TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

The Boss åpner arkivet!

Blant verdens artister er det vel ingen som har blitt utsatt for mer bootlegging enn Bruce Springsteen, nå tar han selv grep og legger ut deler av sitt live-arkiv til nedlasting.

forfatter
Publisert 25.11.14 - 15:23

Rockelegende som er kjent for sin omfattende turnévirksomhet, med konserter på opptil 4 timer, har lenge vært god butikk for det sorte markedet av bootleggers, som har gitt ut hans konserter i høyst varierende lydkvalitet på CD. Skrantende lydkvalitet til tross, dette har det åpenbart vært et stort marked for med en enorm og svært lojal fanbase som «aldri» får nok.

Første signal om at en endring var på gang fikk vi fra Springsteens management i det «High Hopes»-turneen ble annonsert. Under denne turneen ble det mulig å laste ned hver enkelt konsert i FLAC allerede noen dager etter konserten. Nå tar «Sjefen» det hele et skritt videre.

Springsteen, live

Fra og med 17. november kan man på den nyopprettede siden Live/BruceSpringsteen kjøpe, fysisk og nedlasting, konserter fra Springsteens arkiv. En skikkelig godbit er fra det legendariske Apollo Theater i New York under «Wrecking ball»-turneen. Et imponerende show, med utrolig intim atmosfære, løssluppen setliste og knallyd!

I tillegg ligger det ute hele 30 konserter fra «High Hopes»-turneen, nymikset i enten mp3, lossless eller HD-audio (FLAC/ALAC). Eller, om du fortsatt har en CD-spiller som støver ned, får du nå kjøpt enkeltshow på 3 CD-er, eller hva med en komplett CD-pakke med 30 konserter fra «High Hopes»-turneen for kun $ 500,-

Prisen per show for nedlasting (mp3) begynner på ca. 65,- kroner.

Det mest interessante med nylanseringen er følgende sitat fra Springsteens hjemmeside: «The first in a series of archival releases from Bruce Springsteen». Got High Hopes!

Om du ikke er liveentusiast, men er mer interessert i hans studioalbum, er samtlige 18 nå tilgjengelig for nedlasting, hvorav de syv første kommer i nyrestaurert lydkvalitet.

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt album fra The Boss Det er offisielt! Den 11. november slipper The Boss sitt 21. studioalbum.
Nytt album? Den amerikanske rockelegenden er snart klar med sitt 21. studioalbum - og denne runden covrer han soul-legender.
90-tallet har ringt: Winamp er tilbake I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp som styrte musikken til festen. Nå er avspilleren tilbake etter nesten 10 års fravær.
TikTok som musikktjeneste? Det populære sosiale mediet kan få sin egen musikkstrømmetjeneste.
Kjøpe Twitter, eller Springsteen-billetter? Etter 3-års koronahiatus er den amerikanske rockelegenden Bruce Springsteen tilbake på verdensturné neste år; men til hvilke billettpriser?
Hør musikken fra «Stranger Things» Er du klar for sesongfinalen på Stranger Things? Med denne spillelisten kommer du i rett stemning.
Følg Lyd & Bilde