Gammel kjenning er ny konkurrent til Spotify

Annonse
Annonse
forfatter

Napster? Var det ikke noe med piratkopierte MP3-filer, Lars Ulrich fra Metallica og en masse sure internettbrukere en gang i år 2000? Jo, det stemmer aldeles. Og la det være sagt at en av Napsters opprinnelige gründere, Sean Parker, vært involvert i flere markante internettsuksesser – blant andre Facebook og strømmetjenesten Spotify.

I mellomtiden har Napster også blitt til en strømmetjeneste, og som om vi ikke hadde nok av den slags på det norske markedet – vi nevner Wimp, Beat og nevnte Spotify, går Napster nå også inn i Norge, som dermed er ett av 13 nye land, inkludert Sverige og Danmark.

Tjenesten åpner nå for slusene til en katalog bestående av mer enn 20 millioner sanger, det vil si det skjedde akkurat klokken 1.01 natt til i dag. Introduksjonen i Norge markeres med en gratis prøveperiode på Napster Unlimited i 30 dager. Kunder som kjøper og registrerer en Sonos Play:3 innen den 15. juli 2013 får med Sonos Bridge i prisen, samt 60 dagers gratis adgang til Napster Unlimited.

Napster har apps klare til både Android og iOS. Her er et skjermbilde fra iPad-versjonen.
Napster har apps klare til både Android og iOS. Her er et skjermbilde fra iPad-versjonen.

Et abonnement etter prøveperioden koster 99 kroner i måneden og gir ubegrenset adgang til hele musikkatalogen – heriblant gratis spillelister og hele album både på datamaskinen og inntil tre smartmobiler eller nettbrett pr. abonnement. Man kan lagre musikk i sitt eget arkiv, så man også kan lytte til den offline.

Samtidig med lanseringen i Norge går Napster også inn i markedene i Danmark, Sverige, Finland, Østerrike, Belgia, Frankrike, Irland, Italia, Luxembourg, Portugal, Spania, Sveitz og Nederland.

Annonse
Skjermbilde fra Android-versjonen.
Skjermbilde fra Android-versjonen.

Napster kan brukes på en datamaskin samt mobile enheter med enten iOS eller Android. Betaling kan skje med betalingskort eller PayPal, og beløpet kan trekkes automatisk fra måned til måned.

napster.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!