Sony Xperia 5 II er en kompakt versjon av flaggskipsmodellen

En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.

Sony er på ingen måte den største aktøren på mobilmarkedet, men det japanske selskapet ser likevel ut til å funnet rytmen, når det gjelder selskapets nyeste produkter i Xperia smarttelefon-serien.

2019 markerte en ny begynnelse for Sony, som med flaggskipsmodellen Sony Xperia 1 og den mer kompakte utgaven Sony Xperia 5 spesielt hadde fokus på kameraentusiastene, og i år kom Sony Xperia 1 II, som rettet på flere av forgjengerens feil og nå er regnet som Sonys beste smarttelefon til dato.

Sony Xperia 5 II er selvfølgelig en del mer kompakt end Xperia 1 II, og måler bare 158 x 68 x 8 mm, mens vekten er nede på 163 g. (Foto: Sony)

Nå har tiden kommet for årets kompakte utgave, Sony Xperia 5 II, og nøyaktig som i fjor har kompaktmodellen de fleste av sine spesifikasjoner til felles med det absolutte flaggskipet. Bare i en litt mindre innpakning.

Sony Xperia 5 II kommer også med HDR OLED-skjerm i 21:9-format og en oppdateringsfrekvens på 120 Hz, likt som den nøyaktig som Xperia 1 II er utstyrt med Qualcomms Snapdragon 865 5G-prosessor, 8 GB RAM og et batteri på 4.000 mAh. Og selvfølgelig har den også både Wi-Fi 6 og Bluetooth 5.1.

Les også “If it ain't broke, don't fix it” Sony Xperia 1 II tar ingen omveier. Her er det snakk om en etterfølger som holder fast på det som virker, og forbedrer det som gjelder. Bare på ett punkt er vi ikke tilfredse.

Skjermen er med sine 6,1″ selvfølgelig mindre enn på toppmodellen, og i stedet for 4K-oppløsning må man nøye seg med FHD+. Kameraet er heller ikke identisk med det på Xperia 1 II.

Xperia 5 II-kameraet har de samme tre objektivene med brennvidder på henholdsvis 16 mm (12 Mp ultravidvinkel), 24 mm (12 Mp + optisk bildestabilisering) og 70 mm (12 Mp kort tele + optisk bildestabilisering), men må klare seg uten den lille 3D iToF-linsen fra Xperia 1 II, som måler avstand og hjelper med skarphet og bokeh-effekt på bildene.

Med Xperia 5 II kan man bl.a. ta opptak med 120 fps slowmotion i 4K-oppløsning. (Foto: Sony)

Men selvfølgelig kommer Xperia 5 II med både Cinematography Pro-appen som ble introdusert i fjor sammen med Xperia 1, og Photography Pro kamera-appen som kom sammen med Xperia 1 II, og har stort sett samme brukergrensesnitt som Sonys Alpha-kameraer og dermed tilbyr manuell innstilling av eksponering, hvitbalanse, lukkertid etc.

Pris og tilgjengelighet

Xperia 5 II blir tilgjengelig med Android 10 i fargene svart, blå og grå. Telefonen kan forhåndsbestilles fra den 29. september og kommer i butikkene den 20. oktober til en veiledende utsalgspris på 8.990 kroner.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.