Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Slik kunne iPhone ha sett ut

Rettsaken mellom Apple og Samsung har avslørt tidligere ukjente detaljer om utviklingen av den første iPhone.

Skrevet av / 11.12.15 - 10:36
Slik kunne iPhone ha sett ut

Apple og Samsung slåss stadig i diverse rettssaler i USA og andre land om rettigheter, patenter og om hvem som har kopiert hvem.

Sist uke ble det kjent at Samsung hadde bestemt seg for å betale en sum på USD 548 millioner, rundt 4,7 milliarder norske kroner, til Apple. Beløpet skal betales innen 14. desember. Til tross for en rekke tidliger rettskjennelser er dette første gang i løpet av den nesten fem år lange rettssaken mellem de to elektronikgigantene at Apple faktisk mottar penger fra Samsung.

I den anledning har Boy Genius Report gått gjennom noen av de saftige detaljene som har kommet frem i det juridiske slagsmålet, blant annet om intern arbeidsgang i Apple. Hele gjennomgangen kan du lese her. Den mest interessante delen er de mange tidligere hemmeligholdte bildene av iPhone-prototyper!

Kjernen i striden mellom Apple og Samsung dreide seg om hvorvidt Samsung hadde kopiert iPhone eller ikke. Derfor var opplysninger om tidlige iPhone-prototyper en viktig del av saken. Apple har ved flere anledninger vist bilder av iPhone og iPad-prototyper som aldri så dagens lys.

Hvem kunne ha forestilt seg, at Apple tidlig i prosessen gjorde vurderte om iPhone skulle ha krum skærm? Eller at den første iPad-prototypen hadde en «kickstand» støtte slik Microsoft Surface fikk flere år senere?

Her er de i hvert fall, de iPhoner vi aldri fikk:

iphone-curved-glass iphone-4-prototype iphone-prototype-black-and-white iphone-prototype-octogan iphone-prototype-sleek iphone-prototype-white-strap iPhone_prototype_1000x500 ipad-tablet-prototype ipad-kickstand-prototype
<
>
(Foto: Apple)
Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top