Nyhet

Slik virker App Library og Widgets i iOS 14

Vi har prøvd tre av de største nyhetene i iOS 14.

Når iOS 14 i løpet høsten blir tilgjengelig til din iPhone (iPhone 6s og alle nyere modeller) blir det den største forandringen av det kjente iOS-brukergrensesnittet vi har sett.

Blant annet fordi iPhone-brukere nå endelig får tilgang til et par funksjoner som Android-brukere har hatt på sine mobiler i årevis – nemlig Widgets og App Library.

Vi har prøvd begge deler – samt Apples nye oversettelses-app – og under kan du lese hva du bør vite om de nye funksjonene.

Les også Slik får du iOS 14 på iPhone allerede nå! Apple har gitt ut iOS 14 i en offentlig betaversjon. Prøv det nå!

App Library

Her er det snakk om et helt nytt område av hjemskjermen, som automatisk organiserer alle appene dine i enkel visning, slik at de blir enklere og mer oversiktlig å navigere.

Appene dine sorteres i forskjellige kategorier, som iOS 14 selv lager på bakgrunn hvilke apper du bruker.

<
>
Men det er ikke alltid at navngivning og sortering stemmer helt. Her har flere reise-apper blitt kategorisert som Livsstil - i tillegg til at de har blitt blandet sammen med Google Home og Philips Hue.

Det er også mulig å få en alfabetisk oversikt over alle appene på telefonen.

Den alfabetiske oversikten over apper minner litt om gamle Windows Phone.

Du kan også velge hvor mange av hjemskjermens sider som i det heletatt skal vises. Slik kan man f.ek.s skjule de fleste sidene og i stedet få tilgang til appene sine via App Library.

Du kan velge å skjule de fleste av dine hjemsider, slik at App Library blir standard-inngangen til appene på telefonen din.

Du kommer til App Library ved å gå til høyre til den siste siden med apper, og så swiper du til høyre én gang til.

Widgets

I stedet for bare app-ikoner kan du med iOS 14 nå også få vist Widgets på hjermskjermen. Widgets er typisk interaktive og viser mer informasjon direkte på skjermen din – f.eks. kalenderavtaler eller været – og selv om iOS 14 til å begynne med kun har Widgets til Apples egne apper – f.eks. Vær, Kalender, Bilder, Kart og Fitness – kan vi nok regne med at det ikke tar alt for lang tid før man får Widgets fra tredjeparts-utviklere som Instagram, Facebook, Snapchat etc.

<
>
Widgets legges til på hjemskjermen ved å trykke å skjermen til ikonene rister, deretter trykker du på + i øverste venstre hjørne.

Det er også mulig å plassere Widgets over hverandre som såkalte stacks. Man kan så bla mellom dem, samtidig forsøker iOS å plassere en Widget fremst som passer best til ditt bruksmønster på det gjeldende tidspunkt.

Oversett

Apples nye app skal være en konkurrent til Google Translate. Til å begynne med kan den oversette både tekst og tale mellom 11 forskjellige språk.

Funksjonen «bruk på enheten» gir brukerne mulighet til å få alle appens funksjoner offline til privat oversettelse av tale og tekst.

<
>
Vi har selvfølgelig prøvd den nye appen med både tekst og tale. Det er likevel litt tidlig å si om den er bedre og oversetter mer presist enn Google Translate. Det var heller ingen japansk-talende i nærheten som vi kunne spørre.
Les videre
Exit mobile version