Search
Generic filters

Samsung lanserer ny toppmodell

Ved et storslått arrangement i New York har Samsung nettop lansert avløseren for den populære Samsung Galaxy S III. Efterfølgeren får navnet S 4 og ligner forgjengeren nesten på en prikk.

Samsung Galaxy S 4 er nettopp lansert i Radio City Music Hall i New York.

Den ligner til forveksling på forgjengeren, Samsung Galaxy S III, men er både større og lettere. Vekten er 130 gram, og skjermen er en 5 tommer Super AMOLED med Full HD-opløsning, som med en pikseltetthet på 441 ppi (piksel per tomme) skal være knivskarp.

Telefonen er laget av polykarbonat og kommer i hvit eller mørkegrå farge.

Den kommer også i to versjoner, en med 3G og en modell med 4G/LTE. Sistnevnte versjon kommer med støtte for seks frekvenser, og Samsung garanterer at S 4 virker med samtlige LTE-nettverk i verden!

Av ytterligere trådløse muligheter byr Galaxy S 4 på Wi-Fi (a/ac/b/g/n), NFC, Bluetooth 4.0 og infrarød kommunikasjon. Sistnevnte gjør at telefonen også kan brukes som fjernbetjening til tv’en i stua. I tilegg kan den forbindes med tv-en med MHL 2.0.

gs4blackfront01-1-1363293733

Nye funksjoner
Galaxy S 4 kommer med et vell av nye funksjoner som er spesifikke for Samsung. Kameraet kan for eksempel lage små lydopptak, som så kan knyttes til et bestemt bilde (meget lik Zoe-funksjonen HTC introduserte sammen med HTC One), og så kommer Galaxy S 4 med tolkefunksjonen S-Translator, som kan oversette fra tale til tekst – eller omvendt i realtid, mellom ni språk (kinesisk, koreansk, japansk, spansk, fransk, tysk, engelsk og italiensk). S-Translator kan også oversette tekst den fanger opp via kameraet, en funksjon som ligner Googles egen Goggles-tjeneste.

Utover det lanserer Samsung AirGesture, som lar deg betjene telefonen uten å berøre skjermen. Ser du for eksempel en video og titter opp, pauser telefonen videoen automatisk og starter igjen automatisk når du retter blikket mot skjermen igjen. Du kan også skrolle gjennom innholdet på websider eller epost uten å røre skjermen – Galaxy S4 registrerer nemlig dine øyne- og håndleddssbevegelser og skroller automatisk.

Her er de komplette spesifikasjonene:

Operativsystem: Android 4.2.2 Jelly Bean
Skjerm: 5” Full HD, 441 ppi
Prosessor: 1,9 GHz quad-core/1,6 GHz octa-core
Hukommelse: 2 GB ram + 16/32/64 GB lager (+ microSD op til 64 GB)
Kamera: 13 MP + 2 MP
Trådløst: 4G LTE, NFC, BT 4.0, 802.11 a/ac/b/g/n, IR
Størrelse: 136,6 x 69,8 x 7,9 mm
Vekt: 130 gram
Batteri: 2600 mAh
Pris: Cirka 5.200 kroner

gs4whitefront01

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.