Se når din Samsung får nyeste Android-versjon

Android 6 Marshmallow er på vei til de nyeste Samsung-mobilene.

Skrevet av / 18.11.15 - 10:58
Se når din Samsung får nyeste Android-versjon

Google lanserte den nyeste Android-versjonen i august og presenterte samtidig to nye smartmobiler, Nexus 5X og 6P, som begge er født med den siste versjonen av Googles mobile operativsystem.

Samtidig begynte man å rulle ut Android Marshmallow til eksisterende smartmobiler. Hvor raskt det går avhenger av produsent og modell, og inntil videre har verdens største Android-produsent, Samsung, vært tause som graven om når deres brukere vil kunne regne med å oppdatere sine mobiler til nyeste Android-versjon.

Samsung Galaxy Android Marshmallow Roadmap. Foto: TimesNews.co.uk
Samsung Galaxy Android Marshmallow Roadmap. Foto: TimesNews.co.uk

Og tause er Samsung for så vidt fremdeles. I hvert fall offisielt, for uoffisielt har koreanernes tidsplan for utrullingen av siste Android-versjon nemlig blitt lekket, og derfor kan man nå på Times News blant annet lese at de første Samsung-mobilene vil få Android Marshmallow i løpet av desember. Det dreier seg om Galaxy Note 5, som ikke har blitt lansert på våre breddegrader, og om Samsung Galaxy S6 edge+.

De populære Galaxy S6– og S6 edge-modellene må vente til januar neste år med å motta oppdateringen, mens eldre modeller som Galaxy Note Edge og Galaxy Note 4 først kan oppdateres til Android Marshmallow i februar 2016.

Øvrige modeller som Galaxy S5 og Galaxy Alpha oppdateres enda senere, noen dato har ikke blitt lekket.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dine neste Ray-Bans blir ikke bare stilige, de blir også smarte!

Samsung lekker neste Galaxy

Xiaomi gir deg smarte helsefunksjoner

Ny Xiaomi 13T-serie

Garmin-klokke for en aktiv livsstil

Nå er iOS 17 her

Scroll to Top