The Boss åpner arkivet!

Blant verdens artister er det vel ingen som har blitt utsatt for mer bootlegging enn Bruce Springsteen, nå tar han selv grep og legger ut deler av sitt live-arkiv til nedlasting.
Annonse
Annonse
forfatter

Rockelegende som er kjent for sin omfattende turnévirksomhet, med konserter på opptil 4 timer, har lenge vært god butikk for det sorte markedet av bootleggers, som har gitt ut hans konserter i høyst varierende lydkvalitet på CD. Skrantende lydkvalitet til tross, dette har det åpenbart vært et stort marked for med en enorm og svært lojal fanbase som «aldri» får nok.

Første signal om at en endring var på gang fikk vi fra Springsteens management i det «High Hopes»-turneen ble annonsert. Under denne turneen ble det mulig å laste ned hver enkelt konsert i FLAC allerede noen dager etter konserten. Nå tar «Sjefen» det hele et skritt videre.

Springsteen, live

Fra og med 17. november kan man på den nyopprettede siden Live/BruceSpringsteen kjøpe, fysisk og nedlasting, konserter fra Springsteens arkiv. En skikkelig godbit er fra det legendariske Apollo Theater i New York under «Wrecking ball»-turneen. Et imponerende show, med utrolig intim atmosfære, løssluppen setliste og knallyd!

I tillegg ligger det ute hele 30 konserter fra «High Hopes»-turneen, nymikset i enten mp3, lossless eller HD-audio (FLAC/ALAC). Eller, om du fortsatt har en CD-spiller som støver ned, får du nå kjøpt enkeltshow på 3 CD-er, eller hva med en komplett CD-pakke med 30 konserter fra «High Hopes»-turneen for kun $ 500,-

Prisen per show for nedlasting (mp3) begynner på ca. 65,- kroner.

Det mest interessante med nylanseringen er følgende sitat fra Springsteens hjemmeside: «The first in a series of archival releases from Bruce Springsteen». Got High Hopes!

Om du ikke er liveentusiast, men er mer interessert i hans studioalbum, er samtlige 18 nå tilgjengelig for nedlasting, hvorav de syv første kommer i nyrestaurert lydkvalitet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Les også

Etter opptøyene i Washington har de sosiale mediene tatt noen grep. Er det sensur eller ren nødvendighet?
SoundBeamer er en lydenhet for skrivebordet, som stråler lyden direkte til hvert øre.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
Ventilasjon? Veggkunst? Eller kan det ha noe med akustikken å gjøre? Vi vet svaret!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.