Seriøs Android-mobil fra Huawei

Den nye smartmobilen ved navn Vision har gode spesifikasjoner til en pris som bør plassere Huawei i det gode selskap.
forfatter

Huawei er riktig nok ikke et vestlig klingende navn, men den kinesiske produsenten har fremdeles planer om å ta seriøst med markedsandeler også i Vesten.

I år setter produsenten seg på kartet med Vision – en liten og hendig smartmobil, med bakdeksel av et helt stykke frest aluminium (unibody) – og en 3,7 tommers Super LCD-skjerm som Huawei selv hevder å være sylskarp.

Skjermen er buet for å gjøre det mer naturlig å bevege fingrene over, dessuten passer den til telefonens avrundede designuttrykk.

3D-grensesnitt
Vision kommer med siste versjon av Android, 2.3 (Gingerbread), og forhåndslastes med et kult 3D-grensesnitt som gir en ny visuell brukeropplevelse med ”karusellnavigasjon”. Det opprinnelige Android-grensesnittet ligger også lagret på telefonen, slik at du når som helst kan velge dette.

9,9 millimeter
Telefonen er 9,9 mm tykk og veier bare 121 gram. Kameraet er på 5MP, og gjør opptak i 720p oppløsning. Forhåndsinstallerte programmer inkluderer e-poststøtte for blant annet Exchange og flere av de mest populære Google-applikasjonene.

Satser på pris
Bortsett fra aluminiumsdekselet og den skarpe skjermen er ikke smartmobilen i seg selv spesielt nyskapende i et allerede godt mettet marked av Android-mobilter. Batterikapasiteten er også midt på treet, 1400 mAh, som gjør at vi må forvente at i likhet med de fleste må også Vision lades hver dag.

Det Huawei håper å ta markedsandeler er på pris. Forventet utsalgspris er nemlig så lav som 2500 kroner uten abonnement.

Huawei Vision kan forhåndsbestilles på telenor.no fra og med 15. oktober. Kommersielt tilgjengelig i butikken fra 1. november.

Lyd & Bilde vil ha test av telefonen klar til desembernummeret!

Huawei Vision har et stilig bakdeksel av aluminium og 3D-grensesnitt over Android 2.3.

Spesifikasjoner:

• Android 2.3 (Gingerbread)
• 3.7-tommer berøringsskjerm
• 5 MP autofokus kamera
• High speed HSDPA/HSUPA nettverk
• WIFI 802.11 b/g/n
• Bluetooth 2.1 A2DP Stereo
• GPS/AGPS
• 720P HD videoopptak og avspilling
• Diverse Google-applikasjoner
• Brukervennlig soft keyboard

huawei.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.