Øyafestivalen 2015

Til våren kommer albumet ”In Times”, og i august spiller Enslaved i Tøyenparken under Øya.
Annonse
Annonse
forfatter

Enslaved sto først i fronten for å bevege tradisjonell norsk black metal inn i det mer progressive og psykedeliske landskapet.

Denne uka har Belle & Sebastian, Susanne Sundfør, Låpsley og The Julie Ruin blit lagt til plakaten. Endelig blir det også litt heftig metal! Enslaved setter punktum denne uka for et svært variert artistslipp. Vi loves flere nyheter snart.

ENSLAVED
Enslaved er snart aktuelle med et nytt album, og undertegnede er blant de som knytter store forventninger til lanseringen. Dette er rett og slett et av Norges fremste metalband, noe som heller ikke har gått Spellemann-juryen hus forbi, da bandet har mottatt hele fire Spellemann-priser. Og albumene Vertebrae (2008), Axioma Ethica Odini (2010) og RIITIIR (2012) har alle gått inn på topp 20 på den norske salgslisten. Enslaved turnerer mye utenlands og skal etter plateslippet på veien i USA med YOB.

…fra lo-fi black metal via kjappe progrockpassasjer med renvokal i front, til pulserende trommer og stemmer langt ned i bukhulen. Det låter massivt, men balansert, og rene orgeltoner blander seg med riff som hele tiden ligger på lur.
Helle Stenkløv, P3

Nytt album: ”In Times”
Om det kommende albumet har de to grunnleggerne Grutle Kjellson og Ivar Bjørnson uttalt følgende til Øyafestivalen:

Vårt nye album “In Times” smadrer alt vi har gitt ut før, og låter kompromissløst fra første sekund til siste åndedrag. Vi er hemningsløst stolte av denne plata, og gleder oss veldig til å presentere disse låtene samt gamle slagere for Øya-publikummet! Skal ikke gjøre noen store forsøk på å båssette oss, men forvent en slags Pink Floyd på steroider møter Bathory på syre. Vel møtt!
-Grutle Kjellson

Det kommende Enslaved-albumet er et stort steg fremover for oss i bandet; mer enn noensinne før har røttene våre tvinnet seg sammen med nye merkelige vekster og influenser fra langt utenfra Metal-verden. Vi lager fortsatt musikk først og frem utfra vår elsk for musikk – at flere og flere får sansen for våre soniske tripper er rett og slett tidenes bonus. Ja, og så kommer disse nye låtene til å knuse noe så hysterisk live.
-Ivar Bjørnson

Både ukespass og dagsbilletter kan kjøpes hos Billettservice.

oyafestivalen.no

(Artikkelfoto: Thor Broedreskift)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
De trådløse høyttalerne SRS-RA5000 og SRS-RA3000 sprer lyden i alle retninger, og fyller hele rommet.
Fire nye modeller fra JBL Synthesis som lover å rocke huset "uten å synes".

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.