Samsung Galaxy S 4

Ved et storslått arrangement i New York har Samsung nettop lansert avløseren for den populære Samsung Galaxy S III. Efterfølgeren får navnet S 4 og ligner forgjengeren nesten på en prikk.
Annonse
Annonse
forfatter

Samsung Galaxy S 4 er nettopp lansert i Radio City Music Hall i New York.

Den ligner til forveksling på forgjengeren, Samsung Galaxy S III, men er både større og lettere. Vekten er 130 gram, og skjermen er en 5 tommer Super AMOLED med Full HD-opløsning, som med en pikseltetthet på 441 ppi (piksel per tomme) skal være knivskarp.

Telefonen er laget av polykarbonat og kommer i hvit eller mørkegrå farge.

Den kommer også i to versjoner, en med 3G og en modell med 4G/LTE. Sistnevnte versjon kommer med støtte for seks frekvenser, og Samsung garanterer at S 4 virker med samtlige LTE-nettverk i verden!

Av ytterligere trådløse muligheter byr Galaxy S 4 på Wi-Fi (a/ac/b/g/n), NFC, Bluetooth 4.0 og infrarød kommunikasjon. Sistnevnte gjør at telefonen også kan brukes som fjernbetjening til tv’en i stua. I tilegg kan den forbindes med tv-en med MHL 2.0.

Annonse

gs4blackfront01-1-1363293733

Nye funksjoner
Galaxy S 4 kommer med et vell av nye funksjoner som er spesifikke for Samsung. Kameraet kan for eksempel lage små lydopptak, som så kan knyttes til et bestemt bilde (meget lik Zoe-funksjonen HTC introduserte sammen med HTC One), og så kommer Galaxy S 4 med tolkefunksjonen S-Translator, som kan oversette fra tale til tekst – eller omvendt i realtid, mellom ni språk (kinesisk, koreansk, japansk, spansk, fransk, tysk, engelsk og italiensk). S-Translator kan også oversette tekst den fanger opp via kameraet, en funksjon som ligner Googles egen Goggles-tjeneste.

Utover det lanserer Samsung AirGesture, som lar deg betjene telefonen uten å berøre skjermen. Ser du for eksempel en video og titter opp, pauser telefonen videoen automatisk og starter igjen automatisk når du retter blikket mot skjermen igjen. Du kan også skrolle gjennom innholdet på websider eller epost uten å røre skjermen – Galaxy S4 registrerer nemlig dine øyne- og håndleddssbevegelser og skroller automatisk.

Her er de komplette spesifikasjonene:

Operativsystem: Android 4.2.2 Jelly Bean
Skjerm: 5” Full HD, 441 ppi
Prosessor: 1,9 GHz quad-core/1,6 GHz octa-core
Hukommelse: 2 GB ram + 16/32/64 GB lager (+ microSD op til 64 GB)
Kamera: 13 MP + 2 MP
Trådløst: 4G LTE, NFC, BT 4.0, 802.11 a/ac/b/g/n, IR
Størrelse: 136,6 x 69,8 x 7,9 mm
Vekt: 130 gram
Batteri: 2600 mAh
Pris: Cirka 5.200 kroner

Annonse

gs4whitefront01

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Lesebrett for fargerike illustrasjoner.
Galaxy A52 og Galaxy A72 får 90 Hz, mens skjermen på Galaxy A52 5G kommer helt opp til 120 Hz.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.