TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Xiaomi oppgraderer 11-serien

Xiaomi dropper 'Mi'-navnet og lanserer Xiaomi 11T og Xiaomi 11T Pro.

forfatter
Publisert 19.09.21 - 11:00

Apple er ikke den eneste mobilprodusenten som har avduket nye smarttelefoner denne uken.

Kinesiske Xiaomi vil også være med på leken, allerede dagen etter Apples store lansering på tirsdag, kom produsenten på banen med tre nye smarttelefoner, som følger etter den populære Mi 11-serien. Her på siden har vi testet tre mobiler – Xiaomi Mi 11 Ultra, Mi 11 og Mi 11 Lite 5G.

‘Mi’-navnet har blitt droppet, så de nye modellene heter simpelthen Xiaomi 11T og Xiaomi 11T Pro.

Xiaomi 11T Pro
Xiaomi 11T Pro. (Foto: Xiaomi)

Xiaomi 11T Pro

Dette er den første smarttelefonen fra kineserne, som lanseres globalt med såkalt 120W Xiaomi HyperCharge-teknologi. Den nye teknologien gir 100% oppladning på kun 17 minutter, lover Xiaomi i en pressemelding. De forklarer også i detalj, hvordan de sinnssykt raske oppladningen fungerer i praksis.

Det hele er mulig med teknologi som dobbelte oppladningspumper, dobbeltcellebatteristruktur, MTW, grafen-belegg på Li-ion-batteriet og Mi-FC-teknologi, forklares det. Batteriets sikkerhet graranteres av en TÜV Rheinland Safe Fast-Charge system-sertifisering, 34 oppladnings- og batterisikkerhetsfunksjoner, temperaturovervåkning i realtid og andre målinger.

Utover den lynraske oppladningen kommer Xiaomi 11T Pro med 5000 mAh batteri samt Snapdragon 888 prosessor og med enten 8 eller 12 GB RAM.

Kameraet er et tredobbelt setup med 108 MP vidvinkel, 2x telemakro og et 120 graders ultravidvinkelobjektiv, mens skjermen er en AMOLED og måler 6.67″. Den har en oppdateringsfrekvens på 120 Hz samt TrueColor, Dolby Vision og HDR10+. Det hele er pakket inn i Gorilla Glass Victus.

Xiaomi 11T
Xiaomi 11T kommer i tre farger med en børstet finish, Meteorite Grey, Moonlight White og Celestial Blue.

Xiaomi 11T

Lillebroren 11T ligner Pro-modellen på de fleste punkter, men den kommer med en annen prosessor som er litt billigere – nemlig en MediaTek Dimensity 1200-Ultra, som i grove trekk er den samme typen prosessor, som vi allerede kjenner i forbindelse med OnePlus Nord 2.

Dessuten må Xiaomi 11T «nøye seg» med 67 W hurtigoppladning, likt som den ikke kommer i en utgave med 12 GB RAM.

Pris og tilgjengelighet

Xiaomi 11T Pro og Xiaomi 11T kommer i tre farger med en børstet finish, Meteorite Grey, Moonlight White og Celestial Blue.

Xiaomi 11T finnes i to varianter, 8 GB+128 GB og 8 GB+256 GB.

Xiaomi 11T Pro fås i 8 GB+128 GB, 8 GB+256 GB og 12 GB+256 GB.

Den veiledende utsalgspris starter på 499 EUR for Xiaomi 11T og 649 EUR for Xiaomi 11T Pro.

Det nøyaktige lanseringspunktet i Skandinavia er foreløpig ikke kjent.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En oppgradert nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen rett i munnen. Det følger med et par kompromisser i pakken.
Stor ståhei for ingenting Kan en mobil være modig, varm og sjelfull?
Slutt med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nå offisielt bekreftet at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serien utelukkende kommer med Snapdragon-prosessorer. Exynos er ferdig. 
En liten dynamittkubbe Zenfone 9 viser alle merkevaremobilene bakhjulet med en ytelse i high end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vilt.
Den raskeste mobilen Asus ROG Phone 6 er stor og dyr. Og den raskeste mobilen vi har sett.
Ny OnePlus-mobil presenteres 3. august Kommer med den nye Snapdragon 8+ Gen 1 prosessoren og OxygenOS 13.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend