Search
Generic filters

Snapdragon 865 kommer med 5G og 8K-video

De fleste av neste års toppmobiler kommer med Qualcomms nyeste flaggskips-prosessor. Og det betyr 5G i lange baner.

De fleste Android-baserte toppmobiler kommer med Qualcomms Snapdragon-prosessorer. I 2019 var Snapdragon 855 det beste av det beste fra Qualcomm, og den topptunede prosessoren var bl.a. å finne i flaggskips-smarttelefoner som OnePlus 7 Pro, Sony Xperia 1 og Samsung Galaxy Fold.

I 2020 kommer Qualcomms beste prosessor til å hete Snapdragon 865, det har chip-produsenten nylig offentliggjort, og ettersom det er god grunn til å tro at mange toppmobiler også i 2020 vil være basert på Qualcomms teknologi, så gir de nye funksjonene i Snapdragon 865 oss en god pekepinn på hva vi kan forvente oss av de dyreste smarttelefonene til neste år.

Først og fremst blir 2020 året hvor din nye mobil mest sannsynlig får 5G. I hvert fall hvis den er utstyrt med Snapdragon 865, for med Qualcomms nye prosessor har 5G blitt obligatorisk.

Riktig nok har ikke Snapdragon 865 integrert 5G, men prosessoren kan leveres på et chipset med et separat 5G modem, nemlig Snapdragon X55 5G Modem-RF. Det blir med andre ord ikke en mulighet for produsentene å lage en smarttelefon basert på Snapdragon 865 og levere den med et 4G-modem i stedet for det obligatoriske 5G-modemet. Hvorfor Qualcomm har valgt nettopp denne løsningen er uvisst, ettersom en av selskapets andre nye prosessorer (Snapdragon 765) kommer med integrert 5G-modem. Det betyr bl.a. et lavere strømforbruk og dermed lengre batteritid.

Snapdragon 865 kommer ikke med integrert 5G-modem, men derimot med det eksterne Snapdragon X55 5G-modemet. (Foto: Qualcomm)

8K-video og Dolby Vison

Men Snapdragon 865 byr også på flere fordeler enn bare 5G. Qualcomm har avslørt at den kommende prosessoren også vil støtte 8K-video og Dolby Vision HDR.

Til sammen betyr den høye oppløsningen og Dolbys HDR-teknologi at din kommende smarttelefon både vil kunne ta opptak og spille av video med større detaljnivå, bedre kontrast og mer naturlig fargegjengivelse i de lyseste områder.

Snapdragon 865 vil forøvrig også kunne ta opptak i 4K med 120 fps, ta 200 MP bilder samt filme i slow-motion med 960 fps.

Det er selvfølgelig ingen garanti for at alle nye toppmodeller får samtlige nye funksjoner. Bl.a. fordi produsenten antagelig må betale for en separat lisens hos Dolby for å kunne anvende Dolby Vision HDR.

De kommer med Snapdragon 865

En rekke produsenter har allerede bekreftet at de planlegger å lansere mobiler basert på Snapdragon 865 i løpet av 2020. Det dreier seg bl.a. om HTC, LG, Motorola, OnePlus, Oppo og Xiaomi.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker