iPhone-tilbehør

Mikrofoner med stereolyd gir mye bedere lyd på opptakene når man bruker en iPhone. Tascam har laget sin proffversjon som tåler 125 dB lydtrykk, og bruker en egen app.
forfatter

Tascam IM2 kan også brukes på en iPad eller iPod touch. Man plugger den rett i dokkingkontakten og starter Tascams PCMRecorder, hvor man styrer opptaket fra pekeskjermen.

Kondensatormikrofonene har justerbart omfang opp til  180 grader, og har integrert analog forforsterker med digitalkonvertering av lyden.

Mikrofonene drives av batteriet i iPhonen og opptak kan gjøres med batteridrift opptil 12 timer, og har limiter som begrenser plutselige endringer i lydtrykket under opptak.

Appen som er gratis, har enkel eq, nivåmeter, nivåjustering, fader, filtre og flere innstillinger som deling av lydfiler i SoundCloud-skyen, mens mikrofonen IM2 som skal være tlgjengelig snart, koster 995 kroner.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.