Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Spotify utvider sin musikalske innsikt

Kjøper opp The Echo Nest.

Skrevet av / 07.03.14 - 10:39
Spotify utvider sin musikalske innsikt

Musikkstrømmetjenesten Spotify vil ta sin forståelse av musikk til nye digitale høyder, ved å kjøpe opp The Echo Nest.

Echo Nest er en musikktjeneste utformet av vitenskapsmenn, for å digitalt dissekere musikk og bygge opp forståelse for hvordan musikken er bygd opp på fundamentalt nivå. Hvis du som bruker for eksempel sier at du liker en spesiell artist, så vil tjenesten bruke analysert data fra musikken til denne artisten, for deretter å komme opp med forslag om hvilke andre artister du mest sannsynlig også vil like.

I stedet for å være basert på hva fansen sier, at for eksempel 90 prosent av de som liker Rihanna også liker Miley Cyrus, så graver Echo Nest seg inn i musikkens byggestener og kommer opp forslag basert på selve musikken.

Oddsen for da å oppdage musikk du virkelig personlig liker, fremfor å følge andre fans innen en spesiell sjanger, er derfor større.

At Spotify nå har kjøpt opp The Echo Nest med sitt personell, vil kunne bety at Spotify bedre kan komme med musikalske forslag til deg personlig. Vi vil tro at det sannsynligvis også betyr at mer ukjente artister kan bli hørt i større grad.

Spotify håper også at oppkjøpet vil kunne hjelpe merkenavn og samarbeidspartnere til å kunne gi sitt publikum bedre musikkopplevelser.

spotify.com
the.echonest.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top