Search
Generic filters

Beck til Øya

Fredag 14. august headliner Beck Amfiet i Tøyenparken.

Det er første gang på ni år at Beck returnerer til Oslo, også denne gang Øyafestivalen.

Etter vi forrige uke ble servert Susanne Sundfør, Belle & Sebastian og Enslaved, er det nå klart at Beck kommer tilbake til Oslo, ni år etter han sist spilte på Øya. 2014 var et godt år for Beck, nesten som et nytt gjennombruddsår for den norskættede artisten. Med hele fire Grammy-nominasjoner og store konserter. Albumet ”Morning Phase” mottok skryt fra mange medier og ble årets album i Mojo.

Både dagsbilletter og ukespass er i salg nå.

Øyafestivalen om Beck (US)
”Beck er absolutt en av de popartistene det har vært morsomst å følge de siste par-og-tjue åra. Hans musikk varierer fra det livlige, sprelske og dansbare til det nære og mer dempa melankolske. Det er alltid spennende å høre ny musikk fra Beck. Han jobber for tiden med et album som skal ut før sommeren.

I oppveksten hadde han like stor sans for hiphop som folk, noe som kan forklare bredden i uttrykket hans. Becks musikalske landskap er prega av frontkollisjoner mellom det tradisjonelle og det moderne. Klassikeralbum som Mellow Gold (1994) og Odelay (1996) etablerte Beck som et av de viktigste navna i sin generasjon. Hans foreløpig siste album Morning Phase (2014), har et visst slektskap til den roligere og myke favoritten Sea Change (2002). Sistnevnte toppa de norske salgslistene. Han har en meget pen rekke gull- og platinaskiver. I tillegg har han mottatt en rekke anerkjente priser, blant annet tre Grammy og seks MTV Video Music Awards.”

Aftenposten omtalte Morning Phase som: ”… gjenkjennelig Beck, med slentrende vokal, velplasserte blueslinjer, og ikke minst sammensveising av gamle og nye uttrykk – her kombineres countrybanjoen med moderne svevesynth og klassiskinspirert fiolin med steelgitar, uten at det bærer preg av å være noen gimmick.”

Fest og moro live
Under konserter er fortsatt hits som Devil’s Haircut, Loser, E-Pro og Sexx Laws faste innslag. Dermed forventer vi fest og moro når han entrer scenen på Øya 2015. Beck har ikke vært i Norge på sju år og det er ni år siden han sist spilte i Oslo. Den gangen headlinet han Øya i Middelalderparken. Til sommeren gjør han det samme i Tøyenparken.

oyafestivalen.no

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.