Search
Generic filters

«Vinylsingel» av is

Shout Out Louds sin siste singelpromo inkluderte en isblokk som kan spilles av på platespilleren!

At det har blitt enklere og billigere å spille inn musikken sin selv med godt resultat, har også resultert i at markedet florerer med musikk som aldri før. Ta en titt igjennom NRKs Urørt-katalog, og du skjønner hva jeg mener. Det er lett å tro at hvis musikken bare er god nok, så når den frem. Men i den store jungelen av musikk der ute må artistene i disse dager virkelig gjøre noe ekstra for å få sin musikk oppdaget. Det inkluderer å få de mange musikkredaksjoner til å ta tak i musikken din. Hvilket har resultert i mange kreative PR-stunts.

Men nå i markedsføringens tidsalder er det til og med vanskelig å få sitt PR-stunt til å skille seg ut fra de andres. For en stund tilbake siden pakket for eksempel bandet til en kompis av meg sin siste CD inn i en gitarkoffert og sendte til en eller annen redaksjon i Norge – for aldri verken å høre fra dem eller se sin gitarkoffert igjen.

Isplata legges rett på platespilleren, som en vanlig vinylplate. Sprøtt.

Indiebandet Shout Out Louds fra Stockholm sitt siste PR-stunt overgår imidlertid de flestes kreative evner. 10 spesialutgaver av deres siste singel «Blue Ice» ble nemlig gjort, hvor de har inkludert en form, med instruksjoner om å helle ut musikken, som i følge instruksjonene finnes i flytende form på den medfølgende flasken, opp i en form i boksen (det er selvsagt i denne formen den egentlige musikken er lagret, i form av omvendte plateriller). Denne legges så i fryseren i 6-7 timer, med det påfølgende resultat at man får ut en isblokk med musikkrillene fryst inn.

Dessverre var ikke vi blant de ti utvalgte redaksjonene, men det var derimot Per Sinding-Karlsen, som driver musikkbloggen PSL på nettsiden til SVT.

Resultatet kan du se her:

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.