Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Samsung klar med oppgradering av Galaxy Z Fold og Z Flip

De to brettbare smarttelefonene kan kjøpes fra den 27. august.

Skrevet av / 11.08.21 - 16:01
Samsung klar med oppgradering av Galaxy Z Fold og Z Flip

På våre breddegrader er den eneste brettbare smarttelefonen man får tak i en Samsung.

Eller, man har jo også Huawei som er på banen med Mate Xs, men det kinesiske selskapets markedsandel har falt som en stein siden 2019, så Samsung Galaxy Z Fold 2 og Galaxy Z Flip har i grunn være de eneste modellene man har kunnet velge mellom. Med mindre man er villig til å betale en liten formue for den mildt sagt mislykkede Motorola Razr 5G.

Les også Denne gangen skyter Samsung blink med brettbar mobil Samsung Galaxy Z Fold 2 er den brettbare mobilen du alltid har ønsket deg.

Likt som Motorola Razr er Galaxy Z Flip en klassisk klapptelefon, mens Galaxy Z Fold ligner mer på et nettbrett når den er brettet ut.

Målgruppen for Z Flip er derfor de litt yngre og smarte forbrukerne, som legger vekt på livsstil og design, mens Z Fold i større grad er egnet til de mer profesjonelle brukerne, som har behov for å kunne være produktive på farten.

Derfor betyr dette årets oppgradering av Galaxy Z Fold også et midlertidig farvel til Samsung Galaxy Note-serien, noe som også har vært ryktet tidligere.

Les også Er Samsung Galaxy Z Flip den perfekte influenser-mobilen? Samsung Galaxy Z Flip er den første virkelig vellykkede klappmobil. Og den er spesielt perfekt til deg som elsker å filme eller ta bilder av deg selv!

To nye brettbare med viktige forbedringer

Det er ikke spesielt gode nyheter for dedikerte fans av Samsung Galaxy Note-serien, men til gjengjeld fikk tilhengere av den brettbare formfaktoren i både pose og sekk med lanseringen av både Samsung Galaxy Z Fold 3 og Samsung Galaxy Z Flip 3 på dagens Galaxy Unpacked-arrangement.

Samsung Galaxy Z Flip 3
Både Galaxy Z Fold 3 (til venstre) og Galaxy Z Flip 3 (til høyre) er vanntette og kommer med 5G og Android 11. (Foto: Samsung)

En av de største nyhetene er at begge de brettbare mobilene nå er vanntette ned til 1 meter (IPX8), likt som de begge har fått et sterkere hengsel som er fremstilt av såkalt Armor Aluminium, som ifølge Samsung er både lettere og 10% mer holdbare enn hengslene på tidligere modeller.

Samsung Galaxy Z Fold 3

Vi var glade for forgjengeren, Galaxy Z Fold 2, som endelig gjorde de brettbare mobilene til en reell produktkategori. Som på grunn av den nye formfaktoren gir brukeren helt nye muligheter – både til jobb og underholdning.

Og etterfølgeren er da heller ikke noen revolusjon i forhold til fjorårets modell, men den kommer til gjengjeld med noen spennende oppgradering og små forbedringer på en rekke punkter.

For å starte fra begynnelsen, så har frontskjermens oppløsning blitt litt høyere (nå på 2268 x 832 piksler fordelt på 6,2″), men viktigere er det at den sekundære skjermen nå har en oppdateringsfrekvens på 120 Hz. Dermed har både frontskjermen og hovedskjermen den høye oppdateringsfrekvensen som gjør brukeropplevelsen silkemyk.

03_10_lifestyle_galaxyzfold3_5g_phantomblack_L 03_03_lifestyle_galaxyzfold3_5g_phantomblack_L 03_07_lifestyle_galaxyzfold3_5g_phantomblack_spen_phantomblack_galaxybuds2_olive_L 03_12_lifestyle_galaxyzfold3_5g_phantomblack_L 03_13_lifestyle_galaxyzfold3_5g_phantomblack_L
<
>

Både frontskjermen og mobilens bakside er nå beskyttet av Gorilla Glass Victus, og Galaxy Z Fold 3 veier knappe 10 gram mindre enn sin forgjenger, samt at den har blitt utstyrt med en ny og raskere 5 nm prosessor.

Hovedkameraet har ikke fått noen store forandringer, men det interessante er at det lille 4 Mp kameraet som er integrert i den brettbare skjermen, nå er et såkalt Under Display Camera, altså gjemt under skjermen.

For dem som er opptatt av produktivitet – og leter etter en avløser til fjorårets Galaxy Note 20 Ultra – er det en god nyhet at Galaxy Z Fold 3 understøtter Samsungs S Pen.

S Pen kommer også i to helt nye versjoner – S Pen Fold Edition og S Pen Pro – men disse må kjøpes separat.

Sammen med støtte av S Pen får Galaxy Z Fold 3 også nye produktivitetsfunksjoner, herunder mer fleksibel multitasking.

Samsung Galaxy Z Flip 3

Klappmobilen Galaxy Z Flip var et av de mest spennende nye produktene i 2020, og med Galaxy Z Flip 3 leverer Samsung en rekke flotte oppgraderinger.

Først og fremst har den lille frontskjermen blitt litt større (nå 1,9″ med en oppløsning på 512 x 260 piksler, vs. 1.1″ og 300 x 112 piksler på den opprinnelige Z Flip), som gjør den litt enklere å bruke.

02_01_B2_Product_01_galaxyzflip3_5g_cream_L 03_07_lifestyle_galaxyzflip3_5g_lavender_L 03_10_lifestyle_galaxyzflip3_5g_cream_L 03_12_lifestyle_galaxyzflip3_5g_green_lavender_L
<
>

Som sagt er mobilen nå også vanntett, og likt som Galaxy Z Fold 3 oppgraderes Galaxy Z Flip 3 med en ny 5 nm prosessor. Mobilen kommer nå også med 5G og Android 11.

Priser og tilgjengelighet

Begge mobilene kan kjøpes i norske butikker fra 27. august.

Den billigste Samsung Galaxy Z Fold 3 med 12 GB RAM og 256 GB innebygd lagring kommer til å koste 19.490, mens den minste Galaxy Z Flip 3 med 8 GB RAM og 128 GB innebygd lagring vil kjøpes for 11.490 kroner

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Slik blir Samsung Galaxy S24

Apple Vision Pro er forsinket

OnePlus 12 lanseringsdato avslørt?

Sikkerhetsnivå: Nothing

Apple gir etter på SMS

En mer praktisk Apple-reiselader

iMessage på Android

Er Humane AI Pin et steg mot en fremtid uten skjermer?

App Store-monopolet opphører

iPhone-angrep uten forsvar

Samsung satser på AI

Batteritørste Apple-klokker

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top