Sony Xperia 5 II er en kompakt versjon av flaggskipsmodellen

En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Annonse
Annonse
forfatter

Sony er på ingen måte den største aktøren på mobilmarkedet, men det japanske selskapet ser likevel ut til å funnet rytmen, når det gjelder selskapets nyeste produkter i Xperia smarttelefon-serien.

2019 markerte en ny begynnelse for Sony, som med flaggskipsmodellen Sony Xperia 1 og den mer kompakte utgaven Sony Xperia 5 spesielt hadde fokus på kameraentusiastene, og i år kom Sony Xperia 1 II, som rettet på flere av forgjengerens feil og nå er regnet som Sonys beste smarttelefon til dato.

Sony Xperia 5 II er selvfølgelig en del mer kompakt end Xperia 1 II, og måler bare 158 x 68 x 8 mm, mens vekten er nede på 163 g. (Foto: Sony)

Nå har tiden kommet for årets kompakte utgave, Sony Xperia 5 II, og nøyaktig som i fjor har kompaktmodellen de fleste av sine spesifikasjoner til felles med det absolutte flaggskipet. Bare i en litt mindre innpakning.

Sony Xperia 5 II kommer også med HDR OLED-skjerm i 21:9-format og en oppdateringsfrekvens på 120 Hz, likt som den nøyaktig som Xperia 1 II er utstyrt med Qualcomms Snapdragon 865 5G-prosessor, 8 GB RAM og et batteri på 4.000 mAh. Og selvfølgelig har den også både Wi-Fi 6 og Bluetooth 5.1.

Les også
“If it ain't broke, don't fix it” Sony Xperia 1 II tar ingen omveier. Her er det snakk om en etterfølger som holder fast på det som virker, og forbedrer det som gjelder. Bare på ett punkt er vi ikke tilfredse.

Skjermen er med sine 6,1″ selvfølgelig mindre enn på toppmodellen, og i stedet for 4K-oppløsning må man nøye seg med FHD+. Kameraet er heller ikke identisk med det på Xperia 1 II.

Annonse

Xperia 5 II-kameraet har de samme tre objektivene med brennvidder på henholdsvis 16 mm (12 Mp ultravidvinkel), 24 mm (12 Mp + optisk bildestabilisering) og 70 mm (12 Mp kort tele + optisk bildestabilisering), men må klare seg uten den lille 3D iToF-linsen fra Xperia 1 II, som måler avstand og hjelper med skarphet og bokeh-effekt på bildene.

Med Xperia 5 II kan man bl.a. ta opptak med 120 fps slowmotion i 4K-oppløsning. (Foto: Sony)

Men selvfølgelig kommer Xperia 5 II med både Cinematography Pro-appen som ble introdusert i fjor sammen med Xperia 1, og Photography Pro kamera-appen som kom sammen med Xperia 1 II, og har stort sett samme brukergrensesnitt som Sonys Alpha-kameraer og dermed tilbyr manuell innstilling av eksponering, hvitbalanse, lukkertid etc.

Pris og tilgjengelighet

Xperia 5 II blir tilgjengelig med Android 10 i fargene svart, blå og grå. Telefonen kan forhåndsbestilles fra den 29. september og kommer i butikkene den 20. oktober til en veiledende utsalgspris på 8.990 kroner.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Lesebrett for fargerike illustrasjoner.
Galaxy A52 og Galaxy A72 får 90 Hz, mens skjermen på Galaxy A52 5G kommer helt opp til 120 Hz.
Over-the-air gjør det enklere å fikse feil på XC40 Pure Electric P8.
Etter en lang koronapause er ventetiden (snart) over - se traileren til fjerdesesongen her.
Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.