TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Wimp får nye funksjoner

Nye funksjoner inkluderer sjangeroversikt, samt musikk som ligner på en artist eller låt.

forfatter
Publisert 02.05.13 - 13:47

Oppdateringene kommer i dag, til PC, Mac og bærbare Apple-produkter.

Enklere å oppdage ny musikk
Når du hører en låt du liker, kan du klikke på ”Låtradio”, og deretter få opp en spilleliste med sanger som ligner denne. Velger du ”Artistradio”, legger sanger fra lignende artister seg i spillekøen.

Klikk på "Låtradio" for å få opp en spilleliste med sanger som ligner denne.
Klikk på «Låtradio» for å få opp en spilleliste med sanger som ligner denne.

– Vi tror disse nye funksjonene vil hjelpe brukerne våre med å oppdage enda mer musikk og få tips utover våre redaksjonelle anbefalinger, sier Wimps norske administrerende direktør, Per Einar Dybvik.

Ved å klikke "Artistradio", får du opp en spilleliste med andre artister som ligner.
Ved å klikke «Artistradio», får du opp en spilleliste med andre artister som ligner.

For å få til dette, benytter Wimp tjenester fra The Echo Nest. Et selskap som spesialiserer seg på å analysere store mengder musikkdata. Teknologien deres basere seg på såkalt intelligent analyse av musikk – og tekst om musikk – som er tilgjengelig på internett. Dersom mange musikkanmeldelser for eksempel er enige i at Marilyn Manson er i samme sjanger som Nine Inch Nails, vil det være naturlige at disse krysser hverandres veier gjennom Wimps nye funksjoner.

Min Radio
Mens de nevnte funksjoner er tilgjengelig både til desktopø- og iOS-versjonene, kommer funksjonen ”Min Radio” kun til desktop.

Dette er en funksjon som setter opp en spilleliste med sanger som ligner dine mest spilte sanger og artister i Wimp. Wimp lover dessuten at det blir enklere å følge andre brukeres spillelister og dele sine egne.

Ny sjangeroversikt for iOS
Sjangeroversikt har allerede mobile Android-brukere fått. Nå står iOS for tur. Dermed også Apple-brukerne nå mer effektivt utforske de ulike sjangrene. Blant sjangere finner man også ”norsk”, for de som er interessert i mer norsk musikk. I Sverige vil man finne ”svensk”, i Danmark ”dansk” osv.

Slik ser sjangeroversikten ut i iOS.

Wimps egne redaksjonelle anbefalinger vil fortsette. Dessuten får man nå tilgang på alle anbefalte album- og spillelister, også tilbake i tid.

Visuelle og praktiske endringer

Bilder av artister og spillelister har blitt større for å gi et ryddigere utseende i desktop-versjonen. Albumomtaler samles og presenteres av Popyoular, og Wimp lover at det hele blir svært oversiktlig.

wimp.no

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt album fra The Boss Det er offisielt! Den 11. november slipper The Boss sitt 21. studioalbum.
Nytt album? Den amerikanske rockelegenden er snart klar med sitt 21. studioalbum - og denne runden covrer han soul-legender.
90-tallet har ringt: Winamp er tilbake I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp som styrte musikken til festen. Nå er avspilleren tilbake etter nesten 10 års fravær.
TikTok som musikktjeneste? Det populære sosiale mediet kan få sin egen musikkstrømmetjeneste.
Kjøpe Twitter, eller Springsteen-billetter? Etter 3-års koronahiatus er den amerikanske rockelegenden Bruce Springsteen tilbake på verdensturné neste år; men til hvilke billettpriser?
Hør musikken fra «Stranger Things» Er du klar for sesongfinalen på Stranger Things? Med denne spillelisten kommer du i rett stemning.
Følg Lyd & Bilde