Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Ungdommelig mellomklassemobil til en rimelig pris

OnePlus lanserer ny budsjettvennlig mobil og en oppgradering av de prisbelønte Nord Buds-øreproppene.

Skrevet av / 04.04.23 - 19:05
Ungdommelig mellomklassemobil til en rimelig pris

OnePlus har lenge hatt fokus på levere mobiler til en fornuftig pris, og toppmodellene deres har ofte lyktes når det kommer til å innfri dette løftet. Et mer budsjettvennlig alternativ er deres Nord-serie, som er laget for de som ikke nødvendigvis trenger å alltid ha det nyeste og raskeste. Når vi testet OnePlus Nord CE 2 5G var vi veldig imponerte. Nå skrur de opp ambisjonene enda et hakk med den nye OnePlus Nord CE 3 5G.

Vi er stolte over å introdusere OnePlus Nord CE 3 Lite 5G. Den kommer med mange nyheter for varemerket og gir brukerne den beste funksjonaliteten og opplevelsen i klassen. Sammen med OnePlus Nord Buds 2 er vi overbevist om at disse nye tilbudene kan levere avansert OnePlus-teknologi til globale brukere og i stor grad forbedre deres digitale liv, sier Kinder Liu, administrerende direktør og COO for OnePlus.

Oneplus Nord CE 3 Lite (Foto: OnePlus)

Den nye mobilen ser ut til å være oppgradert over hele linjen. Den litt usikre MediaTek-prosessoren er erstattes av den mer pålitelige Snapdragon 695, kameraoppløsningen er oppgradert fra 64 megapiksler til 108, og batteriet har fått 10 prosent større kapasitet. Dette skal gi mobilen en “fast and smooth” opplevelse, som er beskrivelsen OnePlus bruker for Nord-modellene.

Spillopplevelsen vil blant annet forbedres, og sammen med den 6,72 tommer store FHD-skjermen og en 120 Hz adaptiv skjermfrekvens, vil spillene se flotte ut og flyte jevnt. Det er også mulig å redusere oppdateringsfrekvensen for å spare strøm, når det ikke er nødvendig.

En annen finesse er at den bruker den 128 GB store lagringsplassen til å utvide de 8 gigabytene med ytterligere 8 gigabyte virtuelt minne. Noe som er standard på Windows-maskiner, men derimot sjeldent å se på mobiler.

Oneplus Nord CE 3 Lite (Foto: OnePlus)

Noe vi ikke var så fornøyd med i forgjengeren var lydopplevelsen, der vår anmelder konstaterte at mangelen på stereohøyttalere gjorde underholdning en del kjedeligere. OnePlus må nok ha vært enig, for den nye modellen har stereohøyttalere, i tillegg til en boost-funksjon som gir høyere volum når det er nødvendig.

Dette er den første OnePlus-mobilen med et 108 megapiksels kamera. I tillegg til å tilby flere detaljer i bildene, kan man bruke “digital zoom” og enkelt klippe ut midten av bildet uten å miste noen detaljer.

Pris og tilgjengelighet

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G kommer i fargene Pastel Lime og Chromatic Grey og leveres med 8 GB minne og 128 GB lagring for 3.890 kroner. Salgstart er fra 20. april.

Oneplus Nord Buds 2 (Foto: OnePlus)

OnePlus Nord Buds 2

Når vi testet den forrige modellen OnePlus Nord Buds, ble vi så imponert over lydkvaliteten at vi tildelte dem en “Spesielt anbefalt” utmerkelse. Vår anmelder mente at OnePlus hadde brukt pengene på det viktige, nemlig lyden, i stedet for finesser.

De manglet dermed blant annet støyreduksjon, noe vi absolutt ikke forventer i denne prisklassen. Den nye modellen har faktisk fått aktiv støyreduksjon som sies å redusere støyen med 25dB. I tillegg har den fått equalizer, noe vi også ba om, i tillegg til Dolby Atmos-teknologi og Dirac Audio Tuner.

Alt dette er funksjoner man vanligvis finner i dyrere ørepropper. Hvordan OnePlus har klart å få plass til alt dette, for å så senke prisen, er et mysterium. Vi håper at dette ikke har gått på bekostning av lydkvaliteten. Når det gjelder lyden, sier OnePlus at de har satt inn et 12,4 mm element for bedre bass, noe vi faktisk heller ikke savnet sist.

OnePlus Nord Buds 2 har en veiledende utsalgspris på 790 kroner.

OnePlus Nord CE 2 5G

Fra mellomste hylle

OnePlus Nord CE 2 5G er en utmerket mobil som gir deg en del for pengene. Forvent imidlertid ikke mer enn du betaler for.

Les hele testen

OnePlus Nord Buds

Glimrende lyd for pengene

Med Nord Buds har OnePlus styrt unna ekstrafunksjoner, og prukt pengene der de trengs mest: nemlig på lyden.

Les hele testen
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Ny iPad Air fås i to størrelser

IPad Pro får to OLED-paneler

Nothings designkonkurranse er avgjort

Forsov du deg i dag morges? Apple innrømmer at det var deres feil!

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Scroll to Top