Search
Generic filters

Scott Weiland er død

Vokalisten fra Stone Temple Pilots og Velvet Revolver er død, 48 år gammel.

1970-tallsgenerasjonen vil huske Stone Temple Pilots for alltid. Et av verdens største grunge-band, som sto bak noen av de største perlene på 1990-tallet. Med sanger som Plush fra det legendariske debutalbumet Core fra 1992 og det enda bedre albumet Purple fra 1993, med røffe låter som Vasoline, Meatplow og Interstate Love Song. Og la oss ikke glemme den flotte balladen Big Empty, som ble bedre kjent fra soundtracket til The Crow, filmen hvor Brandon Lee gjorde sin siste hovedrolle før han døde på settet bare 28 år gammel, som følge av en ulykke med en revolver.

Etter den ikke like store suksessen Tiny Music…Songs From The Vatican Gift Shop i 1996 (selv om den hadde noen gode låter som Big Bang Baby, Lady Picture Show og Seven Caged Tigers) gikk det i rykk og harde napp med Stone Temple Pilots. Mye på grunn av Scott Weilands narkotikamisbruk. Bandet kom aldri mer i rampelyset, og albumene No. 4 i 1999 og Shangri-LA DEE DA i 2001 havnet begge rett i backkatalogen.

Velvet Revolver
I 2002 ble Scott Weiland frontmann for supergruppen Velvet Revolver, med musikere bestående av Guns n’ Roses-medlemmer som ikke lenger orket å henge med Axl Rose. Deriblant både Slash, Duff McKagan og Matt Sorum. I 2004 ga de ut albumet Contraband, mens Libertad så dagens lys i 2007. Et band som smalt ganske hardt ned i musikkscenen, sidestilt med blant andre Foo Fighters og Audioslave, en annen supergruppe med Chris Cornell som frontmann for musikerne i Rage Against the Machine.

Weiland klarte ikke å holde seg unna heroinen, og måtte forlate bandet i 2008. Han klarte å samle Stone Temple Pilots igjen for det som skulle bli deres aller siste plate i 2010, den selvtitulerte Stone Temple Pilots. Heller ikke denne klarte å skape de store dønningene.

Selv om Scott Weiland ikke har gjort noe verdt å huske siden debutalbumet til Velvet Revolver, har han klart å sette et uutslettelig spor etter seg, ikke minst med de legendariske to førsteplatene til Stone Temple Pilots. Undertegnede er veldig glad for å ha fått overvære konserten med Velvet Revolver på Roskildes hovedscene i 2005, med Scott Weiland som en sprek og utrettelig frontmann, dog foran et halvdaft band som ikke gjorde forsøk på å følge med på krumspringene.

Hvil i fred, Weiland. Endelig er du ”Dead and bloated”. Du vil bli savnet.

Artikkelfoto: Creative Commons 2.0

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.
Med Yeti X World of Warcraft Edition kan spillere modulere stemmen sin, og tilføre spillopplevelsen nye underholdende lyder.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!