Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

WhatsApp åpner for muligheten til sikker passkey-innlogging

Passkeys fjerner behovet for passord og SMS-bekreftelser for sikker pålogging til WhatsApp.

Skrevet av / 18.10.23 - 12:52
WhatsApp åpner for muligheten til sikker passkey-innlogging

I vår skrev vi om hvordan Google mener at fremtiden for sikker innlogging ikke er tofaktors-autentisering, men heller passkeys. Det bygger på en standard utviklet av FIDO Alliance der det opprettes en kryptonøkkel hvor nettsiden og brukeren har hver sin del. I fremtiden trenger brukeren bare å identifisere seg på mobilen med fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning. Det finnes ikke noe passord som kan glemmes eller stjeles.

Les også Google sikrer kontoen din Google har kunngjort at de vil bli kvitt phishing og erstatte passord med passordfri autentisering. Samtidig som det skal bli enklere for brukere å bekrefte avsenderen i Gmail.

Og det er ikke en obskur standard – den støttes av selskaper som Google, Apple, Microsoft, Samsung, Meta, Amazon, Mastercard, Visa og Paypal. Nylig begynte Google å be folk som logger inn på tjenestene deres om å opprette en passkey i stedet.

Nå følger WhatsApp også etter, og kommer snart med en oppdatering av Anroid-appen der man kan skru på passkey-innlogging. Slik kan man sikre samtalene sine uten å måtte forholde seg til passord eller SMS-bekreftelser.

Med tanke på at WhatsApp har samme eier som Facebook, nemlig Meta, tar det nok ikke lang tid før den samme innloggingen blir å finne på Facebook.

Techradar har fått tak i en tidlig versjon av appen og har lagt ut en guide til hvordan det kommer til å fungere.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top