Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Samsung lanserer Galaxy Watch 4

Kommer i to versjoner. Galaxy Watch 4 og Galaxy Watch 4 Classic.

Skrevet av / 11.08.21 - 16:00
Samsung lanserer Galaxy Watch 4

Det er lenge siden vi har hatt muligheten til å teste en Samsungs smart-klokke. Sist gang var i begynnelsen av 2020, da vi så på Samsung Galaxy Watch Active 2.

Men i dag på Samsung Galaxy Unpacked-arrangement var ikke nye brettbare det eneste som den koreanske elektronikkgiganten hadde på programmet. Vi fikk også en helt ny smart-klokke, Samsung Galaxy Watch 4, som er blant de første klokkene på markedet som bygger på Googles nye Wear OS-plattform.

Med andre ord får vi snart en smart-klokke, som har potensiale til å utfordre den ellers dominerende Apple Watch.

Samsung Galaxy Watch 4
Den sportslige Galaxy Watch 4 kommer med sportsrem og hus fremstillet af aluminium. (Foto: Samsung)

To utgaver

Under urskiven er de to modellene identiske, men likevel lanserer Samsung den nye Galaxy Watch i to forskjellige versjoner: Den sportslige Galaxy Watch 4 med sportsreim og hus fremstilt av aluminium, og Galaxy Watch 4 Classic i rustfritt stål og klassisk klokkereim.

De siste versjonene av Samsungs smart-klokker har vært basert på koreanernes egen Tizen, som led av et begrenset økosystem som manglet apper. Den nye Galaxy Watch 4 holder på mange av Tizen-funksjonene, men kombinerer Tizen med Googles Wear OS, som gir brukeren tilgang til et langt større antall (Google-)tjenester som Google Maps, Google Fit og Googles stemmestyrte assistent.

Men man har fortsatt tilgang til alle Samsungs helse- og treningsapper, som nå understøttes av en helt ny chip ved navnet Samsung BioActive Sensor, som utstyrer uret med PPG (blodsukkermåling), ECG (hjerterytme) og BIA (bioelektrisk impedans = måling av kroppsfett).

Samsung Galaxy Watch 4 kommer også med forbedret overvåking av søvn og kan bl.a. registrere om – og hvor høyt! – du snorker.

Samsungs eget One UI sikrer at klokken konstant synkroniserer seg opp mot brukerens Galaxy smarttelefon (f.eks. innstillinger og apper).

Samsung Galaxy Watch 4 Classic
Samsung Galaxy Watch 4 Classic kommer i rustfritt stål og med klassisk klokkereim. (Foto: Samsung)

Priser og tilgjengelighet

Samsung Galaxy Watch 4 og Galaxy Watch 4 Classic blir tilgjengelige i norske butikker fra d. 27. august.

Prisene starter fra 2.790 kroner for Galaxy Watch 4 med 40 mm krone og Bluetooth og går helt opp til 4.690 kroner for Galaxy Watch 4 Classic med 46 mm krone og innebygd LTE.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Lyd & Bilde
Scroll to Top