Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

TikTok Music kan bli en utfordrer til Apple Music, Spotify og Tidal

Det populære sosiale mediet kan få sin egen musikkstrømmetjeneste.

Skrevet av / 02.08.22 - 11:33
TikTok Music kan bli en utfordrer til Apple Music, Spotify og Tidal

TikTok er et av verdens største og hurtigst voksende sosiale medier, kjent for sine korte videosnutter som kan gå viralt til millioner av brukere på et blunk. Med over en milliard globale brukere i måneden, har den kinesiske plattformen påvirket konkurrenter som Instagram, Facebook og Youtube til å tilby lignende tjenester. Nå er det ting som tyder på at TikTok også vil ha en større bit av musikk-kaka, ved å tilby sin egen strømmetjeneste!

TikTok som musikktjeneste?

ByteDance, eierselskapet bak TikTok, tilbyr allerede strømmetjenesten Resso i India, Brasil, og Indonesia. Og så sent som i mai leverte de en søknad om å registrere et nytt varemerke i USA, kalt TikTok Music. Søknaden beskriver detaljert hvordan selskapet vil tilby kjøp, nedlasting, avspilling og deling av musikk. I tillegg nevnes punkter som sangtekster, bilder og ikke minst annonsering. 

Resso music service
ByteDance tilbyr allerede musikktjenesten Resso i noen markeder. (Skjermdump: www.resso.com)

Musikk er allerede en stor del av TikTok-universet, hvor videosnuttene ofte er akkompagnert av populær musikk fra kjente artister. Og hvis musikken ikke er kjent fra før, blir den garantert en hit etter at videoen går viralt!

Mer enn 30% av TikTok-brukerne er mellom 10 og 19 år gamle, og for mange har dette blitt en ny måte å oppdage musikk på. Derfor er det ikke overraskende hvis ByteDance og TikTok vil utnytte populæriteten og tilby sin egen musikktjeneste.

Med TikToks enorme brukerbase, kan TikTok Music potensielt bli en stor utfordrer til eksisterende tjenester som Apple Music, Tidal og Spotify på sikt. Men det gjenstår å se om tjenesten blir en realitet.

Kilder: Insider, The Verge

Forresten – visste du at Lyd & Bilde også har en TikTok-konto? Følg oss gjerne på www.tiktok.com/@lydogbilde!

@lydogbilde

Les også Lei av Spotify? Slik får du bedre lyd. Spotify HiFi ser ut til å være utsatt på ubestemt tid - her er noen gode alternativer til deg med kresne ører.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top