Björks VR-musikkvideo er her

Björks Virtual Reality musikkvideo til sangen Stonemilker kan nå strømmes.

Skrevet av / 12.06.15 - 10:35
Björks VR-musikkvideo er her

I mars ble det kjent at Björk skulle lage en Oculus Rift-kompatibel musikkvideo til sangen Stonemilker fra det nye albumet Vulnicura.

Nå er den her, og den kan strømmes direkte fra YouTube.

Har du ikke Oculus Rift eller et annet VR-hodesett, så er det bare å klikke og dra på bildet med musa, for å panorere mot høyre, venstre, opp og ned. Eller enda bedre, bruk YouTube-appen på mobiltelefonen, da flytter du bildet ved å flytte mobilen, takket være dens innebygde gyroskop.

Videoen viser Bjørk nede ved vannet, og du kan panorere 360 grader.

Ikke 3D?
Dersom YouTube-versjonen er den eneste som gjeler, er ikke videoen skutt i 3D, hvilket betyr at den ikke egentlig er helt Virtual Reality, men snarere en ganske ordinær 360-video. Med et VR-hodesett blir nok opplevelsen likevel ganske mye tøffere enn når man panorerer med musa ved hjelp av en standard monitor.

4K Ultra HD
Videoen er filmet i 4K Ultra HD-oppløsning, og selv om skjermen din har lavere oppløsning, anbefaler vi på det sterkeste å strømme i 4K. Pikslene fordeles nemlig på alle kameravinklene, som gjør at den faktiske pikseloppløsningen du til enhver tid ser i bildet er mye lavere – lavere enn HD.

Hvis du ikke har en veldig rask linje, kan det hende du må trykke pause og la videoen bufre en stund, før du får sett den i 4K.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Arcam: Det beste vi har laget!

47 år gammel - og ung med de unge

Nå kommer Yamahas hodetelefonforsterker

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Scroll to Top