Snapdragon 865 kommer med 5G og 8K-video

De fleste av neste års toppmobiler kommer med Qualcomms nyeste flaggskips-prosessor. Og det betyr 5G i lange baner.

De fleste Android-baserte toppmobiler kommer med Qualcomms Snapdragon-prosessorer. I 2019 var Snapdragon 855 det beste av det beste fra Qualcomm, og den topptunede prosessoren var bl.a. å finne i flaggskips-smarttelefoner som OnePlus 7 Pro, Sony Xperia 1 og Samsung Galaxy Fold.

I 2020 kommer Qualcomms beste prosessor til å hete Snapdragon 865, det har chip-produsenten nylig offentliggjort, og ettersom det er god grunn til å tro at mange toppmobiler også i 2020 vil være basert på Qualcomms teknologi, så gir de nye funksjonene i Snapdragon 865 oss en god pekepinn på hva vi kan forvente oss av de dyreste smarttelefonene til neste år.

Først og fremst blir 2020 året hvor din nye mobil mest sannsynlig får 5G. I hvert fall hvis den er utstyrt med Snapdragon 865, for med Qualcomms nye prosessor har 5G blitt obligatorisk.

Riktig nok har ikke Snapdragon 865 integrert 5G, men prosessoren kan leveres på et chipset med et separat 5G modem, nemlig Snapdragon X55 5G Modem-RF. Det blir med andre ord ikke en mulighet for produsentene å lage en smarttelefon basert på Snapdragon 865 og levere den med et 4G-modem i stedet for det obligatoriske 5G-modemet. Hvorfor Qualcomm har valgt nettopp denne løsningen er uvisst, ettersom en av selskapets andre nye prosessorer (Snapdragon 765) kommer med integrert 5G-modem. Det betyr bl.a. et lavere strømforbruk og dermed lengre batteritid.

Snapdragon 865 kommer ikke med integrert 5G-modem, men derimot med det eksterne Snapdragon X55 5G-modemet. (Foto: Qualcomm)

8K-video og Dolby Vison

Men Snapdragon 865 byr også på flere fordeler enn bare 5G. Qualcomm har avslørt at den kommende prosessoren også vil støtte 8K-video og Dolby Vision HDR.

Til sammen betyr den høye oppløsningen og Dolbys HDR-teknologi at din kommende smarttelefon både vil kunne ta opptak og spille av video med større detaljnivå, bedre kontrast og mer naturlig fargegjengivelse i de lyseste områder.

Snapdragon 865 vil forøvrig også kunne ta opptak i 4K med 120 fps, ta 200 MP bilder samt filme i slow-motion med 960 fps.

Det er selvfølgelig ingen garanti for at alle nye toppmodeller får samtlige nye funksjoner. Bl.a. fordi produsenten antagelig må betale for en separat lisens hos Dolby for å kunne anvende Dolby Vision HDR.

De kommer med Snapdragon 865

En rekke produsenter har allerede bekreftet at de planlegger å lansere mobiler basert på Snapdragon 865 i løpet av 2020. Det dreier seg bl.a. om HTC, LG, Motorola, OnePlus, Oppo og Xiaomi.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Vil erstatte HBO Nordic i løpet av 2021, med premiere på en rekke storfilmer!
Nettopp kjøpt deg ny TV til PS5 eller Xbox? Vi viser deg hvordan du aktiverer den beste og raskeste spillmodusen!
Qualcomm har i forbindelse med Snapdragon Tech Summit lansert etterfølgeren til Snapdragon 865. Den nye Snapdragon 888 vil være å finne i en rekke Android-flaggskip i 2021.
Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.