Rykte: Samsung tar livet av Galaxy Note

Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
Annonse
Annonse
forfatter

Samsung skapte en helt ny kategori av smarttelefoner da den koreanske virksomheten tilbake i 2011 lanserte den første Galaxy Note med en skjerm på 5,3″. På daværende tidspunkt var det en helt vanvittig skjermstørrelse, men mobilen ble raskt veldig populær, blant annet pga av den medfølgende pennen som ga Galaxy Note en rekke produktivitetsfunksjoner, som andre mobiler ikke hadde.

I år fikk vi Samsung Galaxy Note 20 og Galaxy Note 20 Ultra, men med unntak av ganske små designendringer og justeringer av kameraet var de nye Note-mobilene svært like Galaxy S20-serien.

For bare en ukes tid siden kunne vi avsløre stort sett alle spesifikasjonene for Samsungs kommende Galaxy S21-serie, herunder at toppmodellen Galaxy S21 Ultra kommer til å støtte Samsung S Pen, som tidligere har vært forbeholdt Galaxy Note-mobilene.

Da må man også spørre seg selv om Galaxy Note-serien i det hele tatt har en grunn til å eksistere.

Annonse

Skal vi tro SamMobile, er det nøyaktig den konklusjonen Samsung selv har kommet fram til. Techmediet siterer nemlig i dag det koreanske mediet Aju News, som rapporterer at Samsung har ferdigutviklet Galaxy Z Fold 3 – etterfølgeren til Galaxy Z Fold 2 – og at den brettbare mobilen vil bli lansert i juni 2021 – med støtte av S Pen. Og ifølge det koreanske mediet skal Galaxy Z Fold-serien med S Pen ganske enkelt avløse Galaxy Note-serien, som dermed blir utfaset.

Samsung Galaxy Z Fold 3 kommer ifølge Aju News med en forsterket utgave av det såkalte Ultra Thin Glass, som utgjorde skjermen på Galaxy Z Fold 2. UTG er en slags glasslegering med et tynt lag plastikk som beskyttende lag og fleksibelt glass under, og Aju News skriver at den kommende Galaxy Z Fold-modellen vil få en tykkere og mer robust utgave av UTG-skjermen, som støtter S Pen, men samtidig forhindrer riper i glasset.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Vantage M2 og Ignite 2 er begge nye klokker fra Polar som angivelig skal hjelpe deg å trene smartere - ikke hardere.
Med en stilren design og smarte funksjoner skal OnePlus Watch styrke den tilkoblede opplevelsen.
Nye smart-låser som du kan snakke til - og som kan snakke med dine andre smart-enheter.
Den trådløse dørklokka kjenner igjen hvem som ringer på døra.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.