Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Onkyo lanserer 5.1 musikktjeneste

I kampen om kundene lanserer Onkyo sin egen nedlastingstjeneste for høyoppløst musikk i Dolby TrueHD 5.1 surround.

Skrevet av / 16.05.12 - 11:50
Onkyo lanserer 5.1 musikktjeneste

Musikktjenesten går online i Japan den 30. mai via e-Onkyo Music og er kun tilgjengelig for eiere av Onkyo-receivere av kommende generasjoner. I resten av verden skal tjenesten lanseres i løpet av høsten.

De nedlastede filene kan lagres på en USB-minnepinne eller -harddisk, eller en nettverksharddisk. Deretter kan de strømmes fra en Onkyo-receiver av kommende generasjon. Rimeligste aktuelle modell blir TX-NR717.

Blant annet har Onkyo tegnet avtale med norske 2L, som står bak noen fantastiske 5.1-utgivelser. Onkyo har litt over 60.000 titler i katalogen, 1.500 av dem er i 24-bit/96kHz-bit eller høyere kvalitet. Tjenesten lanseres med 100 album til å begynne med. De vil være tilgjengelige i 5.1-kanals Dolby TrueHD, WAV og Flac, og ved 24-bit/96kHz og 24-bit/192kHz skal prisen bli drøyt 200 kroner pr. album og rundt 40 kroner for pr. enkeltlåt.

Så er spørsmålet om folk er villige til å betale denne prisen. For eksempel er HDtracks.com vesentlig billigere, men der får du kun stereo høyoppløst. Men utgivelsene til 2L får du i kombinert multikanals Blu-ray og SACD på Platekompaniet for rundt 180 kroner, og da er du heller ikke låst til en Onkyo-receiver.

Det koster selvsagt penger for Onkyo å starte opp en musikktjeneste som dette, men på sikt bør nok prisene noe ned. Det vil tiden vise. Det er i hvert fall utelukkende positivt at noen tar det første steget mot nedlasting av høyoppløst musikk i surround!

eu.onkyo.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

Den ultimate forsterkeren

High-end forforsterker med moderne strømming

McIntosh oppdaterer forforsterkeren

Kompakt hi-fi i stilren design

Lenco frir til vinylelskere

Platespiller for sjeiker og baroner

Astell&Kern: Musikkspiller i gull!

1500 gjester gledet seg over hi-fi i København

0
Scroll to Top