Search
Generic filters

Din egen iTunes-server

De med mye musikk har den stort sett lagret på en ekstern disk. Hva hvis du kunne ha din egen iTunes-server?

De fleste som har samlet mye musikk lenge, finner fort ut at det er svært upaktisk å ha alt lagret på maskinen sin. Det naturlige skrittet er da å flytte hele kostebinderiet til en ekstern disk. Mange velger å benytte en USB-disk som kobles rett til maskinen, eller den mer elegante løsningen med å koble disken til det trådløse nettverket og dermed ha musikken tilgjengelig på den måten. Uansett løsning så har du frigjort musikken fra en fast maskin, og dermed kan du ta musikken over til hvilken som helst maskin.

Hvis du er litt avansert benytter du en NAS (nettverksdisk). Dette er en diskløsning som er spesielt beregnet til å fungere i nettverk. Utvalget av denne typen enheter er svært stort, og å komme med noen direkte anbefaling skal vi stå over, men det gjennomføres mange tester av NAS-er og det kan være en god idé å lese disse.

En interessant løsning
En av de mer interessante nyheten på markedet er en NAS fra selskapet Western Digital. Denne disken er mer spesifikt av typen MyBook World Edition. Disken kommer i to størrelser, 1 TB og 2 TB. Dette skulle være nok plass til en ganske enorm musikksamling. Denne disken er både stille og rask. Det viktigste er imidlertid at den kommer med programvare som er blitt betydelig oppdatert. Blant annet følger det med en innebygget iTunes-server. Etter å ha satt på denne kan vi konkludere med at den ikke helt holder mål. Måten denne fungerer på er langt fra tilfredsstillende. Blant annet er den laget slik at den kun håndterer MP3-filer. For oss med mange forskjellige filtyper er dette direkte upraktisk, for å si det mildt.

Åpen kildekode
Det finnes heldigvis alternativer til denne programvareløsningen. Prosjekt Firefly er en åpen kildekodeløsning som til alt overmål er gratis. Den støtter MP3, AAC og M4A, så du skulle være godt dekket. Dette er imidlertid ikke en løsning for pyser. Dette er ganske avanserte greier, men er du nøyaktig og ikke minst tålmodig er det definitivt verdt arbeidet. Løsningen innebærer at du tar WD-disken din og hacker den med din egen løsning. På denne måten vil du etter en stund ha laget din egen Firefly-server som iTunes kommuniserer med. Selve oppsettet er ikke altfor tidkrevende, men du må nok regne med en times tid. Å kopiere over all musikken tar derimot lang tid, avhengig av mengde selvfølgelig.
Vi skal ikke vise selve løsningen i denne artikkelen, men hvis du går til følgende nettside kan du laste ned all programvare og en grundig bruksanvisning på hva som skal gjøres: http://mybookworld.wikidot.com/guide-to-installing-firefly-svn1696.

Hvis du nøye følger instruksjonene som du finner på denne siden, og laster over musikken din, vil du i løpet av en helg være den lykkelige eier av din egen iTunes-server. Det er et bryderi du definitivt vil ta deg hvis du har mye musikk og vil at det skal fungere optimalt i nettverket ditt.

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.