Vi har prøvd iPhone 5C og 5S

Her er våre første intrykk av Apples nye smartmobiler.
Annonse
Annonse
forfatter

Det har vært mange rykter i forkant av lanseringen av nye iPhon, og de fleste viste seg å være sanne, med et par unntak. At iPhone 5S ikke fikk enda mer minne kan vi faktisk leve med. Derimot er vi skuffet over den trådløse delen. 5S støtter ikke nettverksstandarden 802.11ac og heller ikke NFC (Near Field Communication), merkelig nok. Apple er dermed den eneste mobilprodusenten som mangler støtte for enkel tilkobling mot Bluetooth-enheter.

iphone 5c ljudochbild 1200
iPhone 5C fungerer fint til å lese iPhone-nyheter på

Overraskende bra kamera
En positiv overraskelse var det Apple har unnlatt å skru oppløsningen i været bare for å henge med i megapixel-racet. I stedet har de gått for en større bildesensor som gir bedre lysfølsomhet og mindre bildestøy. Den nya blitzen har to lamper for bedre lysstyrke samt kompensasjon för lystemperatur, noe som faktisk kan gi bedre bilder. Apple har dessuten forbedret programvaren med funksjoner for å knipse raske bildeserier samt filming i slow motion.

iphone camera 1600
Raske bildeserier på iPhone 5S

Ellers er det meste forbedret på den oppgraderte 5S-modellen. Den nye A7-prosessoren er enda raskere enn vi hadde forventet og er faktisk en 64-bits prosessor. Det gjør at Apple rykker forbi konkurrentene med dette generasjonsskiftet. Dessuten får vi endelig støtte for alle 4G LTE-frekvenser som de skandinaviske teleoperatørene bruker.

Annonse

iphone 5s kamera 1600
Kameraet på iPhone 5S har dobbel blitz.

Plast utan å være plastaktig
Den nye budsjettmodellen iPhone 5C viste seg å ikke være en strippet modell i enklere utførelse slik mange hadde trodd. Skallet er laget av polykarbonat, et meget sterkt plastmateriale, og har en stålramme innvendig. Overflaten kjennes langt fra billig og gir et stabilt kvalitetsintrykk. Spesifikasjonene på 5C er dessuten bedre enn forventet – det dreier seg om en moderne smartmobil til en bra pris.

iphone 5c hand 1200
iPhone 5C i blått

Har Apple levert denne gangen?
Foruten noen få detaljer må Apple sies å ha innfridd forventningene og i flere tilfeller overgått dem. De har fått en ny toppmodell som trolig overgår konkurrentene. Fingeravtrykksleseren er en unik funktion som forbedret sikkerheten. Dessuten har Apple fått en billigere modell med gode spesifikasjoner, som gjør at Apple for alvor kan konkurrere også i mellomklassen.

iphone 5s guld vs iphone 5 silver 1600
 iPhone 5S i gull/champagne og sølv.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Samsung Galaxy S21 5G er mobilen du bør kjøpe hvis du vil ha mest igjen for pengene.
Samsung Galaxy S21+ er en glimrende mobil som er vanskelig å elske.
Samsung Galaxy S21 Ultra er mobilmarkedets råeste monstermobil som gjør opp for fortidens synder.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Lesebrett for fargerike illustrasjoner.
Galaxy A52 og Galaxy A72 får 90 Hz, mens skjermen på Galaxy A52 5G kommer helt opp til 120 Hz.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.