Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Sony lanserer Xperia 1 V

Den nye Android-mobilen fokuserer spesielt på video og foto.

Skrevet av / 11.05.23 - 11:35
Sony lanserer Xperia 1 V

Sonys Xperia-mobiler handler først og fremst om kameraet, og den nye Xperia 1 V kommer med tre objektiver: et 12 Mp 16 mm ultra-vidvinkel, et 52 Mp 24 mm vidvinkel og et 12 Mp teleobjektiv til ekte optisk zoom med en brennvidde på 85–125mm.

Den primære linsen nyter godt av Sonys helt nye Exmor T for mobil-bildesensor, som skal være dobbelt så god som forgjengeren ved svak belysning. Exmor T for mobil skal også kunne levere nærmest filmatisk bildekvalitet, lover Sony, inkludert mykere farger, mer naturlig hudfarge og mindre bildestøy, som har tendens til å oppstå under mørke scener.

Les også Samme suksessoppskrift som i fjor Sony Xperia 1 IV kommer ikke til å revolusjonere mobilmarkedet. Men for nerdene og de semiprofesjonelle er den nok det beste mobilvalget akkurat nå.

For de to andre linsene gjelder det at bildesensoren som hos fjorårets modell er Sonys Exmor RS for mobil, og har en lesehastighet på opptil 120 fps. Dermed kan mobilen også i år blant annet ta opp i 4K 120 fps med opptil 5x slow motion-videoopptak. Eye AF (autofokus) i sanntid og sporing i sanntid på alle tre objektivene støttes også.

Xperia 1 V benytter kunstig intelligens til å analysere avstand, så kameraet kan fokusere på selv fjerne motiver, opplyser Sony videre. Som noe nytt kommer Xperia 1 V også med lynrask kontinuerlig serieopptak på opptil 30 fps (bilder per sekund) med AF/AE-tracking. Man vil med andre ord ikke gå glipp av noen høydepunkter underveis.

Sony Xperia 1 V
Telefonen kommer med en rekke pre-installerte farger som Creative Look samt en høytytende autofokus (AF) i sanntid. Xperia 1 V kommer også med en rekke forhåndsinstallerte fargeinnstillinger, som for eksempel Colourful Flowers og Clear Blue Sky – og ellers er det også mulig å velge en myk, gjennomsiktig finish. (Foto: Sony)

Også fokus på lyd

Xperia 1 V kommer nå også med en ny mikrofon som er plassert nærme bak-kameraet, og som tar høyde for og prioriterer stemmer. På den måten blir innholdsskaperens stemme tatt opp tydelig, selv på en travel utendørslokasjon, lover den japanske produsenten.

Sony Xperia 1 V er dessuten utviklet med henblikk på å levere en ren og autentisk lytteopplevelse, garanterer Sony. Derfor kommer telefonen også med lydegenskaper som er utviklet i samarbeid med Sony Music Entertainment. Xperia 1 V er for eksempel utstyrt med full-stage stereohøyttalere som forbedrer lyden av bass og basstrommer.

Mobilen kommer også med musikkopptaksfunksjonen Music Pro, som gjør det mulig å anvende mobilen til lydopptak på et profesjonelt nivå, takket være en unik sky-basert behandling av lyden.

Skybehandlingen fjerner blant annet uønsket støy fra lydopptakene via en teknologi som skiller lydkildene fra hverandre. Når man synger og samtidig spiller på enten en akustisk gitar eller et klaver, kan Music Pro for eksempel skille vokal- og instrumentlydene og mikse dem i en hvilken som helst balanse.

Ytterligere spesifikasjoner

Sonys nye mobil kommer med Snapdragon 8 Gen 2-prosessor samt 5G og WiFi 6E. Den er dessuten utstyrt med 12 GB RAM, 256 GB innebygd lager (kan utvides med eksternt microSD-kort) og med et stort 5000 mAh-batteri.

Sony Xperia 1 V
Baksiden på Xperia 1 V har en funksjonell design og er laget med et spesialutviklet strukturglass, som i kombinasjon med smale spalter på siden gir et solid og sklisikkert grep, selv under lengere opptak, forsikrer Sony. (Foto: Sony)

OLED-skjermen er på 6,5″, har 4K-oppløsning samt en oppdateringsfrekvens på 120 Hz. Xperia 1 V er dessuten IP65/68-sertifisert og utstyrt med Gorilla Glass Victus 2 på både for- og bakside.

Sony Xperia 10 V

Ved sidene av flaggskipmodellen har Sony i dag også løftet på sløret for Sony Xperia 10 V, som blant annet kommer med et heftig stort batteri, prisklassen tatt i betraktning.

5000 mAh batterikapasitet kan den nye mellomklassemobilen skryte av, og at den også er IP65/68-sertifisert og utstyrt med Gorilla Glass Victus-skjerm. Xperia 10 leveres videre med 6 GB RAM og 128 GB innebygd lager, som kan utvides med opptil 1 TB ved hjelp av eksternt minnekort.

Prosessoren er en Snapdragon 695 5G fra Qualcomm, mens OLED-skjermen måler 6,1″. Det tredobbelte objektivkameraet kommer med ultravidvinkel-, vidvinkel- og teleobjektiv.

Pris og tilgjengelighet

Fra og med 12. juni vil det være mulig å forhåndsbestille den nye Sony Xperia 1 V, som lander i butikkene senere i juni måned. Den veiledende salgsprisen vil være 14 990 kroner. Xperia 1 V er blitt lansert i tre farger – Black, Kaki Green og Platinum Silver – og alle tre versjonene blir tilgjengelige på det norske marked.

Sony Xperia 10 V
Xperia 10 V støtter også e-SIM. Den nye mobilen blir tilgjengelig i fargene lavendel, salvie grønn, hvit og sort. (Foto: Sony)

Xperia 10 V vil koste 4990 kroner, og den lander også i butikkene i løpet av juni.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Ny iPad Air fås i to størrelser

IPad Pro får to OLED-paneler

Nothings designkonkurranse er avgjort

Forsov du deg i dag morges? Apple innrømmer at det var deres feil!

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Scroll to Top