TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Rykte: Samsung tar livet av Galaxy Note

Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.

forfatter
Publisert 24.11.20 - 18:35

Samsung skapte en helt ny kategori av smarttelefoner da den koreanske virksomheten tilbake i 2011 lanserte den første Galaxy Note med en skjerm på 5,3″. På daværende tidspunkt var det en helt vanvittig skjermstørrelse, men mobilen ble raskt veldig populær, blant annet pga av den medfølgende pennen som ga Galaxy Note en rekke produktivitetsfunksjoner, som andre mobiler ikke hadde.

I år fikk vi Samsung Galaxy Note 20 og Galaxy Note 20 Ultra, men med unntak av ganske små designendringer og justeringer av kameraet var de nye Note-mobilene svært like Galaxy S20-serien.

For bare en ukes tid siden kunne vi avsløre stort sett alle spesifikasjonene for Samsungs kommende Galaxy S21-serie, herunder at toppmodellen Galaxy S21 Ultra kommer til å støtte Samsung S Pen, som tidligere har vært forbeholdt Galaxy Note-mobilene.

Da må man også spørre seg selv om Galaxy Note-serien i det hele tatt har en grunn til å eksistere.

Skal vi tro SamMobile, er det nøyaktig den konklusjonen Samsung selv har kommet fram til. Techmediet siterer nemlig i dag det koreanske mediet Aju News, som rapporterer at Samsung har ferdigutviklet Galaxy Z Fold 3 – etterfølgeren til Galaxy Z Fold 2 – og at den brettbare mobilen vil bli lansert i juni 2021 – med støtte av S Pen. Og ifølge det koreanske mediet skal Galaxy Z Fold-serien med S Pen ganske enkelt avløse Galaxy Note-serien, som dermed blir utfaset.

Samsung Galaxy Z Fold 3 kommer ifølge Aju News med en forsterket utgave av det såkalte Ultra Thin Glass, som utgjorde skjermen på Galaxy Z Fold 2. UTG er en slags glasslegering med et tynt lag plastikk som beskyttende lag og fleksibelt glass under, og Aju News skriver at den kommende Galaxy Z Fold-modellen vil få en tykkere og mer robust utgave av UTG-skjermen, som støtter S Pen, men samtidig forhindrer riper i glasset.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Det er på tide å oppgradere din iPhone Det nyeste operativsystemet til iPhone kommer med massevis av nye funksjoner
Følg Lyd & Bilde