TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

TikTok Music kan bli en utfordrer til Apple Music, Spotify og Tidal

Det populære sosiale mediet kan få sin egen musikkstrømmetjeneste.

forfatter
Publisert 02.08.22 - 11:33

TikTok er et av verdens største og hurtigst voksende sosiale medier, kjent for sine korte videosnutter som kan gå viralt til millioner av brukere på et blunk. Med over en milliard globale brukere i måneden, har den kinesiske plattformen påvirket konkurrenter som Instagram, Facebook og Youtube til å tilby lignende tjenester. Nå er det ting som tyder på at TikTok også vil ha en større bit av musikk-kaka, ved å tilby sin egen strømmetjeneste!

TikTok som musikktjeneste?

ByteDance, eierselskapet bak TikTok, tilbyr allerede strømmetjenesten Resso i India, Brasil, og Indonesia. Og så sent som i mai leverte de en søknad om å registrere et nytt varemerke i USA, kalt TikTok Music. Søknaden beskriver detaljert hvordan selskapet vil tilby kjøp, nedlasting, avspilling og deling av musikk. I tillegg nevnes punkter som sangtekster, bilder og ikke minst annonsering. 

Resso music service
ByteDance tilbyr allerede musikktjenesten Resso i noen markeder. (Skjermdump: www.resso.com)

Musikk er allerede en stor del av TikTok-universet, hvor videosnuttene ofte er akkompagnert av populær musikk fra kjente artister. Og hvis musikken ikke er kjent fra før, blir den garantert en hit etter at videoen går viralt!

Mer enn 30% av TikTok-brukerne er mellom 10 og 19 år gamle, og for mange har dette blitt en ny måte å oppdage musikk på. Derfor er det ikke overraskende hvis ByteDance og TikTok vil utnytte populæriteten og tilby sin egen musikktjeneste.

Med TikToks enorme brukerbase, kan TikTok Music potensielt bli en stor utfordrer til eksisterende tjenester som Apple Music, Tidal og Spotify på sikt. Men det gjenstår å se om tjenesten blir en realitet.

Kilder: Insider, The Verge

Forresten – visste du at Lyd & Bilde også har en TikTok-konto? Følg oss gjerne på www.tiktok.com/@lydogbilde!

@lydogbilde

Les også Lei av Spotify? Slik får du bedre lyd. Spotify HiFi ser ut til å være utsatt på ubestemt tid - her er noen gode alternativer til deg med kresne ører.
Spotify Generic Header 1440x820 1 1440x733 1
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
"Dark Side of the Moon" skaper regnbuebråk Noen mener Pink Floyd har blitt "woke" for å inkludere fargene som alltid har vært der.
Roland-piano med høyttalerdroner Roland Corporation feirer sitt 50-års jubileum ved å lage et vilt konseptklaver med innebygd 14-kanals lyd - og fire svevende høyttalere!
Nytt album fra The Boss Det er offisielt! Den 11. november slipper The Boss sitt 21. studioalbum.
Nytt album? Den amerikanske rockelegenden er snart klar med sitt 21. studioalbum - og denne runden covrer han soul-legender.
Følg Lyd & Bilde