Spotify utvider sin musikalske innsikt
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Spotify utvider sin musikalske innsikt

Kjøper opp The Echo Nest.

forfatter
Publisert 07.03.14 - 10:39

Musikkstrømmetjenesten Spotify vil ta sin forståelse av musikk til nye digitale høyder, ved å kjøpe opp The Echo Nest.

Echo Nest er en musikktjeneste utformet av vitenskapsmenn, for å digitalt dissekere musikk og bygge opp forståelse for hvordan musikken er bygd opp på fundamentalt nivå. Hvis du som bruker for eksempel sier at du liker en spesiell artist, så vil tjenesten bruke analysert data fra musikken til denne artisten, for deretter å komme opp med forslag om hvilke andre artister du mest sannsynlig også vil like.

I stedet for å være basert på hva fansen sier, at for eksempel 90 prosent av de som liker Rihanna også liker Miley Cyrus, så graver Echo Nest seg inn i musikkens byggestener og kommer opp forslag basert på selve musikken.

Oddsen for da å oppdage musikk du virkelig personlig liker, fremfor å følge andre fans innen en spesiell sjanger, er derfor større.

At Spotify nå har kjøpt opp The Echo Nest med sitt personell, vil kunne bety at Spotify bedre kan komme med musikalske forslag til deg personlig. Vi vil tro at det sannsynligvis også betyr at mer ukjente artister kan bli hørt i større grad.

Spotify håper også at oppkjøpet vil kunne hjelpe merkenavn og samarbeidspartnere til å kunne gi sitt publikum bedre musikkopplevelser.

spotify.com
the.echonest.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
90-tallet har ringt: Winamp er tilbake I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp som styrte musikken til festen. Nå er avspilleren tilbake etter nesten 10 års fravær.
TikTok som musikktjeneste? Det populære sosiale mediet kan få sin egen musikkstrømmetjeneste.
Kjøpe Twitter, eller Springsteen-billetter? Etter 3-års koronahiatus er den amerikanske rockelegenden Bruce Springsteen tilbake på verdensturné neste år; men til hvilke billettpriser?
Hør musikken fra «Stranger Things» Er du klar for sesongfinalen på Stranger Things? Med denne spillelisten kommer du i rett stemning.
Her finner du musikken fra favorittseriene dine Ny nordisk hub gjør det enklere å finne musikken fra Stranger Things og andre Netflix-serier.
En æra er forbi iPods 21 år lange historie er nå over. Apple produserer ikke flere eksemplarer av iPod Touch
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend