Øyafestivalen 2015

Til våren kommer albumet ”In Times”, og i august spiller Enslaved i Tøyenparken under Øya.
Annonse
Annonse
forfatter

Enslaved sto først i fronten for å bevege tradisjonell norsk black metal inn i det mer progressive og psykedeliske landskapet.

Denne uka har Belle & Sebastian, Susanne Sundfør, Låpsley og The Julie Ruin blit lagt til plakaten. Endelig blir det også litt heftig metal! Enslaved setter punktum denne uka for et svært variert artistslipp. Vi loves flere nyheter snart.

ENSLAVED
Enslaved er snart aktuelle med et nytt album, og undertegnede er blant de som knytter store forventninger til lanseringen. Dette er rett og slett et av Norges fremste metalband, noe som heller ikke har gått Spellemann-juryen hus forbi, da bandet har mottatt hele fire Spellemann-priser. Og albumene Vertebrae (2008), Axioma Ethica Odini (2010) og RIITIIR (2012) har alle gått inn på topp 20 på den norske salgslisten. Enslaved turnerer mye utenlands og skal etter plateslippet på veien i USA med YOB.

…fra lo-fi black metal via kjappe progrockpassasjer med renvokal i front, til pulserende trommer og stemmer langt ned i bukhulen. Det låter massivt, men balansert, og rene orgeltoner blander seg med riff som hele tiden ligger på lur.
Helle Stenkløv, P3

Nytt album: ”In Times”
Om det kommende albumet har de to grunnleggerne Grutle Kjellson og Ivar Bjørnson uttalt følgende til Øyafestivalen:

Vårt nye album “In Times” smadrer alt vi har gitt ut før, og låter kompromissløst fra første sekund til siste åndedrag. Vi er hemningsløst stolte av denne plata, og gleder oss veldig til å presentere disse låtene samt gamle slagere for Øya-publikummet! Skal ikke gjøre noen store forsøk på å båssette oss, men forvent en slags Pink Floyd på steroider møter Bathory på syre. Vel møtt!
-Grutle Kjellson

Det kommende Enslaved-albumet er et stort steg fremover for oss i bandet; mer enn noensinne før har røttene våre tvinnet seg sammen med nye merkelige vekster og influenser fra langt utenfra Metal-verden. Vi lager fortsatt musikk først og frem utfra vår elsk for musikk – at flere og flere får sansen for våre soniske tripper er rett og slett tidenes bonus. Ja, og så kommer disse nye låtene til å knuse noe så hysterisk live.
-Ivar Bjørnson

Både ukespass og dagsbilletter kan kjøpes hos Billettservice.

Annonse

oyafestivalen.no

(Artikkelfoto: Thor Broedreskift)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Hybrid-SUV-en Formentor er først ut. Men vi har flere spennende helelektriske nyheter i vente.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!