Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Samsung anklages for å begrense hastigheten på Galaxy-smarttelefoner

Mye tyder på at Samsung reduserer hastigheten på Galaxy-smarttelefonen din, mens benchmarking-apper er ekskludert.

Skrevet av / 04.03.22 - 10:17
Samsung anklages for å begrense hastigheten på Galaxy-smarttelefoner

Ifølge Twitter-brukeren GaryeonHan begrenser Samsung med vilje hastigheten på brukernes Galaxys-smarttelefoner, slik at ytelsen blir redusert.

Det har ikke noe med om Samsung-mobilen har en Snapdragon-prosessor fra Qualcomm eller en av Samsungs egne Exynos-chip’er sittende under skjermen. I stedet er det angivelig Samsungs Game Optimizing Service (GOS), som egentlig skal få mobilen til å kjøre raskere når man spiller på mobilen, som er synderen her…

Les også Den hemmelige Galaxy er tilbake Det beste valget hvis du vil ha en ekte Galaxy S-mobil.

Basert på klager fra et stort antall koreanske brukere har GaryeonHan satt sammen en liste på over 10.000 apper (listen kan lastes ned her), som kjører for sakte, og det handler om mye mer enn bare spill, bl.a. Instagram, Netflix, TikTok og flere av Samsungs egne apper – som Samsung Pay og Samsung Pass – som rammes av begrensningen.

GOS liste
Vi har sett på listen over de 10.000 appene, som Samsung GOS sakker ned, og som man kan se på skjermbildet gjelder det bl.a. apper som Netflix, Spotify og Instagram. (Foto: Peter Gotschalk)

Naturligvis er det ingen av de store benchmark-appene (f.eks. 3DMark, Antutu, PCMark, GFXBench og Geekbench 5, som også Lyd & Bilde bruker til å vurdere hastigheten på mobiler når vi tester dem) som er påvirket av den programvare-baserte fartsgrensen.

Tilsynelatende er det en gitt apps offisielle navn, som avgjør om GOS-begrensningen aktiveres. I hvert fall har en koreansk Youtuber ved navnet Square Dream gått så langt at han endret navnet på 3DMark til Genshin Impact (som står på listen over apper som begrenses), og så kjørte han den samme benchmarktesten på mobilen før og etter navneendringen.

Som man kan se på bildet under hadde det en nokså stor effekt på resultatet. (Hele videoen – på koreansk – kan du se i bunnen av artikkelen).

3DMark neddroslet

Samsung har fortsatt ikke svart offisielt på anklagene, men ifølge den koreanske internetplattformen Naver, skulle Samsung være i full gang med å forberede et svar på kritikken.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Slik blir Samsung Galaxy S24

Apple Vision Pro er forsinket

OnePlus 12 lanseringsdato avslørt?

Sikkerhetsnivå: Nothing

Apple gir etter på SMS

En mer praktisk Apple-reiselader

iMessage på Android

Er Humane AI Pin et steg mot en fremtid uten skjermer?

App Store-monopolet opphører

iPhone-angrep uten forsvar

Samsung satser på AI

Batteritørste Apple-klokker

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top