Enslaved til Øya

Til våren kommer albumet ”In Times”, og i august spiller Enslaved i Tøyenparken under Øya.

Skrevet av / 16.01.15 - 11:34
Enslaved til Øya

Enslaved sto først i fronten for å bevege tradisjonell norsk black metal inn i det mer progressive og psykedeliske landskapet.

Denne uka har Belle & Sebastian, Susanne Sundfør, Låpsley og The Julie Ruin blit lagt til plakaten. Endelig blir det også litt heftig metal! Enslaved setter punktum denne uka for et svært variert artistslipp. Vi loves flere nyheter snart.

ENSLAVED
Enslaved er snart aktuelle med et nytt album, og undertegnede er blant de som knytter store forventninger til lanseringen. Dette er rett og slett et av Norges fremste metalband, noe som heller ikke har gått Spellemann-juryen hus forbi, da bandet har mottatt hele fire Spellemann-priser. Og albumene Vertebrae (2008), Axioma Ethica Odini (2010) og RIITIIR (2012) har alle gått inn på topp 20 på den norske salgslisten. Enslaved turnerer mye utenlands og skal etter plateslippet på veien i USA med YOB.

…fra lo-fi black metal via kjappe progrockpassasjer med renvokal i front, til pulserende trommer og stemmer langt ned i bukhulen. Det låter massivt, men balansert, og rene orgeltoner blander seg med riff som hele tiden ligger på lur.
Helle Stenkløv, P3

Nytt album: ”In Times”
Om det kommende albumet har de to grunnleggerne Grutle Kjellson og Ivar Bjørnson uttalt følgende til Øyafestivalen:

Vårt nye album “In Times” smadrer alt vi har gitt ut før, og låter kompromissløst fra første sekund til siste åndedrag. Vi er hemningsløst stolte av denne plata, og gleder oss veldig til å presentere disse låtene samt gamle slagere for Øya-publikummet! Skal ikke gjøre noen store forsøk på å båssette oss, men forvent en slags Pink Floyd på steroider møter Bathory på syre. Vel møtt!
-Grutle Kjellson

Det kommende Enslaved-albumet er et stort steg fremover for oss i bandet; mer enn noensinne før har røttene våre tvinnet seg sammen med nye merkelige vekster og influenser fra langt utenfra Metal-verden. Vi lager fortsatt musikk først og frem utfra vår elsk for musikk – at flere og flere får sansen for våre soniske tripper er rett og slett tidenes bonus. Ja, og så kommer disse nye låtene til å knuse noe så hysterisk live.
-Ivar Bjørnson

Både ukespass og dagsbilletter kan kjøpes hos Billettservice.

oyafestivalen.no

(Artikkelfoto: Thor Broedreskift)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Denon lager platespiller igjen

Nye tonearmer til platespillere

Ser du hva som er nytt?

Slank og rimelig forsterker fra Marantz

Billig platespiller med innebygget høyttaler

Scroll to Top