Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Rykte: Samsung tar livet av Galaxy Note

Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.

Samsung skapte en helt ny kategori av smarttelefoner da den koreanske virksomheten tilbake i 2011 lanserte den første Galaxy Note med en skjerm på 5,3″. På daværende tidspunkt var det en helt vanvittig skjermstørrelse, men mobilen ble raskt veldig populær, blant annet pga av den medfølgende pennen som ga Galaxy Note en rekke produktivitetsfunksjoner, som andre mobiler ikke hadde.

I år fikk vi Samsung Galaxy Note 20 og Galaxy Note 20 Ultra, men med unntak av ganske små designendringer og justeringer av kameraet var de nye Note-mobilene svært like Galaxy S20-serien.

For bare en ukes tid siden kunne vi avsløre stort sett alle spesifikasjonene for Samsungs kommende Galaxy S21-serie, herunder at toppmodellen Galaxy S21 Ultra kommer til å støtte Samsung S Pen, som tidligere har vært forbeholdt Galaxy Note-mobilene.

Da må man også spørre seg selv om Galaxy Note-serien i det hele tatt har en grunn til å eksistere.

Annonse

Skal vi tro SamMobile, er det nøyaktig den konklusjonen Samsung selv har kommet fram til. Techmediet siterer nemlig i dag det koreanske mediet Aju News, som rapporterer at Samsung har ferdigutviklet Galaxy Z Fold 3 – etterfølgeren til Galaxy Z Fold 2 – og at den brettbare mobilen vil bli lansert i juni 2021 – med støtte av S Pen. Og ifølge det koreanske mediet skal Galaxy Z Fold-serien med S Pen ganske enkelt avløse Galaxy Note-serien, som dermed blir utfaset.

Annonse

Samsung Galaxy Z Fold 3 kommer ifølge Aju News med en forsterket utgave av det såkalte Ultra Thin Glass, som utgjorde skjermen på Galaxy Z Fold 2. UTG er en slags glasslegering med et tynt lag plastikk som beskyttende lag og fleksibelt glass under, og Aju News skriver at den kommende Galaxy Z Fold-modellen vil få en tykkere og mer robust utgave av UTG-skjermen, som støtter S Pen, men samtidig forhindrer riper i glasset.

forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.