Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Samsung lanserer Galaxy Watch 7 og Galaxy Watch Ultra

Den nye Galaxy Watch 7 kan følge med på helsen din, mens den robuste Galaxy Watch Ultra gjør deg klar for villmarken.

Skrevet av / 10.07.24 - 15:01
Samsung lanserer Galaxy Watch 7 og Galaxy Watch Ultra

To nye klapptelefoner var ikke det eneste Samsung hadde på programmet i dag. Den koreanske elektronikkgiganten lanserte også to nye smartklokker, Galaxy Watch 7 og Galaxy Watch Ultra, som ifølge pressemeldingen vil “levere personlig innsikt og bidra til økt velvære”

Samsung Galaxy Watch Ultra
Samsung Galaxy Watch Ultra måler 47 mm og egner seg for brukere med større håndledd. (Foto: Peter Gotschalk)

Samsung Galaxy Watch 7

Galaxy Watch 7 er først og fremst en oppgradering av fjorårets Galaxy Watch 6 og Galaxy Watch 6 Classic-modeller, og Samsungs smartklokker er fortsatt basert på Wear OS.

Men i år har Watch 7 fått 32 GB innebygd lagringsplass i stedet for 16 GB, og det er en ny Exynos W1000-prosessor under safirglassskjermen. I tillegg er Galaxy Watch 7 den første Galaxy-smartklokken med tofrekvent GPS, noe som gjør sporing av posisjonen din mer nøyaktig, selv i tette bymiljøer.

Klokken har blant annet mulighet til å registrere over ulike 100 treningsøkter, og med “Body Composition” kan du få et komplett bilde av kropp og kondisjon. “Heart Rate Monitoring” varsler deg om unormalt høy eller lav puls, og “Irregular Heart Rhythm Notification” kan oppdage uregelmessig hjerterytme. Galaxy Watch 7 kan også overvåke blodtrykket ditt.

Samsung Galaxy Watch 7
Takket være Galaxy AI kan Samsung Galaxy Watch 7 gi deg et helhetlig bilde av din generelle helse, som uttrykkes i en såkalt “Energy Score”. (Foto: Peter Gotschalk)

Galaxy Watch 7 kommer i to størrelser, 40 mm og 44 mm, og har i likhet med fjorårets modeller en skjermstørrelse på henholdsvis 1,3″ og 1,5″. Den lille AMOLED-skjermen har en oppløsning på 432 x 432 piksler, mens den store klokken har en oppløsning på 480 x 480 piksler.

40 mm-modellen er tilgjengelig i fargene Green og Cream, mens den større 44 mm-modellen vil være tilgjengelig i Green og Silver. Prisen for 40 mm-versjonen av Watch 7 vil være 3.790 kroner, mens 44 mm-modellen av klokken vil koste 4.190 kroner.

Samsung Galaxy Watch Ultra

Den helt nye Galaxy Watch Ultra-modellen er Samsung største modell, og passer utmerket for de elsker ekstremsport og friluftsliv.

Smartklokken måler 47 mm og har en 1,5″ S-AMOLED-skjerm med en maksimal lysstyrke på 3000 nits, noe som gir god lesbarhet selv i direkte sollys. Skjermen har også en egen nattmodus som klokken automatisk aktiverer når det blir mørkt.

I tillegg har Watch Ultra den samme Exynos W1000-prosessoren som Watch 7 og et 590 mAh-batteri som lover opptil 100 timers batterilevetid i strømsparingsmodus.

Samsung Galaxy Watch Ultra
Selv sammenlignet med Apple Watch Ultra (til høyre) er den nye Samsung Galaxy Watch Ultra en skikkelig råtass. (Foto: Peter Gotschalk)

Med en Titanium Grade 4-ramme og 10ATM vanntetthet er Galaxy Watch Ultra ekstremt robust, og Samsung lover at den vil fungere fra 500 meter under havet og opp til 9.000 meter over havet.

Watch Ultra har også en “Quick Button” som umiddelbart kan starte og kontrollere treningsøkter, samt aktivere en nødsirene hvis du befinner deg i en farlig situasjon.

Samsung Galaxy Watch Ultra
Måling av triatlon er unikt for Samsung Galaxy Watch Ultra, som er designet for utendørssport (Foto: Peter Gotschalk)

Samsung Galaxy Watch Ultra vil koste fra 8.490 kroner for 47 mm-modellen, og kommer i fargene Titanium Grey, Titanium Silver og Titanium White.

Alle de nye Samsung-smartklokkene leveres med One UI Watch 6.0, som inkluderer Galaxy AI. De vil alle være tilgjengelige i butikkene fra 24. juli.

Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.

Samsung lanserer Galaxy Ring i utvalgte land

I Norge må vi dessverre vente en stund til på Samsungs smarte helsering.

Les videre

Samsung Galaxy Z Flip 6 og Z Fold 6 lansert med Galaxy AI

Samsung forbedrer alle sine brettbare smarttelefoner. Blant nyvinningene er Galaxy AI, bedre kameraer og et mer symmetrisk design.

Les videre
Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Google står selv bak en stor lekkasje

Youtube finner sangen du nynner på

Neste Sony-mobil kan mangle viktig kamerafunksjon

OnePlus er klar for en kjølig sommer med hotte produkter

Lekkasje av Google Pixel 9

Slutt på monopol for Apple Pay

Flytt bildene dine fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er så godt som "dødt"

Endelig hastighet i Google Maps

Samsung baner ny og bedre vei med kunstig intelligens

Nye smartklokker fra Samsung med fokus på helse og friluftsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Norge helt ennå

Scroll to Top