Search
Generic filters

Einsteins hjerne i iTunes

Last ned hjernen til verdens største geni til din iPad!

Han forandret vår forståelse av tid for alltid. Han avdekket mysteriet rundt tyngdekraften og hvordan den påvirker hele universet. Ikke minst kom han opp med en forståelse av forholdet mellom masse og energi med tidenes mest ikoniske ligning: E=MC², også kjent som Masseenergiloven. Han var Albert Einstein.

Hvordan klarte han alt dette? Hva skilte hans tankegang fra alle våre andres? En av de som lurte, og som bestemte seg for å prøve å finne ut av det, var Thomas Harvey, patolog ved Princeton universitetssykehus i New Jersey. Han knabba like godt hjernen til Einstein ved en obduksjon i 1955. Et tyveri som umiddelbart ble velsignet av Einsteins sønn, men som likevel ga Harvey sparken fra sin stilling, da han nektet å gi hjernen tilbake til sykehuset.

Harvey hadde skåret Einsteins hjerne opp i over 200 småstykker som han oppbevarte i formaldehyd (giftig biprodukt av oksidert metanol).

Var det ikke for denne makabre gjerningen, som Harvey utførte mens han sto over vitenskapsmannens kropp for nesten 60 år siden, ville vi ikke hatt premieeksemplaret vi har i dag.

Nå har alle bitene av Einstens hjerne blitt skannet og lagt inn i en iPad-app ved navnet ”NMHMC Harvey”, som er tilgjengelig i iTunes Store for 70 kroner.

Alle inntekter går til det amerikanske forsvarets National Museum of Health and Medicine, Medicine in silver Spring, Md. og National Museum of Health + Medicine Chicago (NMHMC).

Albert Einstein, anno 1921.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.