Beck til Øya

Fredag 14. august headliner Beck Amfiet i Tøyenparken.

Det er første gang på ni år at Beck returnerer til Oslo, også denne gang Øyafestivalen.

Etter vi forrige uke ble servert Susanne Sundfør, Belle & Sebastian og Enslaved, er det nå klart at Beck kommer tilbake til Oslo, ni år etter han sist spilte på Øya. 2014 var et godt år for Beck, nesten som et nytt gjennombruddsår for den norskættede artisten. Med hele fire Grammy-nominasjoner og store konserter. Albumet ”Morning Phase” mottok skryt fra mange medier og ble årets album i Mojo.

Både dagsbilletter og ukespass er i salg nå.

Øyafestivalen om Beck (US)
”Beck er absolutt en av de popartistene det har vært morsomst å følge de siste par-og-tjue åra. Hans musikk varierer fra det livlige, sprelske og dansbare til det nære og mer dempa melankolske. Det er alltid spennende å høre ny musikk fra Beck. Han jobber for tiden med et album som skal ut før sommeren.

I oppveksten hadde han like stor sans for hiphop som folk, noe som kan forklare bredden i uttrykket hans. Becks musikalske landskap er prega av frontkollisjoner mellom det tradisjonelle og det moderne. Klassikeralbum som Mellow Gold (1994) og Odelay (1996) etablerte Beck som et av de viktigste navna i sin generasjon. Hans foreløpig siste album Morning Phase (2014), har et visst slektskap til den roligere og myke favoritten Sea Change (2002). Sistnevnte toppa de norske salgslistene. Han har en meget pen rekke gull- og platinaskiver. I tillegg har han mottatt en rekke anerkjente priser, blant annet tre Grammy og seks MTV Video Music Awards.”

Aftenposten omtalte Morning Phase som: ”… gjenkjennelig Beck, med slentrende vokal, velplasserte blueslinjer, og ikke minst sammensveising av gamle og nye uttrykk – her kombineres countrybanjoen med moderne svevesynth og klassiskinspirert fiolin med steelgitar, uten at det bærer preg av å være noen gimmick.”

Fest og moro live
Under konserter er fortsatt hits som Devil’s Haircut, Loser, E-Pro og Sexx Laws faste innslag. Dermed forventer vi fest og moro når han entrer scenen på Øya 2015. Beck har ikke vært i Norge på sju år og det er ni år siden han sist spilte i Oslo. Den gangen headlinet han Øya i Middelalderparken. Til sommeren gjør han det samme i Tøyenparken.

oyafestivalen.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.