Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Vårens beste kameramobil

Hvilken mobil tar best bilder: Huawei P9, HTC 10 eller Samsung Galaxy S7?

Skrevet av / 03.05.16 - 12:04
Vårens beste kameramobil

Vi holder for tiden på med stor sammenligningstest av mobiler som kommer i sommarnumret. Testen kommer senere, men i mellomtiden kan vi dele noen av våre erfaringer.

Mobilen har blitt det nye kompaktkameraet for folk flest, og det har kommet en rekke nye modeller på markedet i senere tid hvor det er lagt ekstra vekt på kamerakvaliteten. Samsung Galaxy S7 har allerede fått mye skryt for sitt kamera, men også HTC og Huawei utmerker seg. Huawei har for eksempel samarbeidet med Leica under utviklingen av sin kameradel. Spørsmålet er bare, hvilken mobil tar de beste bildene?

Her er en serie med testbilder vi har knipset med de tre konkurrentene.

Blomster i skygge

blommor-galaxy-s7-480x245 blommor-htc-10-480x245 cof
<
>
Galaxy S7

Fargegjenvigelsen virker litt svak på Huawei P9, mens HTC 10 mangler litt kontrast mellom sol og skygge. Galaxy S7 har på sin side lit overdrevne farger.

Nærbilde med uskarp bakgrunn

close-galaxy-s7-480x245 close-htc-10-480x245 sdr
<
>
Galaxy S7

Bladet står ikke like tydelig i forgrunnen med Galaxy S7. HTC 10 har veldig uklar bakgrunn. Huawei P9 har truffet den beste balansen.

Vanskelige lysforhold

tunnel-galaxy-s7-480x245 tunnel-htc-10-480x245 cof
<
>
Galaxy S7

Alla mobilene gjør bildet for lyst, slik at sollyset i bakgrunnen brenner ut. Verst var det for HTC 10, mens Galaxy S7 og Huawei P9  klarte seg bättre.

Fargeekthet

colors-galaxy-s7-480x245 colors-htc-10-480x245 sdr
<
>
Galaxy S7

Fargene på Galaxy S7 blir her litt bleke, og HTC litt blasse, mens Huawei P9 klarte sig ganska bra.

Matbilde i dagslys

sushi-light-galaxy-s7-480x245 sushi-light-htc-10-480x245 cof
<
>
Galaxy S7

Her leverer Galaxy S7 en glimrende, nesten overdreven skarphet. HTC 10 er mer avslappet og mangler detaljer. Huawei P9 ser mest naturlig ut av de tre.

Matbilde i dempet belysning

sushi-dark-galaxy-s7-480x245 sushi-dark-htc-10-480x245 mde
<
>
Galaxy S7

HTC 10 har lite støy, men fargene blir unaturlige og bildet mangler detaljer. Huawei P9 klarer fargene bedre, men det blir mørkt og støyfullt. Samsung Galaxy S7 er en soleklar vinner i svakt lys.

For å oppsummere inntrykkene er det HTC 10 som klarer seg dårligst i denne sammenligningen, mens det er ganske dødt løp mellom Samsung Galaxy S7 og Huawei P9. I hvert fall til vi kommer til bilder i svakt lys – de man gjerne tar på restaurant eller andre hyggelige selskap. Her skinner Galaxy S7 klart igjennom som den beste.

Testingen ble foretatt med siste programvare, hvilket for Huawei P9 sin del betyr at den presterte bedre enn vår tidligere test av mobilen. HTC 10 har også behov for en oppdatering, og om så skulle skje vil vi revurdere bildekvaliteten.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Lyd & Bilde
Scroll to Top