Search
Generic filters

Wimp får nye funksjoner

Nye funksjoner inkluderer sjangeroversikt, samt musikk som ligner på en artist eller låt.

Oppdateringene kommer i dag, til PC, Mac og bærbare Apple-produkter.

Enklere å oppdage ny musikk
Når du hører en låt du liker, kan du klikke på ”Låtradio”, og deretter få opp en spilleliste med sanger som ligner denne. Velger du ”Artistradio”, legger sanger fra lignende artister seg i spillekøen.

Klikk på "Låtradio" for å få opp en spilleliste med sanger som ligner denne.
Klikk på «Låtradio» for å få opp en spilleliste med sanger som ligner denne.

– Vi tror disse nye funksjonene vil hjelpe brukerne våre med å oppdage enda mer musikk og få tips utover våre redaksjonelle anbefalinger, sier Wimps norske administrerende direktør, Per Einar Dybvik.

Ved å klikke "Artistradio", får du opp en spilleliste med andre artister som ligner.
Ved å klikke «Artistradio», får du opp en spilleliste med andre artister som ligner.

For å få til dette, benytter Wimp tjenester fra The Echo Nest. Et selskap som spesialiserer seg på å analysere store mengder musikkdata. Teknologien deres basere seg på såkalt intelligent analyse av musikk – og tekst om musikk – som er tilgjengelig på internett. Dersom mange musikkanmeldelser for eksempel er enige i at Marilyn Manson er i samme sjanger som Nine Inch Nails, vil det være naturlige at disse krysser hverandres veier gjennom Wimps nye funksjoner.

Min Radio
Mens de nevnte funksjoner er tilgjengelig både til desktopø- og iOS-versjonene, kommer funksjonen ”Min Radio” kun til desktop.

Dette er en funksjon som setter opp en spilleliste med sanger som ligner dine mest spilte sanger og artister i Wimp. Wimp lover dessuten at det blir enklere å følge andre brukeres spillelister og dele sine egne.

Ny sjangeroversikt for iOS
Sjangeroversikt har allerede mobile Android-brukere fått. Nå står iOS for tur. Dermed også Apple-brukerne nå mer effektivt utforske de ulike sjangrene. Blant sjangere finner man også ”norsk”, for de som er interessert i mer norsk musikk. I Sverige vil man finne ”svensk”, i Danmark ”dansk” osv.

Slik ser sjangeroversikten ut i iOS.

Wimps egne redaksjonelle anbefalinger vil fortsette. Dessuten får man nå tilgang på alle anbefalte album- og spillelister, også tilbake i tid.

Visuelle og praktiske endringer

Bilder av artister og spillelister har blitt større for å gi et ryddigere utseende i desktop-versjonen. Albumomtaler samles og presenteres av Popyoular, og Wimp lover at det hele blir svært oversiktlig.

wimp.no

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker