TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Slik virker App Library og Widgets i iOS 14

Vi har prøvd tre av de største nyhetene i iOS 14.

forfatter
Publisert 21.07.20 - 13:45

Når iOS 14 i løpet høsten blir tilgjengelig til din iPhone (iPhone 6s og alle nyere modeller) blir det den største forandringen av det kjente iOS-brukergrensesnittet vi har sett.

Blant annet fordi iPhone-brukere nå endelig får tilgang til et par funksjoner som Android-brukere har hatt på sine mobiler i årevis – nemlig Widgets og App Library.

Vi har prøvd begge deler – samt Apples nye oversettelses-app – og under kan du lese hva du bør vite om de nye funksjonene.

Les også Slik får du iOS 14 på iPhone allerede nå! Apple har gitt ut iOS 14 i en offentlig betaversjon. Prøv det nå!

App Library

Her er det snakk om et helt nytt område av hjemskjermen, som automatisk organiserer alle appene dine i enkel visning, slik at de blir enklere og mer oversiktlig å navigere.

Appene dine sorteres i forskjellige kategorier, som iOS 14 selv lager på bakgrunn hvilke apper du bruker.

app_library1-e1595260478774 app_library2-e1595260501807 app_library3-e1595260518164 app_library4-e1595260528554
<
>
Men det er ikke alltid at navngivning og sortering stemmer helt. Her har flere reise-apper blitt kategorisert som Livsstil - i tillegg til at de har blitt blandet sammen med Google Home og Philips Hue.

Det er også mulig å få en alfabetisk oversikt over alle appene på telefonen.

Den alfabetiske oversikten over apper minner litt om gamle Windows Phone.

Du kan også velge hvor mange av hjemskjermens sider som i det heletatt skal vises. Slik kan man f.ek.s skjule de fleste sidene og i stedet få tilgang til appene sine via App Library.

Du kan velge å skjule de fleste av dine hjemsider, slik at App Library blir standard-inngangen til appene på telefonen din.

Du kommer til App Library ved å gå til høyre til den siste siden med apper, og så swiper du til høyre én gang til.

Widgets

I stedet for bare app-ikoner kan du med iOS 14 nå også få vist Widgets på hjermskjermen. Widgets er typisk interaktive og viser mer informasjon direkte på skjermen din – f.eks. kalenderavtaler eller været – og selv om iOS 14 til å begynne med kun har Widgets til Apples egne apper – f.eks. Vær, Kalender, Bilder, Kart og Fitness – kan vi nok regne med at det ikke tar alt for lang tid før man får Widgets fra tredjeparts-utviklere som Instagram, Facebook, Snapchat etc.

widget1-e1595262224286 widget2-e1595262257529 widget3-e1595262244925 widget4-e1595262234135
<
>
Widgets legges til på hjemskjermen ved å trykke å skjermen til ikonene rister, deretter trykker du på + i øverste venstre hjørne.

Det er også mulig å plassere Widgets over hverandre som såkalte stacks. Man kan så bla mellom dem, samtidig forsøker iOS å plassere en Widget fremst som passer best til ditt bruksmønster på det gjeldende tidspunkt.

Oversett

Apples nye app skal være en konkurrent til Google Translate. Til å begynne med kan den oversette både tekst og tale mellom 11 forskjellige språk.

Funksjonen «bruk på enheten» gir brukerne mulighet til å få alle appens funksjoner offline til privat oversettelse av tale og tekst.

translate1-e1595262830640 translate2-e1595262845370
<
>
Vi har selvfølgelig prøvd den nye appen med både tekst og tale. Det er likevel litt tidlig å si om den er bedre og oversetter mer presist enn Google Translate. Det var heller ingen japansk-talende i nærheten som vi kunne spørre.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
iPhone 14 forsinkes av kinesiske korona-restriksjoner Minst én iPhone 14-modell er tre uker forsinket på grunn av kinesisk COVID-19-nedstenging.
Nytt og smart fra Huawei Innovative produkter for en sunnere livsstil.
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljene om de nye mobilene. Og for første gang får Nord-serien også et par trådløse ørepropper.
Beste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gjør nesten iPad Pro rangen stridig som markedets beste nettbrett. Dessverre er skjermen fortsatt basert på gammel teknologi.
En æra er forbi iPods 21 år lange historie er nå over. Apple produserer ikke flere eksemplarer av iPod Touch
Sony lanserer ny toppmobil til entusiaster Den nye Android-smarttelefon fokuserer spesielt på video og fotografi
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend