Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Gammel kjenning er ny konkurrent til Spotify

Skrevet av / 04.06.13 - 13:02
Gammel kjenning er ny konkurrent til Spotify

Napster? Var det ikke noe med piratkopierte MP3-filer, Lars Ulrich fra Metallica og en masse sure internettbrukere en gang i år 2000? Jo, det stemmer aldeles. Og la det være sagt at en av Napsters opprinnelige gründere, Sean Parker, vært involvert i flere markante internettsuksesser – blant andre Facebook og strømmetjenesten Spotify.

I mellomtiden har Napster også blitt til en strømmetjeneste, og som om vi ikke hadde nok av den slags på det norske markedet – vi nevner Wimp, Beat og nevnte Spotify, går Napster nå også inn i Norge, som dermed er ett av 13 nye land, inkludert Sverige og Danmark.

Tjenesten åpner nå for slusene til en katalog bestående av mer enn 20 millioner sanger, det vil si det skjedde akkurat klokken 1.01 natt til i dag. Introduksjonen i Norge markeres med en gratis prøveperiode på Napster Unlimited i 30 dager. Kunder som kjøper og registrerer en Sonos Play:3 innen den 15. juli 2013 får med Sonos Bridge i prisen, samt 60 dagers gratis adgang til Napster Unlimited.

Napster har apps klare til både Android og iOS. Her er et skjermbilde fra iPad-versjonen.
Napster har apps klare til både Android og iOS. Her er et skjermbilde fra iPad-versjonen.

Et abonnement etter prøveperioden koster 99 kroner i måneden og gir ubegrenset adgang til hele musikkatalogen – heriblant gratis spillelister og hele album både på datamaskinen og inntil tre smartmobiler eller nettbrett pr. abonnement. Man kan lagre musikk i sitt eget arkiv, så man også kan lytte til den offline.

Samtidig med lanseringen i Norge går Napster også inn i markedene i Danmark, Sverige, Finland, Østerrike, Belgia, Frankrike, Irland, Italia, Luxembourg, Portugal, Spania, Sveitz og Nederland.

Skjermbilde fra Android-versjonen.
Skjermbilde fra Android-versjonen.

Napster kan brukes på en datamaskin samt mobile enheter med enten iOS eller Android. Betaling kan skje med betalingskort eller PayPal, og beløpet kan trekkes automatisk fra måned til måned.

napster.com

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

Den ultimate forsterkeren

High-end forforsterker med moderne strømming

McIntosh oppdaterer forforsterkeren

Kompakt hi-fi i stilren design

Lenco frir til vinylelskere

Platespiller for sjeiker og baroner

Astell&Kern: Musikkspiller i gull!

1500 gjester gledet seg over hi-fi i København

0
Scroll to Top