Search
Generic filters

Apple fjerner kopisperren fra iTunes

DRM kalles kopibeskyttelsen på musikken man kjøper på iTunes Store. Hele 8 millioner låter er nå DRM-frie, og flere er underveis.

Fra i dag av er musikk fra Universal Music Group, Sony BMG, Warner Music Group og EMI, uten DRM, og tilgjengelig i høyere bitrate på 256 kbps AAC-filer. Som gir høyere lydkvalitet enn 128 kbps AAC eller MP3-filer.
Flere selskaper skal være på vei inn i iTunes Store med DRM-fri musikk, og i bedre 256 kbps AAC-kvalitet. Det skal også være mulig å oppgraderer musikk man allerede har kjøpt på iTunes Store, til DRM-frie filer med høyere bitrate, men det koster ekstra. Cirka 30 prosent mer for et album i DRM-fri 256 kbps AAC-kvalitet. Bob Dylans Modern Times koster for eksempel 20 kroner å oppgradere til iTunes Plus som det kalles. Mens hver enkelt låt koster 2 kroner å oppgradere.
Ikke nok med det, nå er det også mulig for iPhone 3G eiere å kjøpe musikk direkte fra iTunes Store, via vanlig 3G-tilknytning. Tidligere har dette bare vært mulig med trådløs Wifi-tilkobling.
Prisene endrer seg også på iTunes Store, og Apple og plateselskapene er enige om en tretrinns prisskala. Som i USA er $0.69, $0.99 og $1.29 per låt. I Norge har låtene kostet 8 kroner, eller $0.99, noe som betyr at noen låter blir billigere mens andre blir dyrere på iTunes Store.
iTunes Store

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.