TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Samsung anklages for å begrense hastigheten på Galaxy-smarttelefoner

Mye tyder på at Samsung reduserer hastigheten på Galaxy-smarttelefonen din, mens benchmarking-apper er ekskludert.

forfatter
Publisert 04.03.22 - 10:17

Ifølge Twitter-brukeren GaryeonHan begrenser Samsung med vilje hastigheten på brukernes Galaxys-smarttelefoner, slik at ytelsen blir redusert.

Det har ikke noe med om Samsung-mobilen har en Snapdragon-prosessor fra Qualcomm eller en av Samsungs egne Exynos-chip’er sittende under skjermen. I stedet er det angivelig Samsungs Game Optimizing Service (GOS), som egentlig skal få mobilen til å kjøre raskere når man spiller på mobilen, som er synderen her…

Les også Den hemmelige Galaxy er tilbake Det beste valget hvis du vil ha en ekte Galaxy S-mobil.
Samsung Galaxy S22+ 5G

Basert på klager fra et stort antall koreanske brukere har GaryeonHan satt sammen en liste på over 10.000 apper (listen kan lastes ned her), som kjører for sakte, og det handler om mye mer enn bare spill, bl.a. Instagram, Netflix, TikTok og flere av Samsungs egne apper – som Samsung Pay og Samsung Pass – som rammes av begrensningen.

GOS liste
Vi har sett på listen over de 10.000 appene, som Samsung GOS sakker ned, og som man kan se på skjermbildet gjelder det bl.a. apper som Netflix, Spotify og Instagram. (Foto: Peter Gotschalk)

Naturligvis er det ingen av de store benchmark-appene (f.eks. 3DMark, Antutu, PCMark, GFXBench og Geekbench 5, som også Lyd & Bilde bruker til å vurdere hastigheten på mobiler når vi tester dem) som er påvirket av den programvare-baserte fartsgrensen.

Tilsynelatende er det en gitt apps offisielle navn, som avgjør om GOS-begrensningen aktiveres. I hvert fall har en koreansk Youtuber ved navnet Square Dream gått så langt at han endret navnet på 3DMark til Genshin Impact (som står på listen over apper som begrenses), og så kjørte han den samme benchmarktesten på mobilen før og etter navneendringen.

Som man kan se på bildet under hadde det en nokså stor effekt på resultatet. (Hele videoen – på koreansk – kan du se i bunnen av artikkelen).

3DMark neddroslet

Samsung har fortsatt ikke svart offisielt på anklagene, men ifølge den koreanske internetplattformen Naver, skulle Samsung være i full gang med å forberede et svar på kritikken.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Det er på tide å oppgradere din iPhone Det nyeste operativsystemet til iPhone kommer med massevis av nye funksjoner
Følg Lyd & Bilde