Nyhet

Sharp Aquos R6

Sharp Aquos R6 har Leica Summicron-objektiv foran en 20 Mp CMOS.

Skrevet av / 19.05.21 - 09:53
Sharp Aquos R6

Denne er det lite trolig at vi får se i Norden, Sharp Aquos R6 er foreløpig bare tilgjengelig i Japan, men den er likefullt veldig interessant.

Mobilen som nylig ble lansert i Japan, har nemlig en 20 Mp én-tommers CMOS bildebrikke, og ikke de små sensorene som er vanlig på en mobil. Ikke nok med det, Sharp har samarbeidet med Leica om optikken på mobilen.

Trolig er det en Sony 1» CMOS bildebrikke bak en 19mm f1.8, Summicron-linse fra Leica. Det er nemlig ikke så mange andre som lager 1-tommers bildebrikker, og i så fall kjenner vi den fra våre tester av Sonys kameraer i RX-serien.

Det er også høyst uvanlig med så store bildebrikker i en mobil. Men det har vært gjort før, Panasonic Lumix Smart Camera CM1 fra 2015, hadde en 20 Mp 1» CMOS-brikke – og et Leica-merket linseelement foran.


Forhåpentlig er Sharp-mobilen betydelig raskere og bedre å bruke en Panasonic-mobilen var. Den har i allefall en 240 hz 6,6-tommers OLED-skjerm, som kan levere hele 2000 nits lysstyrke, med fingeravtrykksleser integrert.

Aquos R6 for docomo-kunder.

Innvendig kjører Android-mobilen en Snapdragon 888-krets med 5G, og 2,8 pluss 1,8 GHz i til sammen åtte kjerner, og 12 GB minne med 128 GB internlagring.

Mobilen kan også bruke opptil 1 TB microSD-kort hvis man vil utvide lagringskapasiteten, og Sharp sier at batteriets kapasitet holder en hel dag.

Den er også vanntett, og har både USB-lading og hodetelefonkontakt innebygget.

Her kan du se bilder tatt med mobilen.

gallery_img2 gallery_img4 gallery_img3 gallery_img6 gallery_img5
<
>
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dine neste Ray-Bans blir ikke bare stilige, de blir også smarte!

Samsung lekker neste Galaxy

Xiaomi gir deg smarte helsefunksjoner

Ny Xiaomi 13T-serie

Garmin-klokke for en aktiv livsstil

Nå er iOS 17 her

Scroll to Top