Search
Generic filters

Onkyo lanserer 5.1 musikktjeneste

I kampen om kundene lanserer Onkyo sin egen nedlastingstjeneste for høyoppløst musikk i Dolby TrueHD 5.1 surround.

Musikktjenesten går online i Japan den 30. mai via e-Onkyo Music og er kun tilgjengelig for eiere av Onkyo-receivere av kommende generasjoner. I resten av verden skal tjenesten lanseres i løpet av høsten.

De nedlastede filene kan lagres på en USB-minnepinne eller -harddisk, eller en nettverksharddisk. Deretter kan de strømmes fra en Onkyo-receiver av kommende generasjon. Rimeligste aktuelle modell blir TX-NR717.

Blant annet har Onkyo tegnet avtale med norske 2L, som står bak noen fantastiske 5.1-utgivelser. Onkyo har litt over 60.000 titler i katalogen, 1.500 av dem er i 24-bit/96kHz-bit eller høyere kvalitet. Tjenesten lanseres med 100 album til å begynne med. De vil være tilgjengelige i 5.1-kanals Dolby TrueHD, WAV og Flac, og ved 24-bit/96kHz og 24-bit/192kHz skal prisen bli drøyt 200 kroner pr. album og rundt 40 kroner for pr. enkeltlåt.

Så er spørsmålet om folk er villige til å betale denne prisen. For eksempel er HDtracks.com vesentlig billigere, men der får du kun stereo høyoppløst. Men utgivelsene til 2L får du i kombinert multikanals Blu-ray og SACD på Platekompaniet for rundt 180 kroner, og da er du heller ikke låst til en Onkyo-receiver.

Det koster selvsagt penger for Onkyo å starte opp en musikktjeneste som dette, men på sikt bør nok prisene noe ned. Det vil tiden vise. Det er i hvert fall utelukkende positivt at noen tar det første steget mot nedlasting av høyoppløst musikk i surround!

eu.onkyo.com

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.