TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Samsung lanserer ny toppmodell

Ved et storslått arrangement i New York har Samsung nettop lansert avløseren for den populære Samsung Galaxy S III. Efterfølgeren får navnet S 4 og ligner forgjengeren nesten på en prikk.

forfatter
Publisert 15.03.13 - 01:46

Samsung Galaxy S 4 er nettopp lansert i Radio City Music Hall i New York.

Den ligner til forveksling på forgjengeren, Samsung Galaxy S III, men er både større og lettere. Vekten er 130 gram, og skjermen er en 5 tommer Super AMOLED med Full HD-opløsning, som med en pikseltetthet på 441 ppi (piksel per tomme) skal være knivskarp.

Telefonen er laget av polykarbonat og kommer i hvit eller mørkegrå farge.

Den kommer også i to versjoner, en med 3G og en modell med 4G/LTE. Sistnevnte versjon kommer med støtte for seks frekvenser, og Samsung garanterer at S 4 virker med samtlige LTE-nettverk i verden!

Av ytterligere trådløse muligheter byr Galaxy S 4 på Wi-Fi (a/ac/b/g/n), NFC, Bluetooth 4.0 og infrarød kommunikasjon. Sistnevnte gjør at telefonen også kan brukes som fjernbetjening til tv’en i stua. I tilegg kan den forbindes med tv-en med MHL 2.0.

gs4blackfront01-1-1363293733

Nye funksjoner
Galaxy S 4 kommer med et vell av nye funksjoner som er spesifikke for Samsung. Kameraet kan for eksempel lage små lydopptak, som så kan knyttes til et bestemt bilde (meget lik Zoe-funksjonen HTC introduserte sammen med HTC One), og så kommer Galaxy S 4 med tolkefunksjonen S-Translator, som kan oversette fra tale til tekst – eller omvendt i realtid, mellom ni språk (kinesisk, koreansk, japansk, spansk, fransk, tysk, engelsk og italiensk). S-Translator kan også oversette tekst den fanger opp via kameraet, en funksjon som ligner Googles egen Goggles-tjeneste.

Utover det lanserer Samsung AirGesture, som lar deg betjene telefonen uten å berøre skjermen. Ser du for eksempel en video og titter opp, pauser telefonen videoen automatisk og starter igjen automatisk når du retter blikket mot skjermen igjen. Du kan også skrolle gjennom innholdet på websider eller epost uten å røre skjermen – Galaxy S4 registrerer nemlig dine øyne- og håndleddssbevegelser og skroller automatisk.

Her er de komplette spesifikasjonene:

Operativsystem: Android 4.2.2 Jelly Bean
Skjerm: 5” Full HD, 441 ppi
Prosessor: 1,9 GHz quad-core/1,6 GHz octa-core
Hukommelse: 2 GB ram + 16/32/64 GB lager (+ microSD op til 64 GB)
Kamera: 13 MP + 2 MP
Trådløst: 4G LTE, NFC, BT 4.0, 802.11 a/ac/b/g/n, IR
Størrelse: 136,6 x 69,8 x 7,9 mm
Vekt: 130 gram
Batteri: 2600 mAh
Pris: Cirka 5.200 kroner

gs4whitefront01

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
Slik ser den ut! [Oppdatert] For å unngå leaks har Nothing selv "lekket" bilde av selskapets kommende smarttelefon.
5G-mobil til under 3.000 kroner Motorola lanserer enda en budsjettmobil med 5G.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend