Mew lager musikkvideo med 1.000 fans

Tusen fans fra 65 land er med, uten at noen har møtt hverandre.

Skrevet av / 11.06.15 - 10:24
Mew lager musikkvideo med 1.000 fans

Fans fra 65 land har vært med lage den nye musikkvideoen til sangen ”The Night Believer” av det danske poppensemblet Mew. Eksperimentet startet for en måned siden, hvor målet var å lage en musikkvideo hvor de opptrådte sammen – selv om de fysisk befant seg på hver sin side av kloden.

Interessen for å delta i prosjektet ”har vært overveldende”, i følge pressemeldingen. 2.250 fans over hele verden meldte seg på prosjektet i løpet av en uke, hvor 1.000 av dem har blitt tatt med i den endelige musikkvideoen.

Blant de 65 nasjonene som er representert finner vi blant andre Australia, Sør-Arfika, Brasil, Columbia, Chile, Peru, USA, Canada, Japan, Thailand, Sør-Korea, Hong Kong, Filippinene, Israel og Kuwait, i tillegg til de nordiske og europeiske landene.

”Prosjektet har handlet om å skape noe enestående og annerledes i samarbeid med våre fans. Vi er kjempeglade for alle bidragene vi har fått, og for at våre fans har hatt lyst til å kaste seg ut i dette eksperimentet sammen med oss,” sier Mew.

OneNote
Selve prosjektet har foregått ved at fansen har blitt invitert inn i et online arbeidsfellesskap i appen OneNote, som er en del av Microsoft 365, som har levert den tekniske plattformen til prosjektet. Her har fans tatt bilder av seg selv i forskjellige positurer, som inngår i den endelige musikkvideoen, og sunget sangen oppå forsanger Jonas Bjerre, og til sist har det hele blitt klippet sammen til én stor fan-duett med bandet. I OneNote har fans også kunnet kommunisere med hverandre og med Mew, samt tegne, skrive og utveksle kreativ fan-art med hverandre.

Musikkvideoen er produsert av den danske instruktør og animatør William Reynish, som har fått Mew og de tusen fansene til å møtes i et kreativt virtuelt univers, laget spesielt til dette prosjektet.

Se musikkvideoen under.

mew365.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Argons beste blir bedre

High-end platespiller fra Musical Fidelity

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Denon lager platespiller igjen

Scroll to Top