Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Slik kan du bruke HBO Max på din gamle Huawei-mobil

Huawei bekrefter problemer med streamingtjeneste, men foreslår en løsning.

Skrevet av / 18.11.22 - 11:00
Slik kan du bruke HBO Max på din gamle Huawei-mobil

I forrige uke kunne vi fortelle at HBO Max-appen ikke lenger fungerte på Huawei-mobiler kjøpt før den amerikanske boikott av det kinesiske selskapet, som trådte i kraft tilbake i 2019. Artikkelen var basert på en henvendelse fra en bruker som hadde opplevd problemet. Det var ingen hjelp å få hos HBO Max, heller ikke da Lyd & Bilde henvendte seg.

I stedet svarte streamingtjenestens talsperson følgende:

HBO Max støtter ikke lenger Huawei-enheter. Vi kontaktet våre kunder for et par uker siden og informerte om endringen. Vi er klar over at oppdateringen kan forårsake ulemper. Imidlertid er HBO Max fortsatt tilgjengelig på nesten alle enheter.

Vi mottok senere en rekke henvendelser i form av kommentarer og e-mailer fra brukere som opplevde det samme problemet. Samstemte fortalte brukerne at de ikke hadde mottatt noe form for informasjon fra HBO Max, men opplevde at streamingtjenesten ikke lenger fungerte. Blant de berørte enhetene er bl.a. Huawei P20 Pro, Huawei P30, Huawei Nova 5T og Huawei MediaPad M5.

Les også Nå kan du ikke lenger se 'House of the Dragon' på Huawei-enheter Dårlige nyheter for Huawei-brukere

Vi sendte derfor en ny henvendelse til Huaweis skandinaviske talsperson, Sofia Björnerfors, for å spørre om Huawei kjente til problemet. Og hvilken løsning selskapet i så fall ville foreslå.

Huawei har selv ingen forklaring på hvorfor HBO Max plutselig har valgt å droppe støtten av Huaweis gamle enheter, men Sofia Björnerfors hadde til gjengjeld en god løsning på problemet.

Kort forklart skal man første laste ned Huaweis egen app-butikk, AppGallery. Når det er gjort søker man i AppGallery etter HBO Max, som altså både kan lastes ned og installeres herfra uten problemer.

Det fungerer, er sikkert og kan oppdateres.

Det skriver Sofia Björnerfors i en mail til Lyd & Bilde.

appgallery1-e1668695317583 appgallery2-e1668695290585 appgallery3-e1668695258419
<
>

Vi har selvfølgelig testet løsningen og la umiddelbart merke til at HBO Max-appen IKKE kan lastes ned fra AppGallery. I stedet linkes det til en ekstern nettside – apkmonk.com – hvor man kan laste ned appen som en såkalt apk-fil, som så kan installeres på mobilen.

Vi spurte Huawei om hvordan de kan garantere for sikkerheten hos en tredjepart, og Sofia Björnerfors svarte følgende:

Det er en apk som er tilgjengelig via AppGallery. Og da den bl.a. går gjennom vår sikkerhetsprogramvare på enheten, kan vi garantere at appen er trygg å laste ned.

Vi venter fortsatt på et svar fra Netflix og Disney+. Vi spurte på fredag om de hadde planer om å gjøre det samme som HBO Max og droppe støtten av Huaweis gamle mobiler. Inntil videre har ingen av tjenestene respondert til vår henvendelse.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

4 hendelser på “Slik kan du bruke HBO Max på din gamle Huawei-mobil”

  1. Dette funker ikke. Risikerer å installere bugs på telefonen. Styr helt unna. Denne artikkelen er misvisende og farlig.

  2. Jeg testet dette nå, og jeg vil bare si at det faktisk funka. Huawei Nova 5T her. Jeg sletta den ikke-fungerende appen, gjorde en restart av telefonen før jeg for første gang åpnet (og godtok avtalen for) AppGallery, søkte opp «HBO Max», ble videresendt til en annen side der jeg lastet ned apk-fila, installerte den på mobilen og logget på HBO Max som vanlig igjen. Mye mulig dette ikke varer i all evighet, men det ser i hvert fall ut til å fungere nå enn så lenge.

  3. Morten Hoff Johannessen

    Det ser ikke ut som dette virker lenger nå. Hilsen Huawei p20 pro bruker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rykte: iOS 18 får AI-genererte emojier og ChatGPT-partnerskap

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Ny iPad Air fås i to størrelser

IPad Pro får to OLED-paneler

Nothings designkonkurranse er avgjort

Forsov du deg i dag morges? Apple innrømmer at det var deres feil!

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

Scroll to Top