TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+

Samsung Galaxy S5 lansert

Samsungs nye flaggskip får betydelig bedre kamera, den får også fingeravtrykksleser og pulsmåler, og blir endelig vanntett.

forfatter
Publisert 24.02.14 - 23:15

– Våre kunder vil ikke ha teknologi som får øynene til å poppe ut av hodet deres. De vil ha lekker design, teknologi som er lett å bruke og funksjoner som passer til deres livstil” var meldingen fra Samsungs CEO, J.K. Chen da han presenterte Samsung Galaxy S5 på mobilmessen Mobile World Congress 2014 i Barcelona.

j_k_chen_samsung

Selskapets etterlengtede toppmodell Galaxy S5 har, i følge Samsung selv, fått en ”moderne og glamorøs design.”

Skjermen er en 5,1 tommers AMOLED-skjerm med full 1080 HD-oppløsning. Den støtter femte generasjons Wi-Fi (802.11ac) og 2×2 MIMO, samt et bredt spekter av 4G-frekvenser med LTE kategori 4.

connectivity

Kamera

Samsung har lagt mye ressurser ned i kameradelen, som de hevder skal gi vesentlig skarpere bilder med økt kontrast og rikere fargegjengivelse.

For å oppnå det har de utstyrt Galaxy S5 med en 16 megapiklers bildesensor og hybrid-autofokus med «phase detection». Fokustiden er bare 0,3 sekunder, som gjør S5 til en av de raskeste kameramobilene på markedet. Kameraets bildebehandling kan også etterligne spejlreflekskameraenes smale fokusdybde til kreativ fotografering.

phase_detection

HDR (High Dynamic Range) modusen som slår sammen flere eksponeringer for å utjevne forskjellen mellom lyse områder og skygga, skal også være forbedret på Galaxy S5. Nå kan man bruke finessen uten å måtte holde kameraen fullstendig i ro, og HDR fungerer nå også under videoopptak.

galaxys5_ip67

Bedre sikkerhet

Galaxy S5 er sertifisert etter IP67-standarden, hvilket betyr at den er både vann- og støvavvisende. Det betyr i praksis at den takler regn og sandstrand, men man bør unngå å bade med den i følge Samsung.

Batteriet er på 2 800 mAh og skal rekke til 10 timers nettsurfing eller 12 timer med video. Når strømmen nærmer seg slutten kan man ta i bruk Ultra Power Saving Mode, som blant annet sparer strøm ved å dempe skjermbelysningen og slå av alle unødvendige funksjoner. Galaxy S5 hevdes faktisk å klare seg i opptil 24 timer i hvilemodus med bare 10 % igjen av batteriet.

Samsung Galaxy S5 lander i butikkhyllene i april, og får en pris på 5.995 kroner.

Spesifikasjoner

Operativsystem: Android 4.4.2 Kitkat
Skjerm: 5,1″ 1920 x 1080 Super AMOLED
Prosessor: 2,5 GHz quad core
Minne: 2 GB, 16/32 GB + micro SD
Kameraer: 16 MP + 2 MP
Trådløst: Wifi 802.11 a/b/g/n/ac, MIMO, BT 4.0, NFC, LTE Cat 4
Fysiskt: 142 x 42,5 x 8,1 mm, 145 gram
Batteri: 2 800 mAh, 390 h standby, 21 h taletid

<
>
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Første Xiaomi-mobiler med Leica-linser lansert i Kina Den nye Xiaomi 12S-serien består av tre mobiler: Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12S Pro og Xiaomi 12S.
For utendørstrening Finske Suunto lager, ifølge eget utsagn, produkter for at du skal holde deg aktiv. Enn så lenge må du imidlertid gjøre jobben selv.
Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend