Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

The Boss åpner arkivet!

Blant verdens artister er det vel ingen som har blitt utsatt for mer bootlegging enn Bruce Springsteen, nå tar han selv grep og legger ut deler av sitt live-arkiv til nedlasting.

Skrevet av / 25.11.14 - 15:23
The Boss åpner arkivet!

Rockelegende som er kjent for sin omfattende turnévirksomhet, med konserter på opptil 4 timer, har lenge vært god butikk for det sorte markedet av bootleggers, som har gitt ut hans konserter i høyst varierende lydkvalitet på CD. Skrantende lydkvalitet til tross, dette har det åpenbart vært et stort marked for med en enorm og svært lojal fanbase som «aldri» får nok.

Første signal om at en endring var på gang fikk vi fra Springsteens management i det «High Hopes»-turneen ble annonsert. Under denne turneen ble det mulig å laste ned hver enkelt konsert i FLAC allerede noen dager etter konserten. Nå tar «Sjefen» det hele et skritt videre.

Springsteen, live

Fra og med 17. november kan man på den nyopprettede siden Live/BruceSpringsteen kjøpe, fysisk og nedlasting, konserter fra Springsteens arkiv. En skikkelig godbit er fra det legendariske Apollo Theater i New York under «Wrecking ball»-turneen. Et imponerende show, med utrolig intim atmosfære, løssluppen setliste og knallyd!

I tillegg ligger det ute hele 30 konserter fra «High Hopes»-turneen, nymikset i enten mp3, lossless eller HD-audio (FLAC/ALAC). Eller, om du fortsatt har en CD-spiller som støver ned, får du nå kjøpt enkeltshow på 3 CD-er, eller hva med en komplett CD-pakke med 30 konserter fra «High Hopes»-turneen for kun $ 500,-

Prisen per show for nedlasting (mp3) begynner på ca. 65,- kroner.

Det mest interessante med nylanseringen er følgende sitat fra Springsteens hjemmeside: «The first in a series of archival releases from Bruce Springsteen». Got High Hopes!

Om du ikke er liveentusiast, men er mer interessert i hans studioalbum, er samtlige 18 nå tilgjengelig for nedlasting, hvorav de syv første kommer i nyrestaurert lydkvalitet.

 

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Billigere strømming fra Auralic

Ny og bedre forsterker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

Lyd & Bilde
Scroll to Top