Nyhet

Xiaomi utvider Mi 11-serien i Norge

Xiaomi har i dag annonsert lanseringsdato og pris for tre nye mobiler i Mi 11-serien.

Skrevet av / 06.05.21 - 19:32
Xiaomi utvider Mi 11-serien i Norge

Vi skrev allerede om Xiaomi Mi 11i og Mi 11 Ultra i slutten av mars, da modellene ble lansert globalt. Og da vi senere testet den første modellen i serien Xiaomi Mi 11, så gjorde den kinesiske mobilen et såpass godt inntrykk på oss at vi siden har gledet oss til å se andre modeller i serien på våre breddegrader.

I dag kunne Xiaomi fortelle oss at ventetiden var over. Den kinesiske produsenten lanserer Mi 11i, Mi 11 Ultra samt Mi 11 Lite 5G på det nordiske markedet fra den 19. mai. Dessuten er det fra i dag mulig å forhåndssbestille Mi 11i og Mi 11 Lite hos utvalgte operatører og butikker i hele Norden. Alle telefonene støtter 5G.

Xiaomi Mi 11 Lite 5G (Foto: Xiaomi)

Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Kommer med 6,5″ skjerm med 10-bit TrueColor og 1,07 milliarder farger. Mobilen har en Snapdragon 732G prosessor og et 64 Mp tredobbelt kamerasystem sammen med et 20 Mp frontkamera.

Tykkelsen er nede på 6,81 millimeter, vekten holder seg på 159 g. Prisen er 4.990 kroner.

Xiaomi Mi 11i
Xiaomi Mi 11i. (Foto: Xiaomi)

Xiaomi Mi 11i

I motsetning til Mi 11 og Mi 11 Ultra kommer Mi 11i med en flat skjerm produsert av glass, en tykkelse på bare 7,8 mm og en fingeravtrykksleser som er montert på siden av telefonen. Alt for å muliggjøre et nytt og lettere design som skal gi brukeren en bedre opplevelse og et bedre grep rundt mobilen.

Skjermen produseres av Samsung og er av typen E4 AMOLED, som oppnår en maksimal lysstyrke på 1300 nit med ekstremt lavt strømforbruk.

Under skjermen finner man bl.a. en Snapdragon 888 prosessor, et 4250 mAh batteri med hurtigladning samt Dolby Atmos stereohøyttalere. Prisen starter fra 6.990 kroner for modellen med 8 GB RAM og 128 GB lagring. Xiaomi Mi 11i kommer i tre farger – Celestial Silver, Frosty White og Cosmic Black.

Xiaomi Mi 11 Ultra fås i fargene Ceramic White og Ceramic Black. (Foto: Xiaomi)

Xiaomi Mi 11 Ultra

Det absolutte kameramonsteret kommer som den første mobilen noen gang med Samsung GN2 large camera sensor. Denne avanserte sensoren som sitter i det primære 50 Mp vidvinkelkameraet er utviklet i fellesskap av Xiaomi og Samsung, og er den første til å oppnå størrelsen 1/1,12 tommer som kan produsere 4-i-2 2,8 μm Superpixels.

Sensoren er drevet av Xiaomis egen forbedrede nattfotograferingsalgoritme og skal være i stand til å ta lyse og detaljerte bilder uten problemer med så lite som 0,02 lux lys. Mi 11 Ultra er også den første Xiaomi-smarttelefonen som bruker et direkte multi-point Time-of-Flight laserfokussystem, som har et nøyaktig dybdekort med 64 soner, slik at det kan fokusere raskere, mer presist og med et bredere synsfelt.

Mi 11 Ultra er ellers utstyrt med et 48 Mp 5x optisk zoom periskop-objektiv som også støtter 10x hybrid zoom og 120x digital zoom!

48 Mp ultra-vidvinkel kameraet er like så kraftig med den samme Sony IMX586 sensoren som gjør det mulig å fange et skikkelig bredt 128 ° synsfelt. Denne hardwareinstallasjonen støttes av en AI-algoritme som korrigerer linserforvrengning for å sikre optimal effekt for landskaps- og gruppebilder, garanterer produsenten.

Mi 11 Ultra har dessuten både Dual Native ISO Fusion og Stagger HDR-teknologier.

Alle tre kameraene på telefonen støtter 8K 24-fps-video og hovedkameraet støtter Dolby Vision og HDR10+, som skulle garantere utmerket bildekvalitet og nøyaktig, dynamisk lys- og skygge-gjengivelse.

Xiaomi Mi 11 Ultra
Xiaomi Mi 11 Ultra byr på en liten overraskelse i form av en sekundær skjerm på baksiden. Den kan bl.a. fungere som et speil, når man tar selfies. (Foto: Xiaomi)

Mi 11 Ultra er for øvrig utstyrt med SnapDragon 888-prosessor samt 6,81″ 120Hz WQHD+ Samsung AMOLED-skjerm fremstilt av E4-materiale. Skjermen har en maksimal lysstyrke på 1700 nit og kan gjengi 1,07 milliarder farger.

Mobilen tilbyr også en ekstra overraskelse i form av en sekundær liten skjerm på baksiden. Den kan bl.a. fungere som et speil når man tar selfies.

Mi 11 Ultra byr på enda et gjennombrudd med 67 W kablet og 67 W trådløs turboladningsteknologi, hvor sistnevnte for øyeblikket er den raskeste i bransjen. Begge kan lade Mi 11 Ultras 5.000 mAh store batteri til 100% på bare 36 minutter med nesten ingen tidsforskjell mellom kablet og trådløs oppladning.

Mobilen kommer nemlig med proprietær 6x superladeteknologi, et helt nytt 30 V trådløst oppladningsintegrert kretsløp samt multinivå strømstyringsteknologi, som gjør det mulig med en 10% stigning i oppladningshastighet.

Les også Ny mobil overtar den kinesiske keisertronen Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.

Batteriet i Mi 11 Ultra er bygd med en innovativ ny type materiale: andre generasjons nano-silisiumoksidkatoder. Dette materiale har ti ganger lagringskapasiteten for litiumion i tradisjonelle grafittkatoder, som effektivt øker energitettheten og effektivt løser problemer med langre kretsløp.

Mi 11 Ultra er av et keramisk materiale som gir en myk og behagelig følelse i hånden og gir en skinnende, avansert look. Enheten fås i fargene Ceramic White og Ceramic Black.

Monstermobilen kommer i et begrenset antall i Norden og prisene starter på 12.990 kroner for modellen med 12 GB RAM og 256 GB lagring.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nå er iOS 17 her

Tidlig død for Surface Duo

Huaweis nye stilige smartklokke

Kjærlighet ved første møte?

Pixel Watch oppgraderes

iPhone 15 er vesentlig bedre enn forgjengeren

Scroll to Top