The Boss åpner arkivet!

Blant verdens artister er det vel ingen som har blitt utsatt for mer bootlegging enn Bruce Springsteen, nå tar han selv grep og legger ut deler av sitt live-arkiv til nedlasting.
Annonse
Annonse
forfatter

Rockelegende som er kjent for sin omfattende turnévirksomhet, med konserter på opptil 4 timer, har lenge vært god butikk for det sorte markedet av bootleggers, som har gitt ut hans konserter i høyst varierende lydkvalitet på CD. Skrantende lydkvalitet til tross, dette har det åpenbart vært et stort marked for med en enorm og svært lojal fanbase som “aldri” får nok.

Første signal om at en endring var på gang fikk vi fra Springsteens management i det “High Hopes”-turneen ble annonsert. Under denne turneen ble det mulig å laste ned hver enkelt konsert i FLAC allerede noen dager etter konserten. Nå tar “Sjefen” det hele et skritt videre.

Springsteen, live

Fra og med 17. november kan man på den nyopprettede siden Live/BruceSpringsteen kjøpe, fysisk og nedlasting, konserter fra Springsteens arkiv. En skikkelig godbit er fra det legendariske Apollo Theater i New York under “Wrecking ball”-turneen. Et imponerende show, med utrolig intim atmosfære, løssluppen setliste og knallyd!

I tillegg ligger det ute hele 30 konserter fra “High Hopes”-turneen, nymikset i enten mp3, lossless eller HD-audio (FLAC/ALAC). Eller, om du fortsatt har en CD-spiller som støver ned, får du nå kjøpt enkeltshow på 3 CD-er, eller hva med en komplett CD-pakke med 30 konserter fra “High Hopes”-turneen for kun $ 500,-

Annonse

Prisen per show for nedlasting (mp3) begynner på ca. 65,- kroner.

Det mest interessante med nylanseringen er følgende sitat fra Springsteens hjemmeside: “The first in a series of archival releases from Bruce Springsteen”. Got High Hopes!

Om du ikke er liveentusiast, men er mer interessert i hans studioalbum, er samtlige 18 nå tilgjengelig for nedlasting, hvorav de syv første kommer i nyrestaurert lydkvalitet.

 

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Serieversjonen av den svenske filmsuksessen leverer mer av det samme, i et heseblesende, men etter hvert repeterende, tempo.
At 40 % av spanske menn går på horehus var en sjokkerende nyhet for oss – men jammen makter ikke Álex Pina å lage heidundrende underholdning ut av tragedien.
April byr på mye snadder fra strømmetjenestene, nå kan du også strømme innhold fra nykommeren Paramount+.
En hyperaktiv, sterkt alkoholisert og gudbenådet sjarmerende flyvertinne, kan det virkelig bli god underholdning ut av.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.