Øyafestivalen 2015

Fredag 14. august headliner Beck Amfiet i Tøyenparken.
Annonse
Annonse
forfatter

Det er første gang på ni år at Beck returnerer til Oslo, også denne gang Øyafestivalen.

Etter vi forrige uke ble servert Susanne Sundfør, Belle & Sebastian og Enslaved, er det nå klart at Beck kommer tilbake til Oslo, ni år etter han sist spilte på Øya. 2014 var et godt år for Beck, nesten som et nytt gjennombruddsår for den norskættede artisten. Med hele fire Grammy-nominasjoner og store konserter. Albumet ”Morning Phase” mottok skryt fra mange medier og ble årets album i Mojo.

Både dagsbilletter og ukespass er i salg nå.

Øyafestivalen om Beck (US)
”Beck er absolutt en av de popartistene det har vært morsomst å følge de siste par-og-tjue åra. Hans musikk varierer fra det livlige, sprelske og dansbare til det nære og mer dempa melankolske. Det er alltid spennende å høre ny musikk fra Beck. Han jobber for tiden med et album som skal ut før sommeren.

Annonse

I oppveksten hadde han like stor sans for hiphop som folk, noe som kan forklare bredden i uttrykket hans. Becks musikalske landskap er prega av frontkollisjoner mellom det tradisjonelle og det moderne. Klassikeralbum som Mellow Gold (1994) og Odelay (1996) etablerte Beck som et av de viktigste navna i sin generasjon. Hans foreløpig siste album Morning Phase (2014), har et visst slektskap til den roligere og myke favoritten Sea Change (2002). Sistnevnte toppa de norske salgslistene. Han har en meget pen rekke gull- og platinaskiver. I tillegg har han mottatt en rekke anerkjente priser, blant annet tre Grammy og seks MTV Video Music Awards.”

Aftenposten omtalte Morning Phase som: ”… gjenkjennelig Beck, med slentrende vokal, velplasserte blueslinjer, og ikke minst sammensveising av gamle og nye uttrykk – her kombineres countrybanjoen med moderne svevesynth og klassiskinspirert fiolin med steelgitar, uten at det bærer preg av å være noen gimmick.”

Fest og moro live
Under konserter er fortsatt hits som Devil’s Haircut, Loser, E-Pro og Sexx Laws faste innslag. Dermed forventer vi fest og moro når han entrer scenen på Øya 2015. Beck har ikke vært i Norge på sju år og det er ni år siden han sist spilte i Oslo. Den gangen headlinet han Øya i Middelalderparken. Til sommeren gjør han det samme i Tøyenparken.

oyafestivalen.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.