Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

Spotify utvider sin musikalske innsikt

Kjøper opp The Echo Nest.

Musikkstrømmetjenesten Spotify vil ta sin forståelse av musikk til nye digitale høyder, ved å kjøpe opp The Echo Nest.

Echo Nest er en musikktjeneste utformet av vitenskapsmenn, for å digitalt dissekere musikk og bygge opp forståelse for hvordan musikken er bygd opp på fundamentalt nivå. Hvis du som bruker for eksempel sier at du liker en spesiell artist, så vil tjenesten bruke analysert data fra musikken til denne artisten, for deretter å komme opp med forslag om hvilke andre artister du mest sannsynlig også vil like.

I stedet for å være basert på hva fansen sier, at for eksempel 90 prosent av de som liker Rihanna også liker Miley Cyrus, så graver Echo Nest seg inn i musikkens byggestener og kommer opp forslag basert på selve musikken.

Oddsen for da å oppdage musikk du virkelig personlig liker, fremfor å følge andre fans innen en spesiell sjanger, er derfor større.

At Spotify nå har kjøpt opp The Echo Nest med sitt personell, vil kunne bety at Spotify bedre kan komme med musikalske forslag til deg personlig. Vi vil tro at det sannsynligvis også betyr at mer ukjente artister kan bli hørt i større grad.

Spotify håper også at oppkjøpet vil kunne hjelpe merkenavn og samarbeidspartnere til å kunne gi sitt publikum bedre musikkopplevelser.

spotify.com
the.echonest.com

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Kjøper opp The Echo Nest.

Kjøper opp The Echo Nest.

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Kjøper opp The Echo Nest.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.