TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Sony Xperia 5 II er en kompakt versjon av flaggskipsmodellen

En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.

forfatter
Publisert 18.09.20 - 12:55

Sony er på ingen måte den største aktøren på mobilmarkedet, men det japanske selskapet ser likevel ut til å funnet rytmen, når det gjelder selskapets nyeste produkter i Xperia smarttelefon-serien.

2019 markerte en ny begynnelse for Sony, som med flaggskipsmodellen Sony Xperia 1 og den mer kompakte utgaven Sony Xperia 5 spesielt hadde fokus på kameraentusiastene, og i år kom Sony Xperia 1 II, som rettet på flere av forgjengerens feil og nå er regnet som Sonys beste smarttelefon til dato.

Sony Xperia 5 II er selvfølgelig en del mer kompakt end Xperia 1 II, og måler bare 158 x 68 x 8 mm, mens vekten er nede på 163 g. (Foto: Sony)

Nå har tiden kommet for årets kompakte utgave, Sony Xperia 5 II, og nøyaktig som i fjor har kompaktmodellen de fleste av sine spesifikasjoner til felles med det absolutte flaggskipet. Bare i en litt mindre innpakning.

Sony Xperia 5 II kommer også med HDR OLED-skjerm i 21:9-format og en oppdateringsfrekvens på 120 Hz, likt som den nøyaktig som Xperia 1 II er utstyrt med Qualcomms Snapdragon 865 5G-prosessor, 8 GB RAM og et batteri på 4.000 mAh. Og selvfølgelig har den også både Wi-Fi 6 og Bluetooth 5.1.

Les også “If it ain't broke, don't fix it” Sony Xperia 1 II tar ingen omveier. Her er det snakk om en etterfølger som holder fast på det som virker, og forbedrer det som gjelder. Bare på ett punkt er vi ikke tilfredse.

Skjermen er med sine 6,1″ selvfølgelig mindre enn på toppmodellen, og i stedet for 4K-oppløsning må man nøye seg med FHD+. Kameraet er heller ikke identisk med det på Xperia 1 II.

Xperia 5 II-kameraet har de samme tre objektivene med brennvidder på henholdsvis 16 mm (12 Mp ultravidvinkel), 24 mm (12 Mp + optisk bildestabilisering) og 70 mm (12 Mp kort tele + optisk bildestabilisering), men må klare seg uten den lille 3D iToF-linsen fra Xperia 1 II, som måler avstand og hjelper med skarphet og bokeh-effekt på bildene.

Med Xperia 5 II kan man bl.a. ta opptak med 120 fps slowmotion i 4K-oppløsning. (Foto: Sony)

Men selvfølgelig kommer Xperia 5 II med både Cinematography Pro-appen som ble introdusert i fjor sammen med Xperia 1, og Photography Pro kamera-appen som kom sammen med Xperia 1 II, og har stort sett samme brukergrensesnitt som Sonys Alpha-kameraer og dermed tilbyr manuell innstilling av eksponering, hvitbalanse, lukkertid etc.

Pris og tilgjengelighet

Xperia 5 II blir tilgjengelig med Android 10 i fargene svart, blå og grå. Telefonen kan forhåndsbestilles fra den 29. september og kommer i butikkene den 20. oktober til en veiledende utsalgspris på 8.990 kroner.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Motorola..

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
Slik ser den ut! [Oppdatert] For å unngå leaks har Nothing selv "lekket" bilde av selskapets kommende smarttelefon.
5G-mobil til under 3.000 kroner Motorola lanserer enda en budsjettmobil med 5G.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend