Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

iPhone-kopi redder HTC

I hvert fall for en stund.

Skrevet av / 11.12.15 - 10:32
iPhone-kopi redder HTC

HTC lanserte den meget iPhone-aktige One A9 i slutten av oktober – du kan lese vår test av HTC One A9 i vår desemberutgave, eller her på nettsiden fra den 17. desember – og selv om det kan virke som et billig triks å komme med en Android-smartmobil, som så skamløst skal appellere til iPhone-brukere, så later det til å virke, for HTC har nå fått snudd en trend som ellers har sett omsetningen falle mange måneder i strekk!

Don't take our word for it! Her et officielt pressebillede af HTC One A9. Vurdér selv, om den ligner en iPhone. Foto: HTC
Don’t take our word for it! Her et offisielt pressebilde av HTC One A9. Vurder selv, om den ligner en iPhone. Foto: HTC

I november omsatte HTC nemlig for 2,15 milliarder kroner, som er en stigning på 15 prosent i forhold til oktober. Det skriver CNET.

I september ble HTC fjernet fra den taiwanesiske børsindeksen over de 50 mest verdifulle selskapene, hvilket var et hardt slag for virksomheten, som tilbake i 2011 sto for over 11 prosent av det globale smartmobilmarkedet.

Omsetningsøkningen betyr ikke at HTC kan puste lettet ut, for selv om novembertallene for første gang på lang tid viser en positiv trend, så omsatte HTC likevel for 40% mer på samme måned i fjor.

Det er kanskje også grunnen til at HTC jobber med å lansere andre typer produkter enn smartmobiler. For eksempel jobber selskapet med et virtual reality hodesett, som inntil videre har fått navnet HTC Vive, sammen med spillselskapet Valve.

HTC har imidlertid tidligere sagt at HTC Vive skulle være å finne i butikkene innen jul i år. Om det målet skal nås, må de skynde seg.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Lyd & Bilde
Scroll to Top