The Boss åpner arkivet!

Blant verdens artister er det vel ingen som har blitt utsatt for mer bootlegging enn Bruce Springsteen, nå tar han selv grep og legger ut deler av sitt live-arkiv til nedlasting.

Rockelegende som er kjent for sin omfattende turnévirksomhet, med konserter på opptil 4 timer, har lenge vært god butikk for det sorte markedet av bootleggers, som har gitt ut hans konserter i høyst varierende lydkvalitet på CD. Skrantende lydkvalitet til tross, dette har det åpenbart vært et stort marked for med en enorm og svært lojal fanbase som «aldri» får nok.

Første signal om at en endring var på gang fikk vi fra Springsteens management i det «High Hopes»-turneen ble annonsert. Under denne turneen ble det mulig å laste ned hver enkelt konsert i FLAC allerede noen dager etter konserten. Nå tar «Sjefen» det hele et skritt videre.

Springsteen, live

Fra og med 17. november kan man på den nyopprettede siden Live/BruceSpringsteen kjøpe, fysisk og nedlasting, konserter fra Springsteens arkiv. En skikkelig godbit er fra det legendariske Apollo Theater i New York under «Wrecking ball»-turneen. Et imponerende show, med utrolig intim atmosfære, løssluppen setliste og knallyd!

I tillegg ligger det ute hele 30 konserter fra «High Hopes»-turneen, nymikset i enten mp3, lossless eller HD-audio (FLAC/ALAC). Eller, om du fortsatt har en CD-spiller som støver ned, får du nå kjøpt enkeltshow på 3 CD-er, eller hva med en komplett CD-pakke med 30 konserter fra «High Hopes»-turneen for kun $ 500,-

Prisen per show for nedlasting (mp3) begynner på ca. 65,- kroner.

Det mest interessante med nylanseringen er følgende sitat fra Springsteens hjemmeside: «The first in a series of archival releases from Bruce Springsteen». Got High Hopes!

Om du ikke er liveentusiast, men er mer interessert i hans studioalbum, er samtlige 18 nå tilgjengelig for nedlasting, hvorav de syv første kommer i nyrestaurert lydkvalitet.

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.