Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Susanne Sundfør avslutter Øya 2015

- Jeg lover et stort show og masse kjærlighet.

Skrevet av / 15.01.15 - 11:46
Susanne Sundfør avslutter Øya 2015

Belle & Sebastian kommer til Øya 2015, og det samme gjør Susanne Sundfør, som får æren av å avslutte hele greia, Amfiet lørdag 15. august.

Vi blir lovet en mer musikalsk utadvendt Sundfør i 2015, med høyere tempo og mer klassisk pop i låtene. «Hun reiser seg fra pianoet og står fram som landets sterkeste popstjerne,» står det i presseskrivet. Nå var det også overraskende mye utadvendt dansing da hun opptrådte i Middelalderparken i 2012, men skal vi gå etter de siste singlene «Delirious» og «Fade Away«, ligger det an til at det musikale er mer upbeat denne gangen.

Det er en begeistret Susanne Sundfør som har sagt ja til å avslutte Øya i år:

– Jeg er helt oppe i skyene over å få headline Øya i år. Jeg lover et stort show og masse kjærlighet.

Øyas bookingsjef Claes Olsen har disse tankene om å la Sundfør få den oppgaven Todd Terje hadde i fjor:

– Da vi i februar 2014 annonserte Todd Terje som headliner fikk vi enormt bra tilbakemeldinger, selv om noen skeptikere rynka på nesa. En del av målet vårt var å hjelpe Todd Terje til å heve statusen fra laptopartist til et stort liveformat, som ville funke på store festivaler. Når vi har sjansen, ønsker vi at Øya skal være en arena hvor vi kan være med på å løfte det riktige norske navnet vi har tro på, opp til headlinernivå. Susanne Sundfør er en noe mer etablert artist, men hun har fortsatt til gode å headline en stor norsk festival. 2015 føles som en perfekt timing for henne og Øya. Dette fikk vi bekreftet da vi hørte igjennom hennes kommende album.

Øya-redaksjonen om Susanne Sundfør:
«Susanne Sundfør har vært en av de store musikksuksessene i Norge de siste åra. Hun debuterte i 2007. Begge hennes to siste album, The Brothel (2010) og The Silicone Veil (2012), har toppa den norske albumlista. I februar kommer det nye albumet Ten Love Songs og 15. august skal hun avslutte hele Øyafestivalen 2015 på vår største scene. Smakebiten Fade Away har vært ute en stund, og vitner om at hun har tatt to, tre steg mot fengende pop med høyere tempo enn tidligere. Det nye materialet kaster blikk tilbake mot 80-tallets popmusikk, uten at melankolien er helt borte. I høst gjennomførte hun en utsolgt turné i landets største byer, som en forsmak på musikken hun gir ut i år.»

Dagbladets terning landet på en sekser, da den nye singelen Delirious ble sluppet. De spekulerer allerede i om det kan være årets beste låt.

Konserten på Øya i år vil være hennes første på Østlandet etter at albumet Ten Love Songs slippes i februar. Vi gleder oss!

(Artikkelfoto: Sofia Fredricks Sprung)

Bekreftede artister:
SUSANNE SUNDFØR / BELLE & SEBASTIAN (UK) / FLORENCE AND THE MACHINE (UK) / THÅSTRÖM (SE) / FLYING LOTUS (US) /
BENDIK / CARIBOU (CA) / FATHER JOHN MISTY (US) / FOXYGEN (US) / FUTURE ISLANDS (US) / THEA HJELMELAND / IDA JENSHUS / MØSTER! / SIRI NILSEN / RUN THE JEWELS (US) / SLUTFACE / SPECTRAL HAZE / TORGEIR WALDEMAR / FAY WILDHAGEN

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top