TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Nå kan du laste ned appen Smittestopp

Smittesporings-appen fra Folkehelseinstituttet er nå klar for nedlasting til Android og iOS.

forfatter
Publisert 16.04.20 - 15:53

På en pressekonferanse klokken 1600 torsdag lanserte regjeringen og Folkehelseinstitutet den nye appen Smittestopp. Den er nå tilgjengelig for nedlasting til både Android og Apple iOS-enheter:

Link til Smittestopp i Google Play Store

Link til Smittestopp i App Store

Appen er også ventet i Huaweis App Gallery i neste uke.

På pressekonferansen ba statsminister Erna Solberg at hun selv kommer til å laste ned den nye appen, og ba om at så mange som mulig gjør det samme. Appen skal bidra til mer effektiv smittesporing, og kan varsle deg om du har vært i nærheten av en person som senere har fått påvist korona-smitte.

Slik fungerer appen

Smittestopp bruker mobilens GPS og Bluetooth for å samle informasjon om mobilens posisjon, samt hvilke andre mobiler som er i nærheten. Brukere av Smittestopp vil få en sms dersom de har vært i nærheten av andre Smittestopp-brukere, som har fått påvist koronaviruset. Appen samler anonyme data om hvordan folk beveger seg, og hvor mange de møter.  Disse dataene vil FHI bruke til å analysere i hvor stor grad folk og grupper holder avstand til hverandre og omfang av nærkontakter. Slik blir det mulig å følge bedre med på om tiltakene mot koronaviruset virker.

Den nye smittesporings-appen er utviklet av Simula Research i samarbeid med FHI.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

3 kommentarer om “Nå kan du laste ned appen Smittestopp”

  1. Appen er ikke tilgjengelig for Android 10, OnePlus 6T. Finner heller ikke tilgjengelig apk. Noen ideer?

    Svar
    • Hei Tom! For oss er appen mest av alt interessant fra et teknologisk ståsted med tanke på mobil sporingsteknologi osv. Det får være opp til den enkelte om man laster den ned eller ikke. Vi gleder oss først og fremst til smitten er under kontroll, slik at vi kan returnere til testrommet for fullt! Ikke vær redd, det er også mye tung A/V snacks i vente:) mvh Audun

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde