Search
Generic filters

Enslaved til Øya

Til våren kommer albumet ”In Times”, og i august spiller Enslaved i Tøyenparken under Øya.

Enslaved sto først i fronten for å bevege tradisjonell norsk black metal inn i det mer progressive og psykedeliske landskapet.

Denne uka har Belle & Sebastian, Susanne Sundfør, Låpsley og The Julie Ruin blit lagt til plakaten. Endelig blir det også litt heftig metal! Enslaved setter punktum denne uka for et svært variert artistslipp. Vi loves flere nyheter snart.

ENSLAVED
Enslaved er snart aktuelle med et nytt album, og undertegnede er blant de som knytter store forventninger til lanseringen. Dette er rett og slett et av Norges fremste metalband, noe som heller ikke har gått Spellemann-juryen hus forbi, da bandet har mottatt hele fire Spellemann-priser. Og albumene Vertebrae (2008), Axioma Ethica Odini (2010) og RIITIIR (2012) har alle gått inn på topp 20 på den norske salgslisten. Enslaved turnerer mye utenlands og skal etter plateslippet på veien i USA med YOB.

…fra lo-fi black metal via kjappe progrockpassasjer med renvokal i front, til pulserende trommer og stemmer langt ned i bukhulen. Det låter massivt, men balansert, og rene orgeltoner blander seg med riff som hele tiden ligger på lur.
Helle Stenkløv, P3

Nytt album: ”In Times”
Om det kommende albumet har de to grunnleggerne Grutle Kjellson og Ivar Bjørnson uttalt følgende til Øyafestivalen:

Vårt nye album “In Times” smadrer alt vi har gitt ut før, og låter kompromissløst fra første sekund til siste åndedrag. Vi er hemningsløst stolte av denne plata, og gleder oss veldig til å presentere disse låtene samt gamle slagere for Øya-publikummet! Skal ikke gjøre noen store forsøk på å båssette oss, men forvent en slags Pink Floyd på steroider møter Bathory på syre. Vel møtt!
-Grutle Kjellson

Det kommende Enslaved-albumet er et stort steg fremover for oss i bandet; mer enn noensinne før har røttene våre tvinnet seg sammen med nye merkelige vekster og influenser fra langt utenfra Metal-verden. Vi lager fortsatt musikk først og frem utfra vår elsk for musikk – at flere og flere får sansen for våre soniske tripper er rett og slett tidenes bonus. Ja, og så kommer disse nye låtene til å knuse noe så hysterisk live.
-Ivar Bjørnson

Både ukespass og dagsbilletter kan kjøpes hos Billettservice.

oyafestivalen.no

(Artikkelfoto: Thor Broedreskift)

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.
Med Yeti X World of Warcraft Edition kan spillere modulere stemmen sin, og tilføre spillopplevelsen nye underholdende lyder.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!