Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

To nye Redmi-mobiler på vei til Norge

Den kinesiske mobilprodusenten Xiaomi har nettopp avduket fire nye modeller i selskapets Redmi-serie av budsjettmobiler. To av dem kommer til Norge.

Skrevet av / 27.01.22 - 10:46
To nye Redmi-mobiler på vei til Norge

Xiaomis mobiler er i ferd med å erobre markedsandelene blant de norske forbrukerne. Særlig pga kinesernes svært konkurransedyktige priser.

Men Xiaomi har en serie av budsjett-mobiler som er enda billigere, nemlig den såkalte Redmi-serien. Og nå har to modeller i den helt nye Redmi Note 11-serien nettopp blitt lansert, hvorav begge kommer til Norge, lover selskapet i en pressemelding.

På en global online-presentasjon lanserte Xiaomi i går hele fire nye smarttelefoner i Redmi-serien: Note 11 Pro 5G, Note 11 Pro, Note 11S og Note 11. Og det er Redmi Note 11 Pro 5G samt den minste modellen, Redmi Note 11, som snart blir å finne i de norske butikkene.

Les også Ikke den dårligste Xiaomi Redmi 9 kom på markedet for et år siden, men den er fortsatt pengene verdt, hvis du kan leve uten 5G og ikke bruker kameraet til noe viktig.

Kamera på flaggskipsnivå

Xiaomi lover at Redmite Note 11 Pro 5 vil bli «en særegen mobil på alle punkter.»

Den har en 6,67″ 120 Hz AMOLED-skjerm i FHD+ oppløsning og en maksimal lysstyrke på 1200 nits.

I tillegg kommer en primær kamerasensor på 108 MP, som er utstyrt med en Samsung HM-sensor på 1/1,52 tommer. Kameraet støtter bildeforbedringsfunksjoner slik som pixelbinning (9:1) og dobbel ISO-modus for å fange motiver med stort dynamisk område og fargegjengivelse, selv i svakt lys, det skriver selskapet i den tidligere nevnte pressemeldingen.

RedmiNote11Pro5G
Xiaomi Note 11 Pro 5G. (Foto: Xiaomi)

Et kamera på 8 MP med en ultravidvinkel på 118 grader og et separat 2 MP kamera til makrofotografering supplerer hovedsensoren. Frontkameraet er på 16 MP.

Prosessoren er en Snapdragon 695 fra Qualcomm, og mobilen kommer dessuten med opptil 8 GB RAM og 128 GB innebygd lagring samt 5000 mAh batteri, som støtter 67 W kablet hurtigoppladning.

En pålitelig telefon

Lillebroren Redmi Note 11 kommer med 6,43″ AMOLED-skjerm, fire kameralinser (herunder 50 MP vidvinkel, 8 MP og 2 MP makro) og en Snapdragon 680-prosessor fra Qualcomm.

RedmiNote11
Xiaomi Redmi Note 11. (Foto: Xiaomi)

Mobilen har likt som den større modellen 5000 mAh batteri, men understøtter bare 33 W kablet hurtigoppladning.

MIUI 13

Begge modellene er basert på Android-operativsytemet samt Xiaomis eget MIUI 13-brukergrensesnitt, som også ble presentert på gårsdagens lansering.

Det nye systemet introduserer bl.a. såkalt Liquid Storage, som er en ny metode for å lagre filer på enheten din, forteller Xiaomi. Selskapet hevder at andre mobilers lagring blir fragmentert over tid, som sakker ned lese- og skrivehastigheten noen ganger helt opptil 50 prosent i løpet av telefonens levetid.

Med Liquid Storage har Xiaomi i sine egne tester på 95 prosent tilgangstid i simulert bruk på 36 måneder – som gjør at Liquid Storage er med på å gjøre at telefonen føles som «ny», lover Xiaomi.

MIUI13
MIUI 13 understøtter widgets med en rekke forskjellige formater og funksjoner, som gjør det mulig å skape en mer personlig og tilpasset brugeroplevelse. En annen måte å organisere og raskt få tilgang til yndlingsappene på, er gjennom sidebar-funksjonen. Den gir brukeren tilgang til et tilpasset utvalg av apper, uten at man alltid må tilbake til startskjermen. (Foto: Xiaomi)

MIUI 13 byr også på såkalt Automized Memory, som fortløpende analyserer applikasjonenes effektivitet, prioriterer dem og skrur av unødvendige prosesser.

Det gjør det mulig å bruke flere apper samtidig uten å gå på kompromiss med ytelsen, forsikrer produsenten.

En annen av kinesernes innovasjoner har fått navnet Focused Algorithms, den sørger angivelig for at applikasjonen som er i bruk til et gitt tidspunkt blir prioritert høyere og dermed får flere systemressurser.

Pris og tilgjengelighet

Redmi Note 11 Pro 5G og den billigere Redmi Note 11 NFC vil bli lansert i Norden i nærmeste fremtid, lover Xiaomi. Lokale priser og startdatoer for salg vil bli presentert nærmere lanseringen.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top