Snapdragon 865 kommer med 5G og 8K-video

De fleste av neste års toppmobiler kommer med Qualcomms nyeste flaggskips-prosessor. Og det betyr 5G i lange baner.
Annonse
Annonse
forfatter

De fleste Android-baserte toppmobiler kommer med Qualcomms Snapdragon-prosessorer. I 2019 var Snapdragon 855 det beste av det beste fra Qualcomm, og den topptunede prosessoren var bl.a. å finne i flaggskips-smarttelefoner som OnePlus 7 Pro, Sony Xperia 1 og Samsung Galaxy Fold.

I 2020 kommer Qualcomms beste prosessor til å hete Snapdragon 865, det har chip-produsenten nylig offentliggjort, og ettersom det er god grunn til å tro at mange toppmobiler også i 2020 vil være basert på Qualcomms teknologi, så gir de nye funksjonene i Snapdragon 865 oss en god pekepinn på hva vi kan forvente oss av de dyreste smarttelefonene til neste år.

Først og fremst blir 2020 året hvor din nye mobil mest sannsynlig får 5G. I hvert fall hvis den er utstyrt med Snapdragon 865, for med Qualcomms nye prosessor har 5G blitt obligatorisk.

Riktig nok har ikke Snapdragon 865 integrert 5G, men prosessoren kan leveres på et chipset med et separat 5G modem, nemlig Snapdragon X55 5G Modem-RF. Det blir med andre ord ikke en mulighet for produsentene å lage en smarttelefon basert på Snapdragon 865 og levere den med et 4G-modem i stedet for det obligatoriske 5G-modemet. Hvorfor Qualcomm har valgt nettopp denne løsningen er uvisst, ettersom en av selskapets andre nye prosessorer (Snapdragon 765) kommer med integrert 5G-modem. Det betyr bl.a. et lavere strømforbruk og dermed lengre batteritid.

Snapdragon 865 kommer ikke med integrert 5G-modem, men derimot med det eksterne Snapdragon X55 5G-modemet. (Foto: Qualcomm)

8K-video og Dolby Vison

Men Snapdragon 865 byr også på flere fordeler enn bare 5G. Qualcomm har avslørt at den kommende prosessoren også vil støtte 8K-video og Dolby Vision HDR.

Annonse

Til sammen betyr den høye oppløsningen og Dolbys HDR-teknologi at din kommende smarttelefon både vil kunne ta opptak og spille av video med større detaljnivå, bedre kontrast og mer naturlig fargegjengivelse i de lyseste områder.

Snapdragon 865 vil forøvrig også kunne ta opptak i 4K med 120 fps, ta 200 MP bilder samt filme i slow-motion med 960 fps.

Det er selvfølgelig ingen garanti for at alle nye toppmodeller får samtlige nye funksjoner. Bl.a. fordi produsenten antagelig må betale for en separat lisens hos Dolby for å kunne anvende Dolby Vision HDR.

De kommer med Snapdragon 865

En rekke produsenter har allerede bekreftet at de planlegger å lansere mobiler basert på Snapdragon 865 i løpet av 2020. Det dreier seg bl.a. om HTC, LG, Motorola, OnePlus, Oppo og Xiaomi.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Poly vil komme seg på markedet for profesjonell lyd & video til hjemmekontor.
3:2-skjermen får 3.3K oppløsning, 500 nits lysstyrke og Pantone-sertifisering
Apple er verdens mest verdifulle selskap, igjen.
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.