TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Sony lanserer Xperia 10 III

Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.

forfatter
Publisert 14.04.21 - 09:34

Den minste modellen i Sonys premium- og high-end-serie av smarttelefoner, Xperia 10, har i dag blitt lansert i en ny utgave som forhåpentligvis inngår færre kompromisser enn forgjengerne.

Hvor de siste Xperia 10-modellene kun har vært utstyrt med små batterier på 3000-3600 mAh, kommer den nye Sony Xperia 10 III med et batteri på 4500 mAh, som gir 25% større kapasitet enn den forrige modellen. Xperia Adaptive Charging-funksjonen overvåker telefonen mens den lader for å sikre at batteriet ikke overanstrenges og dermed holder lengre.

I tillegg kommer Xperia 10 III som den første i serien med 5G samt IP65/68-klassifisering. Under skjermen sitter en Snapdragon 690-prosessor, og for første gang kommer 10’eren med DSEE Ultimate lydforbedrende teknologi som Xperia 1 og Xperia 5.

Xperia 10 III kommer med Android 11 i fargene svart, blå og hvit. (Foto: Sony)

Skjerm og kamera

Den 6″ store OLED-skjermen med HDR er som vanlig i 21:9-kinoformat, og mobilskjermen henter fra Sonys tv-ekspertise, skriver selskapet i sin pressemelding.

OLED-skjermen kommer nemlig med TRILMUNINOS-skjermteknologi til mobiler, som også finnes i BRAVIA-TV’ene. For øvrig kommer skjermen med videooptimalisering, som gjør at skjermen angivelig skal kunne levere rike, naturlige farger og dypere svarttoner.

Det tredobbelte objektivkameraet kommer med ultravidvinkel-, vidvinkel- og teleobjektiv.

Auto-modusen på den nye Xperia 10 III kan nå også registrere dyr, og identifiserer dermed om motivet er en hund eller en katt. Deretter justeres lukkerhastigheten og ISO for å få best mulige bilder.

Xperia 10 III kommer også med 4K-videopptak samt såkalt SteadyShot som gir stabile videoer uten skjelving.

Sony Xperia 10 III
Som en av de få mobilene på markedet får Sony Xperia 10 III 3,5 mm jack-kobling. (Foto: Sony)

Pris og tilgjengelighet

Xperia 10 III kommer med Android 11 i fargene svart, blå og hvit. Pris og tilgjengelighet vil bli offentliggjort på et senere tidspunkt.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde