Nyhet

Xiaomi lanserer Mi Mix Fold

Kommer med nytt kamerasystem.

Skrevet av / 01.04.21 - 01:58
Xiaomi lanserer Mi Mix Fold

Kinesiske Xiaomi har lansert en flom av nye produkter denne uka. Faktisk så mange at selskapets store vårpresentasjon varte i over to dager.

På mandag lanserte Xiaomi bl.a. Mi 11 Ultra og Mi 11i, mens tirsdag var dedikert til en helt ny produkttype for den kinesiske produsenten.

Med Mi Mix Fold lanserte Xiaomi nemlig selskapets første brettbare mobil og går dermed i fotstporene til bl.a. Samsung (Galaxy Z Fold 2), Motorola (Razr 5G) og Huawei (Mate Xs).

Xiaomi Mi Mix Fold
Hmm… Xiaomi Mi Mix Fold er nesten ikke til å skille fra Samsungs Galaxy Fold! Foto: Xiaomi)

Xiaomi skryter av at den fleksible skjermen på Mi Mix Fold, som måler  8,01″, er verdens største på en brettbar smarttelefon (litt vittig med tanke på at Huawei Mate Xs «kun» er 8″ i utbrettet tilstand), og i tilegg kommer mobilen med en rekke nye innovative egenskaper, lover produsenten.

Utover den fleksible OLED-skjermen som brukes i et 4:3-format og brettes på mobilens innside, kommer Mi Mix Fold også med en ekstern AMOLED-skjerm på 6,52″.

For øvrig har mobilen et batteri på 5020 mAh som støtter 67W hurtigoppladning, samt hele fire innebygde høyttalere som står for 3D Surround Sound uansett hvordan man vrir og vender mobilen.

Xiaomi skryter av at den fleksible skjermen på Mi Mix Fold, som måler  8,01″, er verdens største på en brettbar smarttelefon. (Foto: Xiaomi)

Liquid Lens og Surge C1

Men den brettbare smarttelefonens store innovasjon finner man i det helt nye kamerasystemet, forteller Xiaomi.

Mobilen er den første med den nye Surge C1 bildebehandlingschipen som er utviklet av Xiaomi selv. Prosessoren gir angivelig usedvanlig høy ytelse, som bl.a. skal gjøre det mulig for kameraet å levere mer presis autofokus, automatisk eksponering og automatisk hvitbalanse, som gir en stor forbedring av bildekvaliteten, hevder produsenten.

Mi Mix Fold er også utstyrt med et 108 Mp hovedkamera og et 13 Mp ultravidvinkel kamera med et synsfelt på 123°. (Foto: Xiaomi)

Mi Mix Fold er også verdens første smarttelefon med Liquid Lens-teknologi, som åpner for hva Xiaomi beskriver som en «ny era med bionisk fotografering».

Den flytende linsen kopierer og etterligner det menneskelige øyet og danner en linselignende struktur med en gjennomsiktig veske pakket inn i film. Krumningsradiusen på den sfæriske overflaten kan endres med stor nøyaktighet takket være en motor med høy presisjon basert på Xiaomis selvutviklede teknologi, som gir mulighet for 3x optisk zoom, opptil 30x tele og en fokus-nærgrense på 3 cm.

Les også Ny mobil overtar den kinesiske keisertronen Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.

Tilgjengelighet

I første omgang kommer Xiaomi Mi Mix Fold kun på markedet i Kina. Om den på et senere tidspunkt finner veien til det globale markedet vet vi ikke i skrivende stund.

Spesifikasjoner

Operativsystem: Android 10 + MIUI 12
Skjerm: 8,01″ flexible OLED WQHD+ + 6,5″ AMOLED 90 Hz (2520 x 840)
Prosessor: Snapdragon 888
Minne: 12 GB el. 16 GB LPDDR5-RAM / 256 GB el. 512 GB lager UFS 3.1
Kameraer: 108 Mp vidvinkel + 13 Mp f/2.4 123˚ ultravidvinkel + 8 Mp liquid (primært) / 20 Mp (front)
Trådløst: 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo
Mål og vekt: 173,27 x 133,38 x 7,62 mm (brettet ut) / 173,27 x 69,8 x 17,2 mm (brettet sammen) / 317 g
Batteri: 5020 mAh, 67 W hurtigoppladning

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tidlig død for Surface Duo

Huaweis nye stilige smartklokke

Kjærlighet ved første møte?

Pixel Watch oppgraderes

iPhone 15 er vesentlig bedre enn forgjengeren

Her er iPhone 15 Pro

Scroll to Top