Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Xiaomi lanserer Mi Mix Fold

Kommer med nytt kamerasystem.

Kinesiske Xiaomi har lansert en flom av nye produkter denne uka. Faktisk så mange at selskapets store vårpresentasjon varte i over to dager.

På mandag lanserte Xiaomi bl.a. Mi 11 Ultra og Mi 11i, mens tirsdag var dedikert til en helt ny produkttype for den kinesiske produsenten.

Med Mi Mix Fold lanserte Xiaomi nemlig selskapets første brettbare mobil og går dermed i fotstporene til bl.a. Samsung (Galaxy Z Fold 2), Motorola (Razr 5G) og Huawei (Mate Xs).

Xiaomi Mi Mix Fold

Hmm… Xiaomi Mi Mix Fold er nesten ikke til å skille fra Samsungs Galaxy Fold! Foto: Xiaomi)

Xiaomi skryter av at den fleksible skjermen på Mi Mix Fold, som måler  8,01″, er verdens største på en brettbar smarttelefon (litt vittig med tanke på at Huawei Mate Xs «kun» er 8″ i utbrettet tilstand), og i tilegg kommer mobilen med en rekke nye innovative egenskaper, lover produsenten.

Annonse

Utover den fleksible OLED-skjermen som brukes i et 4:3-format og brettes på mobilens innside, kommer Mi Mix Fold også med en ekstern AMOLED-skjerm på 6,52″.

For øvrig har mobilen et batteri på 5020 mAh som støtter 67W hurtigoppladning, samt hele fire innebygde høyttalere som står for 3D Surround Sound uansett hvordan man vrir og vender mobilen.

Annonse

Xiaomi skryter av at den fleksible skjermen på Mi Mix Fold, som måler  8,01″, er verdens største på en brettbar smarttelefon. (Foto: Xiaomi)

Liquid Lens og Surge C1

Men den brettbare smarttelefonens store innovasjon finner man i det helt nye kamerasystemet, forteller Xiaomi.

Mobilen er den første med den nye Surge C1 bildebehandlingschipen som er utviklet av Xiaomi selv. Prosessoren gir angivelig usedvanlig høy ytelse, som bl.a. skal gjøre det mulig for kameraet å levere mer presis autofokus, automatisk eksponering og automatisk hvitbalanse, som gir en stor forbedring av bildekvaliteten, hevder produsenten.

Mi Mix Fold er også utstyrt med et 108 Mp hovedkamera og et 13 Mp ultravidvinkel kamera med et synsfelt på 123°. (Foto: Xiaomi)

Mi Mix Fold er også verdens første smarttelefon med Liquid Lens-teknologi, som åpner for hva Xiaomi beskriver som en «ny era med bionisk fotografering».

Den flytende linsen kopierer og etterligner det menneskelige øyet og danner en linselignende struktur med en gjennomsiktig veske pakket inn i film. Krumningsradiusen på den sfæriske overflaten kan endres med stor nøyaktighet takket være en motor med høy presisjon basert på Xiaomis selvutviklede teknologi, som gir mulighet for 3x optisk zoom, opptil 30x tele og en fokus-nærgrense på 3 cm.

Ny mobil overtar den kinesiske keisertronen Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Xiaomi Mi 11

Tilgjengelighet

I første omgang kommer Xiaomi Mi Mix Fold kun på markedet i Kina. Om den på et senere tidspunkt finner veien til det globale markedet vet vi ikke i skrivende stund.

Spesifikasjoner

Operativsystem: Android 10 + MIUI 12
Skjerm: 8,01″ flexible OLED WQHD+ + 6,5″ AMOLED 90 Hz (2520 x 840)
Prosessor: Snapdragon 888
Minne: 12 GB el. 16 GB LPDDR5-RAM / 256 GB el. 512 GB lager UFS 3.1
Kameraer: 108 Mp vidvinkel + 13 Mp f/2.4 123˚ ultravidvinkel + 8 Mp liquid (primært) / 20 Mp (front)
Trådløst: 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo
Mål og vekt: 173,27 x 133,38 x 7,62 mm (brettet ut) / 173,27 x 69,8 x 17,2 mm (brettet sammen) / 317 g
Batteri: 5020 mAh, 67 W hurtigoppladning

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.