TikTok Music kan bli en utfordrer til Apple Music, Spotify og Tidal
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

TikTok Music kan bli en utfordrer til Apple Music, Spotify og Tidal

Det populære sosiale mediet kan få sin egen musikkstrømmetjeneste.

forfatter
Publisert 02.08.22 - 11:33

TikTok er et av verdens største og hurtigst voksende sosiale medier, kjent for sine korte videosnutter som kan gå viralt til millioner av brukere på et blunk. Med over en milliard globale brukere i måneden, har den kinesiske plattformen påvirket konkurrenter som Instagram, Facebook og Youtube til å tilby lignende tjenester. Nå er det ting som tyder på at TikTok også vil ha en større bit av musikk-kaka, ved å tilby sin egen strømmetjeneste!

TikTok som musikktjeneste?

ByteDance, eierselskapet bak TikTok, tilbyr allerede strømmetjenesten Resso i India, Brasil, og Indonesia. Og så sent som i mai leverte de en søknad om å registrere et nytt varemerke i USA, kalt TikTok Music. Søknaden beskriver detaljert hvordan selskapet vil tilby kjøp, nedlasting, avspilling og deling av musikk. I tillegg nevnes punkter som sangtekster, bilder og ikke minst annonsering. 

Resso music service
ByteDance tilbyr allerede musikktjenesten Resso i noen markeder. (Skjermdump: www.resso.com)

Musikk er allerede en stor del av TikTok-universet, hvor videosnuttene ofte er akkompagnert av populær musikk fra kjente artister. Og hvis musikken ikke er kjent fra før, blir den garantert en hit etter at videoen går viralt!

Mer enn 30% av TikTok-brukerne er mellom 10 og 19 år gamle, og for mange har dette blitt en ny måte å oppdage musikk på. Derfor er det ikke overraskende hvis ByteDance og TikTok vil utnytte populæriteten og tilby sin egen musikktjeneste.

Med TikToks enorme brukerbase, kan TikTok Music potensielt bli en stor utfordrer til eksisterende tjenester som Apple Music, Tidal og Spotify på sikt. Men det gjenstår å se om tjenesten blir en realitet.

Kilder: Insider, The Verge

Forresten – visste du at Lyd & Bilde også har en TikTok-konto? Følg oss gjerne på www.tiktok.com/@lydogbilde!

@lydogbilde

Les også Lei av Spotify? Slik får du bedre lyd. Spotify HiFi ser ut til å være utsatt på ubestemt tid - her er noen gode alternativer til deg med kresne ører.
Spotify Generic Header 1440x820 1 1440x733 1
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
90-tallet har ringt: Winamp er tilbake I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp som styrte musikken til festen. Nå er avspilleren tilbake etter nesten 10 års fravær.
TikTok som musikktjeneste? Det populære sosiale mediet kan få sin egen musikkstrømmetjeneste.
Kjøpe Twitter, eller Springsteen-billetter? Etter 3-års koronahiatus er den amerikanske rockelegenden Bruce Springsteen tilbake på verdensturné neste år; men til hvilke billettpriser?
Hør musikken fra «Stranger Things» Er du klar for sesongfinalen på Stranger Things? Med denne spillelisten kommer du i rett stemning.
Her finner du musikken fra favorittseriene dine Ny nordisk hub gjør det enklere å finne musikken fra Stranger Things og andre Netflix-serier.
En æra er forbi iPods 21 år lange historie er nå over. Apple produserer ikke flere eksemplarer av iPod Touch
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend