Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ni nye artister til Bylarm

Blant annet får vi se Carnival Kids på årets lineup.

Skrevet av / 22.01.15 - 14:37
Ni nye artister til Bylarm

Det er mindre enn to måneder igjen til nesten alle Oslos spillesteder slår seg sammen til et felles Bylarm-program.

Nå har det kommet ni nye navn på plakaten. Tre av dem, Pretty Vicious (WA), Rae Morris (UK) og Sylvan Esso (US), er siste tillegg til det helt nye konseptet International Feel, som for første gang introduserer artister fra utenfor de nordiske landene.

CARL LOUIS (NO)
Carl Louis startet å spille piano i tidlig alder. Dette videreutviklet seg til en kjærlighet for musikkproduksjon, samt å mestre kunsten innen DJ-ing. Mens han bodde i New York, startet han duoen CLMD, og turnerte verden, hvor de spilte for store publikum i tusentallet og ble spillelistet av både BBC1 og SiriusXM, med hiten Black Eyes and Blue. Flere singler ble platinum. I 2014 gikk Carl Louis solo, og valgte å lage mer organisk elektronika. Publikum på Bylarm vil bli de første til å se ham live solo.

CARNIVAL KIDS (NO)
”Kompleks og innvoldsvrengende rock”. Carnival Kids finner balansen mellom dybde og tilgjengelighet. En Engelsk-Norsk kvartett verdt å merke seg. De beskriver seg selv som “tung, men variert, med en punk vibe”, og musikalske innflytelser inkluderer At The Drive-In, Biffy Clyro, Refused og Botch. Til tross for å bare ha sluppet tre singler til nå, har gruppen fått en sterk start både hjemme og ute. I Norge har to singler blitt spillelistet på NRK P3, som gjør Carnival Kids til et av de mest omtalte band på Bylarm 2014.

HEY ELBOW (SE)
Hey Elbow ble dannet et par måneder inn i 2013 av Ellen Pettersson (horn, elektronisk programmering) og Julia Ringdahl (vokaler, gitar) med Liam Amner på trommer. Trioen lager drømmende, eksperimentell pop ”med sterke melodier og et massivt lydbilde”. Musikken blir sammenlignet med både Portishead og Chelsea Wolfe.

PRETTY VICIOUS (WA)
Pretty Vicious er et walisisk indierock-band dannet i 2014. Sangen “Cave Song” har allerede fått noen del eksponering, blant annet med spilling på BBC Radio Wales. Pretty Vicious har en EP p ågang, og videoen til “Cave Song” ble nettopp lansert. Med påvirkninger som strekker seg fra punk til britpop, fra Jimmy Page til The Smiths.

RAE MORRIS (UK)
Rae Morris vil ha deg til å tro at hennes karriere innen musikk var en ren tilfeldighet, men hun er sin egen lykkes smed. Rae har formet sin identitet etter egen klokke, og på sine egne premisser, og finpusset sine ferdigheter under turneer, ”hvor hun aldri en eneste gang har mottatt en dårlig mottakelse.” Man kan også lese i nyhetsskrivet at ”Raes slående kombinasjon av beskjeden flørt med girl-next-door-sjarm, en hjertevarmende bakgrunnshistorie og låtskrivingsteft – og ikke minst hennes avvæpnende kammerpopvokal – ville fått hele nasjonen til spise av håndflaten hennes. Som hennes idoler Kate Bush og PJ Harvey, kan Rae ikke bli puttet i en bås. For å si det rett ut, det er ingen andre i Storbritannia akkurat nå som høres helt ut som Rae.”

S!VAS (DK)
Med 6 nominasjoner av Danish Music Awards 2014, har S!VAS merket sin posisjon som en av de store profilene i dansk musikk. Med både debut-EP-en “D.A.U.D.A” og den nye utgivelsen “D.A.U.D.A II” har den unge kunstneren lagt ned en ny sound, men også en helt ny vri på det danske språket. Her er tung bruk av listige ord, slang og arabisk og østeuropeiske gatepoesi.

SYLVAN ESSO (US)
Bandet Sylvan Esso oppsto i 2013 ga et år senere ut sin selvtitulerte debut – en samling ”avhengighetsskapende sanger” opm lidelse og kjærlighet, mørke og befrielse. De 10 låtene ble laget og innspilt på soverommet i løpet av et år. Vi snakker heftig dubstepp-hakking og skarpe elektropoppulser, disig elektrobris og adrenalinpumpende dansegulvpartier. ”Bevegelse har melodi, ord har ideer, og fremfor alt, har pop returnert med oppriktighet.”

UKENDT KUNSTNER (DK)
Da Ukendt Kunstner ble tildelt den danske Radio P3 Talentprisen tidlig i 2014 var det begynnelsen på et begivenhetsrikt år for duoen. Siden utgivelsen av EP-en “NeonLys” i 2013, som fikk betydelig spilletid på nasjonal radio, har det odde paret spilt utsolgte show over hele Danmark, så vel som de største festivalene. Etter deres godt mottatt debutalbum “Forbandede Ungdom” fra 2014, la Ukendt Kunstner ut på en nasjonal turne som ble helt utsolgt. Året ble avsluttet med at de mottok prisen for Årets Danske Gruppe på Danish Music Awards.

VÄSTERBRON (SE)
Den svenske kvartetten Västerbron er et støypopband dannet i Stockholm i 2014 med medlemmer som deler mye kjærlighet for svensk punk og 90-talls indie. De har spilt en rekke konserter siden utgivelsen av deres første singel tidlig i 2014, og nå er de tilbake i Oslo for å spille på Bylarm etter de åpnet for Oslo Ess på et utsolgt Rockefeller i desember. Bandet slapp sitt debutalbum “Idiotologi” noen uker før det svenske valget. Den ble spilt inn live i Studio Motion i Malmö, med produsent Tommy Tift (Vånna Inget) og mottok gode kritikker fra blant annet PSL.se, NRK P3, Sydsvenskan, og GAFFA. Västerbron ble nylig nominert til “Beste debutartist ” og “Beste rock” av juryen for den svenske GAFFA-prisen 2015.

bylarm.no

(Artikkelfoto: Jørgen Gomnæs)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Ny streamer fra McIntosh

Billig og bra musikkstreamer fra FiiO?

Her er lyden fra McIntosh

Harman åpner lydforskningssenter i Danmark

Cambridge-streamer får oppdatering

Rega lover en ny pickup-era

Kompakt strømmeforsterker

Liten detalj eliminerer støy

Bambusspiller fra Lenco

Sonos hadde et ess i ermet

Revuelto får bedre lyd

Gitarformet kjendisspiller

Scroll to Top