TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Samsung lanserer Galaxy A54 og Galaxy A34

Samsung lover en "utmerket mobilopplevelse for alle" med to nye smarttelefoner i Galaxy A-serien.

forfatter
Publisert 15.03.23 - 10:06

Nå er Samsung klar med to nye mobiler i Galaxy A-serien. Selskapet har nettopp lansert Galaxy A54 og Galaxy A34, og i en pressemelding sier Samsung at de to nye tilskuddene vil gjøre det lettere “å ta stabile og skarpe videoer, benytte skjermen selv under krevende lysforhold og bruke telefonen i enda lengre perioder om gangen.”

“Banebrytende mobilopplevelser blir stadig mer viktig i hverdagen,” sier Claus Holm, Country Manager Danmark for Samsung Electronics.

Han fortsetter:

“Med jevnlige forbedringer av Galaxy A-serien sørger vi for at flere mennesker over hele verden får tilgang til våre nyvinninger.”

Samsung lover at skjermene på de nye mobilene i Galaxy A-serien vil være mer lyssterke enn forgjengerne (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy A54

Den dyrere av de to modellene kommer med en 6,4-tommers S-AMOLED-skjerm med 120Hz oppdateringshastighet og FHD+-oppløsning.

Under skjermen finner man Samsungs egen Exynos 1380-prosessor. Videre er det tre forskjelllige konfigurasjoner med 6 GB RAM og 128 GB lagringsplass, 8 GB RAM og 128 GB lagringsplass og 8 GB RAM og 256 GB lagringsplass.

Det nye trippelkameraet med 50 MP vidvinkel, 12 MP ultravidvinkel og 5 MP telemakro, støtter nå, i likhet med de dyrere modellene i Galaxy S23-serien, Samsungs Nightography og AI-funksjoner.

Samsung Galaxy A34

Den billigste av de to nye Galaxy A-modellene kommer faktisk med den største skjermen, 6,6-tommers S-AMOLED med 120 Hz oppdateringshastighet og FHD+-oppløsning.

I denne modellen sitter det en MediaTek Dimensity 1080-prosessor under skjermen, men i likhet med storebroren kommer Samsung Galaxy A34 i tre forskjellige versjoner med hhv. 6 GB RAM og 128 GB lagringsplass, 8 GB RAM og 128 GB lagringsplass og 8 GB RAM og 256 GB lagringsplass.

Les også Litt for mange gjentagelser Samsung Galaxy A53 forsøker å gjenta sin egen forgjengers suksess, men det sitter feil prosessor under panseret.
SamsungGalaxyA53 TOP

Galaxy A34 kommer også med et trippelkamera, som med 48 MP vidvinkel, 8 MP ultravidvinkel og 5 MP telemakro er litt nedgradert sammenlignet med kameraet i Galaxy A54. Likevel støtter også dette Samsungs Nightography og AI-funksjoner.

Pris og tilgjengelighet

Begge modellene kommer med Android 13, og Samsung lover også hele fire fremtidige oppdateringer av operativsystemet, i tillegg til at mobilene vil bli sikkerhetsoppdatert i fem år.

Galaxy A54 5G vil være tilgjengelig i fire forskjellige farger: Awesome Lime, Awesome Graphite, Awesome Violet og Awesome White. Galaxy A34 5G vil være tilgjengelig i fire fargealternativer: Awesome Lime, Awesome Graphite, Awesome Violet og Awesome Silver.

Samsung Galaxy A54 kommer bl.a. i fargen Awesome Graphite. (Foto: Samsung)

Begge mobilene kan kjøpes nå. Prisen for Samsung Galaxy A34 med 128 GB lagringsplass er 4.490 kroner, mens Samsung Galaxy A54 med 128 GB lagringsplass koster 5.790 kroner.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
Bra innstegsmodell En smartklokke for barn, som også er en mobiltelefon. Skreddersydd til å passe både barnets og foreldrenes behov.
Apple lanserer ny streamingtjeneste Den nye tjenesten har fokus på klassisk musikk.
3D er tilbake! Selv om kalenderen viser 2023 og ikke 2010, prøver det kinesiske selskapet ZTE seg på et nytt nettbrett med brillefri 3D-skjerm.
Løpere får Amoled-teknologi De nyeste modellene i Forerunner-serien, treningsklokkene Forerunner 265 og Forerunner 965, er utviklet av løpere, for løpere. Og nå ser det ut til at løpere er sultne på Amoled-teknologi.
Hva skjedde egentlig med Huawei? Med stilige nye produkter og den største standen av alle på mobilmessen i Barcelona, viste den kinesiske mobilgiganten muskler.
Følg Lyd & Bilde