Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Rykte: Samsung tar livet av Galaxy Note

Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.

Skrevet av / 24.11.20 - 18:35
Rykte: Samsung tar livet av Galaxy Note

Samsung skapte en helt ny kategori av smarttelefoner da den koreanske virksomheten tilbake i 2011 lanserte den første Galaxy Note med en skjerm på 5,3″. På daværende tidspunkt var det en helt vanvittig skjermstørrelse, men mobilen ble raskt veldig populær, blant annet pga av den medfølgende pennen som ga Galaxy Note en rekke produktivitetsfunksjoner, som andre mobiler ikke hadde.

I år fikk vi Samsung Galaxy Note 20 og Galaxy Note 20 Ultra, men med unntak av ganske små designendringer og justeringer av kameraet var de nye Note-mobilene svært like Galaxy S20-serien.

For bare en ukes tid siden kunne vi avsløre stort sett alle spesifikasjonene for Samsungs kommende Galaxy S21-serie, herunder at toppmodellen Galaxy S21 Ultra kommer til å støtte Samsung S Pen, som tidligere har vært forbeholdt Galaxy Note-mobilene.

Da må man også spørre seg selv om Galaxy Note-serien i det hele tatt har en grunn til å eksistere.

Skal vi tro SamMobile, er det nøyaktig den konklusjonen Samsung selv har kommet fram til. Techmediet siterer nemlig i dag det koreanske mediet Aju News, som rapporterer at Samsung har ferdigutviklet Galaxy Z Fold 3 – etterfølgeren til Galaxy Z Fold 2 – og at den brettbare mobilen vil bli lansert i juni 2021 – med støtte av S Pen. Og ifølge det koreanske mediet skal Galaxy Z Fold-serien med S Pen ganske enkelt avløse Galaxy Note-serien, som dermed blir utfaset.

Samsung Galaxy Z Fold 3 kommer ifølge Aju News med en forsterket utgave av det såkalte Ultra Thin Glass, som utgjorde skjermen på Galaxy Z Fold 2. UTG er en slags glasslegering med et tynt lag plastikk som beskyttende lag og fleksibelt glass under, og Aju News skriver at den kommende Galaxy Z Fold-modellen vil få en tykkere og mer robust utgave av UTG-skjermen, som støtter S Pen, men samtidig forhindrer riper i glasset.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Huaweis etterfølger kommer tilbake

Gemini Nano for Pixel 8 er nå her

Ærlig talt, Apple?

Nå skal budsjettmobiler være lekre

Apples årlige programvareoppdatering

Slapp av! Litt skjermlys skader ikke søvnen

Gemini-appen på norsk

Samsungs smartklokker får kunstig intelligens

57 prosent av Googles mobilkunder vil bytte

Rykte: iOS 18 får AI-genererte emojier og ChatGPT-partnerskap

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Scroll to Top