Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Tidsplanen for Apple Vision holder ikke

Det avanserte MR-headsettet kommer ikke i januar i det hele tatt, og du blir nok skuffet over nyheten!

Skrevet av / 24.11.23 - 12:32
Tidsplanen for Apple Vision holder ikke

Apples fremtidsvisjon er deres MR (Mixed Reality) headset Vision Pro, som er mer ambisiøst enn hva noen andre har turt å gjøre. Men ny teknologi byr alltid på utfordringer, og Apple har tydeligvis lovet litt for mye da de siktet seg inn på en lansering i januar. Nå sier de «tidlig i 2024», og ifølge Mark Gurman i Bloomberg betyr det mars 2024.

Ifølge Forbes skyldes utsettelsen at Apple rett og slett trenger mer tid til å teste at opplevelsen blir akkurat så oppslukende og intuitiv som vi alle forventer til en prislapp på 3500 dollar. Headsettet inneholder tross alt eye-tracking-teknologi med iris-identifikasjon, 12 kameraer, fem sensorer, seks mikrofoner og nye prosessorer.

Foto: Apple

Også kjøpsprosessen sies å være litt annerledes, noe som vil kreve en del logistikk og opplæring. Headsettet skal visstnok kun selges i offisielle Apple-butikker, og du må dessuten booke time for utprøving. Med et så påkostet produkt er det viktig at også handelen oppleves som førsteklasses. Utvalgte selgere har blitt sendt til Cupertino for opplæring.

Som en liten smakebit på hvordan installasjonen fungerer, har en utvikler med tilgang til Vision Pro lagt ut noen instruksjonsvideoer.

Når kommer den hit?

Hvis du ble skuffet over forsinkelsen i mars, må du belage også deg på å vente enda lenger. Vision Pro lanseres bare i USA i første omgang. Og senere i 2024 forventes den kun å komme til Canada og Storbritannia. Basert på Apples tidligere trinnvise lanseringer av nye produkter antar vi at Tyskland, Frankrike og Japan står for tur i 2025. Det ser altså ikke bra ut for de små landene her i Norden. Kanskje vi kan håpe på 2026? Eller kanskje denne første modellen ikke kommer hit i det hele tatt, og vi må vente på generasjon to. Slik som med Apple Homepod.

 

Apple lanserer Vision Pro

De nye AR-briller integrerer virkeligheten med Apples apper og tjenester.

Les videre
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

1 hendelser på “Tidsplanen for Apple Vision holder ikke”

  1. Apple har aldri lovet lansering i januar. Apple har vært tydelige på at lanseringen vil skje «tidlig i 2024».

    Leser dere ikke engang deres egen kilde (Forbes)? Der står det klart og tydelig. Kanskje har dere også oversett Apples presentasjon eller glemt alt innholdet i den?

    Uansett, teknologijournalistikk langt under pari.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top