TV-serie

Tidenes mest suksessfulle norske TV-serie, Lilyhammer, som gikk som en farsott på Netflix i USA, kommer i høst med sin andre sesong. Steven Van Zandt er allerede i forhandlinger om en eventuell sesong 3 av serien, men nå kan det se ut som om innspillingen står i fare fordi "Little Steven" igjen kalles til scenen av Bruce Springsteen.
forfatter

Den svært så originale serien om den amerikanske mafiabossen Frank Tagliano (Van Zandt) som etter å ha vitnet mot «familien» kommer under vitnebeskyttelsesprogrammet, og omplasseres til Lillehammer, fikk god mottagelse blant så vel presse som publikum. Serien har et skråblikk på alle norske særegenheter sett med amerikanske øyne, med stort byråkrati, enormt mange lover og reguleringer, strenge alkohollover, dyrt, kaldt, lite fleksibelt, der «alle» går på trygd og et samfunn der kvinnen regjerer over mannen.

Lilyhammer
«An American in Lillehammer»

Satt til den lille norske OL-byen (1994) Lillehammer, følger vi Taglianos nye liv i det han skal tilpasse seg/integreres den norske virkeligheten. En særegenhet er at de norske skuespillerne snakker norsk, mens Van Zandt snakker engelsk. Etter «to timer» med norskkurs skjønner han norsk!

Steven Van Zandt er mest kjent som gitaristen i Bruce Springsteens the E Street Band, men har samtidig gjort det stort på TV som en av Tony Sopranos nærmeste i mafiaserien (fra New Jersey) Sopranos. I Lilyhammer står Van Zandt både som produsent, hovedrolleinnhaver og medvirkende på manuset. Lilyhammer var den første serien Netflix lanserte i USA, og opplevde svært høye seertall for en serien med utenlandsk tale.

I det sesong 2 skulle spilles inn kom det i konflikt med Van Zandts hovedjobb som gitarist for Springsteen, han måtte dermed få «permisjon» mens The Boss turnerte i Australia våren 2013. Som erstatning trådte Rage Against the Machine-gitaristen Tom Morello inn på scenen. Når Van Zandt var tilbake på scenen (Oslo, 29.04.2013) karikerte han sin egen rollefigur i Lilyhammer med sangen «My Kind of Town«.

P1000095
Little Steven og Bruce Springsteen i kjent positur under Wrecking Ball-turneen, 29. april 2012 i New Orleans, USA. (foto: Tor Aavatsmark, Lyd & Bilde)

I går (28. august) var Van Zandt i Oslo for å promotere sesong 2 av Lilyhammer, og på direkte spørsmål fra pressen forklarte han at de er i ferd med å planlegge sesong 3, men at det prosjektet nå sannsynligvis må legges på is som følge av Springsteens kommende turné, som starter i nettopp Australia februar neste år. Og denne gangen skal Little Steven definitivt være med Down Under». Van Zandt uttalte til VG Nett at han håper det skal bli noe av sesong 3, og at det snart vil bli tatt en avgjørelse. Det store usikkerhetsmomentet ligger i hvor lang og omfattende Springsteens, foreløpig navnløse, kommende turné blir.

PS! Gå ikke glipp av Little Stevens høydepunkter fra første sesong!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.