Nyhet

Endelig Grammy til Lindberg!

Etter 28 nominasjoner over 14 år kunne Morten Lindberg endelig feire med prisen for Best Immersive Audio Album.
forfatter

Morten Lindberg, som driver plateselskapet 2L, er viden kjent for sine ytterst vellydende klassisk-innspillinger. Men ham bak spakene, vet du at du får god lyd. I surround. Lindberg har nemlig spesialisert seg på å mikse for flere kanaler.

Vi hi-fi-journalister i L&B-redaksjonen bruker titt og ofte 2L-utgivelser som referanse, når vi tester hi-fi-produkter. For musikken låter også fantastisk i stereo.

Har du Tidal, kan du oppleve musikken i all sin høyoppløste prakt. Har du en MQA-kompatibel DAC får du som regel 2L-utgivelsene i 24-bit / 352,8 kHz oppløsning!

Lindberg har endelig vunnet sin første Grammy. Foto: 2L

 

Surroundlyd

Men det er altså på Blu-ray i surround at musikken virkelig blomstrer, ikke minst de utgivelsene som er kodet med Dolby Atmos. Da får du lyd foran og rundt deg, og dessuten over deg! Og Morten vet å ikke overdrive bruken av surroundkanalene, men bruker dem for det meste til å flytte klangen fra opptakslokalet – ofte en kirke – inn i stua.

De fantastiske innspillingene har resultert i at Lindberg som regel blir nominert til en Grammy-pris eller to, hvert eneste år. Faktisk, siden han startet opp i 2006, har han totalt blitt nominert 28 ganger! Han har for lengst slått rekorden i antall nominasjoner uten å faktisk kunne dra i land en seier.

Innspillingen av Lux med Trondheimsolistene og Nidaros jentekor. Foto: 2L

 

Best Immersive Audio Album

Vel, i natt norsk tid, kunne Morten Lindberg endelig smykke seg med sin første Grammy-pris! Prisen fikk han for Best Immersive Audio Album, som denne gangen gikk til albumet Lux, spilt inn av Trondheimsolistene og Nidarosdomens jentekor. En fantastisk kirkekonsert, som fortjener å høres i all sin multikanals-prakt. Om du har et surroundanlegg med Dolby Atmos eller kanskje aller helst Auro 3D, så vil du få den aller beste opplevelsen.

Lindberg var i tillegg nominert til prisen Producer of the Year, Classical.

– I den siste runden blir vi for små

For to år siden rettet undertegnede et spørsmål til Morten:

Hvorfor tror du dere blir nominert så ofte, men aldri vinner?

– Vi kan lage produktene som skal til for nominasjoner, men i den siste runden blir vi for små og har for liten kommersiell tilstedeværelse til å favne volumene i den åpne avstemmingen.

Vel, denne gangen ble de ikke for smale. Det er bare å gratulere!

Det første 2L-album til å motta Grammy-pris: Lux av Trondheimsolistene og Nidarosdomens jentekor.

 

Albumet Lux kan kjøpes på fysisk format hos for eksempel Platekompaniet eller CDON. I stereo kan det strømmes overalt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.